Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Γιατί με το ΚΚΕ; — (της Κωνσταντίνας Κούνεβα)

Στηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, ενδιαφέρεται για τους φτωχούς, προστατεύει τους αδύναμους, νοιάζεται για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σήμερα με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μεγάλα προβλήματα

 της Κωνσταντίνας Κούνεβα*

Στηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, ενδιαφέρεται για τους φτωχούς, προστατεύει τους αδύναμους, νοιάζεται για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σήμερα με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μεγάλα προβλήματα.

Μέσα από τη συνδικαλιστική μου εμπειρία καταλαβαίνω ότι με τον τρόπο που δρα, το ΚΚΕ ενισχύει τα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων. Δίνει μάχη για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς αδικία και ανισότητες, με αλληλεγγύη και ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει η Ελλάδα να απεμπλακεί από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία προστατεύοντας τον λαό στην πράξη.

Το ΚΚΕ είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο κόμμα, έχει πολλές και ωφέλιμες για τον λαό δραστηριότητες, πάντα δίπλα του, επιδεικνύοντας πάνω από όλα το ήθος των εργατών. Παλεύει ακούραστα για τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα, το οποίο για μας τους εργαζόμενους είναι το βασικό.

Ετρεφα εκτίμηση για το ΚΚΕ και από πιο παλιά, για παράδειγμα, από τότε που ήμουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Τότε, κυρίως, το διάστημα 2014 με 2019, παρατήρησα πώς λειτουργεί το Κόμμα και ότι εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Επίσης, με βοήθησαν πολύ οι συνδικαλιστές κομμουνιστές του ΗΣΑΠ και παλέψαμε μαζί για τα δικαιώματα των καθαριστριών σε αυτόν τον χώρο, ενώ με υπερασπίστηκαν απέναντι στην απειλητική συμπεριφορά του εργοδότη.

Πιστεύω ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας που βρίσκεται στο πλάι και παίρνει θέση καθαρά υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών ανθρώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δουλεύει προς όφελος της εργατικής τάξης. Μέχρι πριν γίνει κυβέρνηση υποσχόταν πολλά στον λαό αλλά με τη διακυβέρνησή του διαψεύστηκαν όλα. Για παράδειγμα: Οταν πάλεψα με μια έτοιμη πρόταση για να ρυθμιστεί τουλάχιστον ο εργασιακός χώρος των καθαριστριών, το 2016 – 2017, η κυβέρνηση δεν την κατέθεσε ποτέ στη Βουλή, πρόβαλε τείχος και δεν προχώρησε το νομοσχέδιο. Ετσι η εργασιακή ζούγκλα σε βάρος των καθαριστριών συνεχίστηκε με όλες τις κυβερνήσεις και με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Το ίδιο έγινε και με την πρότασή μου για τα δικαιώματα του οικιακού προσωπικού, όπου παρότι έδωσα μάχη για να περάσει στο Ευρωκοινοβούλιο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ακούσει καν ούτε να δώσει σημασία.

Αλλά και η εμπειρία από τη ζωή μου στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας έχει σχέση με τη σημερινή στήριξή μου στο ΚΚΕ. Εκτιμώ τον τρόπο που συλλογίζονται τα μέλη του, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία που έχουν. Την εργατικότητα και τη συνέπεια που διακρίνουν τους κομμουνιστές. Αυτά τα χαρακτηριστικά μάς αρμόζουν. Για παράδειγμα, στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τα παιδιά είχαν πάει από νωρίς, η συγκέντρωση ήταν οργανωμένη, με τα πανό, με τις σημαίες, οι διαδηλωτές είχαν βρει τρόπο να φτάσουν στο Σύνταγμα από νωρίς, να είναι στις θέσεις τους. Και βέβαια είχε πάρα πολύ κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, βλέπω ότι υπάρχει ισότητα όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες – μέλη του Κόμματος, εννοώ σε ό,τι αφορά τις συμπεριφορές μεταξύ τους και την ανάληψη ευθυνών. Ας σημειωθεί ότι το 1944 οι πρώτες 16 γυναίκες βουλευτές εκλέχτηκαν στη Βουλή της ΛΔ Βουλγαρίας, κάτι το οποίο είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα από την Ιστορία.

Ενα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ θα είναι επίσης ασπίδα απέναντι στα πολλά προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων που οι περισσότεροι ζουν στην ακραία φτώχεια. Δυστυχώς οι ανάπηροι ταλαιπωρούνται οδυνηρά από τις περικοπές που γίνονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, από την αύξηση των τιμών των φαρμάκων και του εξοπλισμού που χρειάζονται. Ολα αυτά σε πολλούς από αυτούς στοιχίζουν και όλη τους τη σύνταξη κάθε μήνα. Και αυτές οι περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προξενούν προβλήματα υγείας και μπορούν να επιφέρουν ακόμη και θάνατο.

Οι οικογένειες των αναπήρων εξαντλούνται οικονομικά, βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο. Το δε επίδομα αναπηρίας είναι πολύ χαμηλό και κρατάει τους αναπήρους κάτω από το όριο της φτώχειας. Γι’ αυτό και οι σύντροφοι από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, με μπροστάρηδες τα μέλη του ΚΚΕ, είναι κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα για τα δικαιώματά τους. Ενα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί από ακόμα καλύτερες θέσεις να μάχεται αταλάντευτα για την υπεράσπιση των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων.

Το ΚΚΕ είναι ένα πολύ οργανωμένο κόμμα, που δείχνει την έγνοια και την αλληλεγγύη του για τον λαό και τα προβλήματά του. Ο αλληλοσεβασμός και η ενότητα στην κουλτούρα των κομμουνιστών αποτελούν ανεξάντλητο κίνητρο γι’ αυτό και δεν κουράζονται να παλεύουν για τον λαό, μαζί με τον λαό γιατί τα μέτωπα είναι πολλά και αλληλοεξαρτώμενα…

Είναι το μέτωπο κατά της οικονομικής εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο και τα κέντρα εξουσίας που το στηρίζουν, κατά της κοινωνικής αδικίας, κατά του φασισμού και του ρατσισμού, κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος, κατά της αλλοτρίωσης που επιχειρούν σε βάρος των ανθρώπων και ειδικά των νέων για να μην έχουν ιδανικά και να ζουν μέσα στα αδιέξοδα…

Γι’ αυτό στηρίζω το ΚΚΕ και είναι τιμή μου που ενώνω τις δυνάμεις μου μαζί του με το ψηφοδέλτιό του της Α’ Αθηνών στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη 2023.

* Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας.

Από 902.gr

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις