Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η κοινοβουλευτική «ρόμπα» των βουλευτών της ΝΔ (με λίγο ΚΙΝΑΛ)

Ο πρωθυπουργός εκφωνούσε βαρυσήμαντο διάγγελμα και οι βουλευτές του έκαναν συλλογή γκάφας στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε σήμερα να κάνει το διάγγελμά του με το πιο σοβαρό ύφος που έχει. Έδειξε ενωτικός, επιστημονικά..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε σήμερα να κάνει το διάγγελμά του με το πιο σοβαρό ύφος που έχει. Έδειξε ενωτικός, επιστημονικά καταρτισμένος, με θετικό βλέμμα και λεπτομερές σχέδιο: Ο ορισμός του πρωθυπουργού του μέλλοντος!

Έλα όμως που ατύχησε,γιατί την ίδια ώρα στη Βουλή, οι 158 βουλευτές του έδειξαν ότι μπορούν ωραιότατα να τα κάνουν μπάχαλο στην πιο απλή διαδικασία του κόσμου:  Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν μόνοι τους με τους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ να διενεργήσουν μια ψηφοφορία και να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης για την διερεύνιση του κατηγορητηρίου κατά του Δ.Παπαγγελόπουλου.

Τελικά τα κατάφεραν. Πέρασε η πρόταση με 175 ψήφους υπέρ και 2 άκυρα σε 177 παρόντες.

Μέχρι όμως να το επιτύχουν έκαναν τόσες γκάφες ώστε να μπορεί κανείς να πει ότι …έτρεξαν μόνοι του και βγήκαν δεύτεροι. Παρεμπιπτόντως έκαναν «ρόμπα» και τον κοινοβουλευτικό θεσμό που τόσο εκτιμούν.

Ας δούμε όμως όλες τις «ομορφιές» που έγιναν:

– Ο υιός Καλογιάννης (Σταύρος Καλογιάννης) κράτησε την οικογενειακή παράδοσή και συνέδεσε το όνομά του με μία κάλπη, όπως ακριβώς ο πατέρας του 1985, όταν στην ψηφοφορία για να βγει πρόεδρος ο Χρήστος Σαρτζετάκης, πήρε την πλάτη στην κάλπη και έφυγε για τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Καλογιάννης δεν έκανε κάτι τόσο βαρύ, μόνο που έριξε μέσα ένα ψηφοδέλτιο χωρίς φάκελο. Η εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη μόνο από βουλευτές της Ν.Δ και το ΚΙΝ.ΑΛ (μιας και τα άλλα κόμματα δεν μετείχαν στην ψηφοφορία) αποφάσισαν ότι πρέπει να ανοίξει η κάλπη, να βγει το ψηφοδέλτιο και να ξαναμπεί «φακελωμένο» αυτή τη φορά.

***

– Μάλιστα τα μέλη της εφορευτικής καταγράφηκαν στα μικρόφωνα να λένε ότι «έλα μωρέ, κανείς δεν θα το καταλάβει» και άλλα τέτοια «θεσμικά» και άκρως τιμητικά για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

***

– Πολλοί από τους «καραμανλικούς» βουλευτές φρόντιζαν να επιδεικνύουν τα ψηφοδέλτια τους πριν τα βάλουν σε φάκελο και τα ρίξουν μέσα. Πρόσεχαν μάλιστα να τα δουν οι βουλευτές της «σαμαρικής» πτέρυγας, έτσι ώστε αν έβγαινε κανένα περίεργο αποτέλεσμα, δηλαδή η παραπομπή Παπαγγελόπουλου δεν έπαιρνε τις αναμενόμενες ψήφους, να μην τους θεωρήσουν υπεύθυνους.

***

– Μιας και στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ και της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να πιάσουν ψιλή κουβέντα για την ώσμωση των χώρων. ‘Ήταν και το κλίμα κατάλληλο, μια και επρόκειτο για μια ψηφοφορία εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης. Γενικώς υπήρχε – από συγκεκριμένους του ΚΙΝ.ΑΛ- ένα κλίμα ομόνοιας και αδελφοσύνης. Σαν να ήταν όλοι στο ίδιο κόμμα, ας πούμε…

***

Μόνο η Νάντια Γιαννακοπούλου χάλασε το κλίμα. Τα μικρόφωνα της Βουλής την «έπιασαν» να βρίζει την Νίκη Κεραμέως. Όχι για την πολιτική της για την παιδεία, αλλά επειδή δεν έδωσε τα δέοντα προνόμια σε μία πρότυπη σχολή για την οποία η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε προσωπικό ενδιαφέρον. Ακούστηκε να λέει – μιλώντας σε γονείς – ότι «θα την σκίσω».

***

Καλύτερος όλων ο Κώστας Καραμανλής. Δεν μετείχε σε πηγαδάκια. Μπήκε με τη μάσκα του, αλλά και αδύνατος και μαυρισμένος και με μούσι. Χαιρέτησε τους πάντες εγκάρδια και αποχώρησε εύχαρις και τιμώμενος.

***

Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι διαμάχες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το αν είναι έγκυρη η όχι η ψηφοφορία. Αν και πολιτικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον μιας και ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ είναι υπέρ της παραπομπής.οπότε ακόμη και αν ξαναγίνει το ίδιο αποτέλεσμα θα βγάλει.

Κατά τα άλλα να χαιρόμαστε το κοινοβούλιο μας….

Σχετικά θέματα

Απόψεις