Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τα ναζίδια τα “μάζεψαν” – Παραμένουν τα ερωτήματα για τις διασυνδέσεις τους με τις επίσημες αρχές και οργανώσεις στην Ελλάδα

Ακύρωση μετά τη θύελλα αντιδράσεων της άθλιας εκδήλωσης της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» που ήθελαν να τιμήσουν την αεροπορική εισβολή των ναζί στην Κρήτη!

Mια άθλια και εμετική πρόκληση ετοιμάζεται στην Κρήτη από μια οργάνωση που οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών». Έχουν ανακοινώσει..

Mια άθλια και εμετική πρόκληση ετοιμάζεται στην Κρήτη από μια οργάνωση που οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών». Έχουν ανακοινώσει ότι θα διοργανώσουν εορταστική εκδήλωση για να τιμήσουν την αεροπορική εισβολή των ναζί στην Κρήτη!

 
Στην ιστοσελίδα της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» (εδώ) υπάρχει η παρακάτω αφίσα και αναφέρεται:
 
«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους».

Και δίπλα:

«17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

ΑΦΙΣΑ EUROPEAN PARATROOPERS ASSOCIATION ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμαρχος Χανίων, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στηhuffingtonpost.grαναφέρει ότι από το πρωί δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο του δημαρχείου για το θέμα. Υποστηρίζει δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος στην Ελλάδα που να βοηθάει την Ενωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ωστόσο η ηγεσία και διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών… μιλάει ελληνικά και μάλιστα φοράει και στολή!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο σάιτ της, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Αυγή» μπορεί κανείς να δει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ειδικό τύπο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και διαγωνίζεται με επιτυχία και έπαθλα σε σχετικούς διαγωνισμούς, εν γνώσει των ανωτέρων του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (πληροφορίες και εικόνα από το policenet.gr).

ΕΛΑΣ ΚΑΖΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ policenet.gr
Στον κρητικό διαδικτυακό Τύπο ήδη δημοσιεύματα καυτηριάζουν τόσο τα παραπάνω όσο και τα διάφορα μετάλλια που αναμένεται να δοθούν στους συμμετέχοντες, καθώς παραπέμπουν σε ναζιστικά σύμβολα όπως ο Σιδηρούς Σταυρός (σ.τ.σ. ένας συσχετισμός πάντως ενίοτε υπερβολικός, καθώς πολλές χώρες αποδίδουν και σήμερα μετάλλια σε αυτό το σχήμα, όπως και η Ελλάδα, με τους Πολεμικούς Σταυρούς Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης). Σίγουρα πάντως δεν βοηθάει να αποφύγουν τέτοιους συσχετισμούς με ακροδεξιά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά η οργανωμένη βοήθεια στην Ουκρανία, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναρτήσεις στα social media.
Είναι πιο σημαντική η ερώτηση που τίθεται, τόσο στον κρητικό Τύπο όσο και από την κοινή λογική, για το ποιοι Έλληνες αξιωματούχοι, στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛΑΣ και τα Σώματα Ασφαλείας γνωριζουν για την «επιχείρηση KRETA MEMORIAL»; Επίσης ποιες Αρχές έχουν αδειοδοτήσει την διεξαγωγή της;

Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Η δημοσιοποίηση πραγματοποίησης της κατάπτυστης εκδήλωσης τιμής στους ναζιστές αλεξιπτωτιστές στα πλαίσια της επετείου της ηρωικής μάχης της Κρήτης, από την οργάνωση «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» αποτελεί πρόκληση απέναντι στην αντιφασιστική συνείδηση του κρητικού λαού, τις θηριωδίες που υπέμεινε και τους χιλιάδες νεκρούς που θυσίασε στο βωμό του ηρωικού αντιφασιστικού αγώνα των λαών.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται ότι ανήκει επισήμως στις “εφεδρείες” των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ακόμα ότι ο πρόεδρος και άλλα μέλη της είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί χωρών της ΕΕ. Ενώ επίσης φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουν αντίστοιχες φιέστες στα πλαίσια των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης με την ανοχή κυβερνήσεων και τοπικών φορέων.

Για άλλη μια φορά είναι εκτεθειμένες η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, η περιφερειακή και δημοτικές αρχές του νησιού που στηρίζουν με τα μπούνια την δράση των ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών φονιάδων στην περιοχή, με τις διευκολύνσεις που παρέχουν για την λειτουργία της βάσης της Σούδας και πολλών άλλων εγκαταστάσεων, βάζοντας σε σοβαρούς κινδύνους το λαό μας.

Αυτή η στάση σε συνδυασμό με την προώθηση μια σειράς αντιδραστικών προγραμμάτων της ΕΕ που ξεπλένουν το φασισμό, τη στήριξη σε φιλοναζιστικές κυβερνήσεις των βαλτικών και άλλων χωρών της Ευρώπης, την απαράδεκτη υπόθαλψη του ναζιστή ευρωβουλευτή πρώην χρυσαυγίτη Λαγού ως και η υλοποίηση απαράδεκτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως το “Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα”, είναι ενέργειες που δίνουν αέρα στα πανιά κάθε λογής απογόνων των ναζιστών.

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους λαϊκούς φορείς να δηλώσουν σθεναρά ότι είναι ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί στο νησί μας.

Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος, με την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα».

***

Η οργάνωση αργά το απόγευμα προχώρησε σε  ακύρωση της άθλιας εκδήλωσης με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» – της αναβίωσης δηλαδή της «Επιχείρησης Ερμής» των ναζί, την εναέρια δηλαδή έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το 1941. Την ανακοίνωση της ακύρωσης έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, Τζούλιο Φέστα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Διαβάστε επίσης:

Η Μάχη της Κρήτης – οι Κρητικοί μάχονται τους ναζιστές εισβολείς

Χρυσή Αυγή: Ήρωες οι ναζί εισβολείς! – Αφελείς και εκτελεστές αιχμαλώτων οι Κρητικοί!

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις