Διεθνή

Ο Κασόγκι τεμαχίστηκε (!), οι μπίζνες συνεχίζονται

Η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής φέτος πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, με το σουνιτικό βασίλειο να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γερμανία μετά την Αλγερία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Το Βερολίνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ενέκρινε την πώληση εξοπλισμού αξίας 416,4 εκατομμυρίων ευρώ στο Ριάντ το διάστημα μεταξύ 1η Γενάρη και 30ή Σεπτέμβρη, επισήμανε το υπουργείο, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Μόνο η Αλγερία έχει λάβει όπλα μεγαλύτερης αξίας από τη Γερμανία φέτος, με το Βερολίνο να εγκρίνει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 741,3 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα αυτή την ίδια περίοδο.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Υεμένη, ενώ η φρικαλέα «υπόθεση Κασόγκι» έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο στις σχέσεις του βασιλείου με τη Δύση.

Όμως τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ενδέχεται να παραβιάζουν και τη συμφωνία που υπέγραψε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τους κυβερνητικούς της εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), πριν από την έναρξη της τέταρτης θητείας της.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να εγκρίνει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού σε οποιαδήποτε χώρα εμπλέκεται «άμεσα» στον πόλεμο στην Υεμένη. Ωστόσο, υπάρχει μια …εξαίρεση για τις χώρες με τις οποίες η Γερμανία είχε υπογράψει συμβόλαιο προτού συναφθεί η συμφωνία αυτή.

Βλέπετε τα Γερμανικά μονοπώλια είχαν φροντίσει να βάλουν ασφαλιστικές δικλείδες πριν συναφθεί ο μεγάλος συνασπισμός στη Γερμανία. Τέτοιους πελάτες δεν τους χάνεις… Όσο για το γεγονός με τα όπλα δολοφονούνται άμαχοι και μικρά παιδιά, αυτό δεν ενδιαφέρει τους Γερμανούς επιχειρηματίες, αν χρειαστεί θα βγάλει μια …ανθρωπιστική ανακοίνωση είτε η κυβέρνηση Μέρκελ, είτε η ΕΕ!   

(Επισκέψεις: 412 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend