Διεθνή

Οι διαδηλωτές που νίκησαν τον Τραμπ

Μερικές από τις φωτογραφίες διαδηλωτών σε αμερικανικά αεροδρόμια που κατάφεραν με την παρουσία τους να ακυρώσουν έστω και προσωρινά τις απελάσεις προσφύγων αλλά και επιβατών που διέθεταν visa εισόδου.

Οι διαδηλωτές με τη βοήθεια της Αμερικανικής Ένωσης Ατομικών Ελευθεριών (ACLU) ανάγκασαν την αμερικανική δικαιοσύνη να αντιδράσει εκδίδοντας μορατόριουμ στην απέλαση ξένων υπηκόων που σύμφωνα με την προεδρική απόφαση δεν έχουν πλέον δικαίωμα εισόδου στις ΗΠΑ. Πρόκειται για πολίτες του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Παράλληλα οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο Ευρωπαίων ηγετών, όπως η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία αρνούνταν να καταδικάσει την απόφαση Τραμπ σε επανειλημμένες ερωτήσεις που της έγιναν. Τελικά το γραφείο της, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη διαφωνία της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ήταν όμως αργά γιατί εκτός από τους Βρετανούς πολίτες είχε προλάβει να σχολιάσει τη στάση της και ο σκιτσογράφος του Guardian, Στιβ Μπελ. 

Πηγή: info-war.gr – Σχετικά με το θέμα αξίζει να διαβάσετε, στο infowar.gr, το αφιέρωμα του Άρη Χατζηστεφάνου με τίτλο: Τι κοινό έχουν οι χώρες που μπλοκάρει ο Τραμπ;

(Επισκέψεις: 18 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend