Κοινωνία

O «μικρός», ο καθημερινός… φασισμός

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί  στα σόσιαλ μίντια με πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο security στον ηλεκτρικό σταθμό της Κηφισιάς. Ο σεκιούριτι επιχειρεί να βγάλει από το βαγόνι άνδρα από την Αφρική ο οποίος μεταφέρει μια μεγάλη μαύρη σακούλα με τη δικαιολογία ότι εμποδίζει λόγω μεγέθους.

 

Μάλιστα ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι το τρένο γράφει μπροστά ότι επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών μόνο στο τελευταίο βαγόνι και ζητά με ιδιαίτερα έντονο τρόπο από τον μετανάστη να αλλάξει βαγόνι. Εκείνος αρνείται και ο σεκιούριτι φθάνει στο σημείο να πετά σχεδόν κάτω τα πράγματα του λέγοντας «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ».

Το συμβάν πήρε τέλος μόνο όταν μια Ελληνίδα επιβάτης που βιντεοσκοπούσε τα τεκταινόμενα παρενέβη υπερασπιζόμενη τον Αφρικανό μετανάστη λέγοντας ότι πουθενά δεν αναγράφεται τέτοιος κανονισμός για τις αποσκευές παρά μόνο για τα ποδήλατα. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι τα πράγματα είναι δικά της και στην «οργή» του υπαλλήλου του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Μη μπορώντας πλέον να κάνει τίποτα ο υπάλληλος βγήκε από το βαγόνι και το τρένο ξεκίνησε κανονικά την πορεία του.

Ανακοίνωση ΗΣΑΠ

Την απομάκρυνση του υπαλλήλου σεκιούριτι από τον ΗΣΑΠ αποφάσισε η Διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ μετά το επεισόδιο με τον Αφρικανό μετανάστη στο σταθμό της Κηφισιάς.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας: “Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της”.

(Επισκέψεις: 97 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend