Διεθνή

Γερμανία: Νεοναζί εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ομόφωνα εκλέχτηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μιας μικρής γερμανικής πόλης ένα μέλος του νεοναζιστικού Εθνικοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (NPD), με τη στήριξη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Φιλελευθέρων (FPD), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο Στέφαν Γιαγκς, που ανήκει στο νεοναζιστικό μόρφωμα NPD, εξελέγη την Πέμπτη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Βαλντζίντλουνγκ, μιας κοινότητας 2.500 κατοίκων στην περιοχή Άλτενστατ, 30 χλμ. βορειοανατολικά της Φραγκφούρτης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του SPD στο Άλτενστατ, Μάρκους Μπράντο, επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στήριξη όλων των κομμάτων λέγοντας ότι ο Γιαγκς εξελέγη διότι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος κι έτσι ο υποψήφιος του NPD «απλώς γέμισε το κενό»! Μάλιστα ο ναζί «γέμισε το κενό». Επέλεξαν ένα ναζιστικό παράσιτο για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δολοφονική ιδεολογία του. 

Αξιοποιώντας την …εμπιστοσύνη τους, από την πλευρά του ο Γιαγκς διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει «τα συμφέροντα της περιοχής» και ότι είναι αποφασισμένος να δράσει «εποικοδομητικά σε συνεργασία με όλους και όλα τα κόμματα»… Αλλοίμονο.

Εξάλλου και οι Ναζί του Χίτλερ με την στήριξη του γερμανικού κεφαλαίου και τις πλάτες πολλών αστικών κομμάτων αναρριχήθηκαν στην εξουσία σκορπώντας τον όλεθρο και τον θάνατο σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Όσο για τους εκπροσώπους των κομμάτων που σήμερα στήριξαν το νεοναζί αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η τεράστια υποκρισία τους. Ότι οι αντιναζιστικές και αντιφασιστικές κορώνες του γίνονται κατά το δοκούν ανάλογα με την …εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. 

 

(Επισκέψεις: 518 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend