Κοινωνία

Γονείς-Εκπαιδευτικοί: Συγκέντρωση στο δημαρχείο Αθήνας ενάντια στο στοίβαγμα νηπίων σε κοντέινερ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 30/8 στις 4 μ.μ. στο δημαρχείο της Αθήνας (πλ. Εθνικής Αντίστασης-πρώην Κοτζιά) ενάντια στο στοίβαγμα μικρών παιδιών σε κοντέινερ καλούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαζικοί φορείς της Αθήνας.

Καταγγέλλουν ότι παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, η δημοτική αρχή του Κ. Μπακογιάννη συνεχίζει την τοποθέτηση κοντέινερ σε αδόμητα οικόπεδα αλλά και σε αυλές σχολείων, όπου θα στοιβάξει νήπια και προνήπια στο πλαίσιο της υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής, χωρίς να τηρεί κανέναν από τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις.

Στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων η Ένωση Γονέων της 6ης ΔΚ Αθήνα, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» κ.α.

Απαιτούν:

  • Κανένα κοντέινερ σε αυλή σχολείου ή αλλού
  • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οικόπεδα του Δήμου για ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και παιδικών σταθμών – άμεση απαλλοτρίωση και αγορά οικοπέδων
  • Νηπιαγωγεία ασφαλή και σύγχρονα, με χώρους για σίτιση, ξεκούραση, με αίθουσες εκδηλώσεων και αύλειους χώρους κατάλληλους για σωματική άσκηση, άθληση και παιχνίδι.
  • Νηπιαγωγεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό και παιδαγωγικό υλικό, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κλπ)
  • Αξιοποίηση των ελευθέρων δημοτικών ακινήτων που είναι κατάλληλο για στέγαση νηπιαγωγείων. Πηγή: 902.gr
(Επισκέψεις: 107 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend