Διεθνή

Γαλλία: Σκληρά μέτρα κατά προσφύγων και μεταναστών ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μακρόν

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη συνολική αντιμεταναστευτική και απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ, η κυβέρνηση Μακρόν ανακοίνωσε σκληρά μέτρα κατά προσφύγων και μεταναστών, κλείνοντας την πόρτα της εισόδου στη χώρας και αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των απελάσεων.

«Θέλουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της μεταναστευτικής μας πολιτικής», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, η γαλλική κυβέρνηση θα κατεδαφίσει κάποιους από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς μεταναστών, θα επιβάλει ποσοστώσεις για τους μετανάστες που πηγαίνουν στη χώρα για να εργαστούν, ενώ θα στερήσει από τους νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο πρόσβαση σε μη επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Ο Φιλίπ επισήμανε ότι τα νέα μέτρα θα σηματοδοτήσουν «μια Γαλλία που είναι ανοικτή, αλλά όχι αφελής» και υποστήριξε ότι «η γενική αίσθηση των δράσεών μας είναι η κυριαρχία (…) Είναι να εκφράζουμε και να υιοθετούμε ξεκάθαρες επιλογές σε ό,τι αφορά την υποδοχή και την ενσωμάτωση» και να διασφαλίσουμε «μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων».

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε, η Γαλλία προστίθεται σε μία σειρά άλλων χωρών της ΕΕ -όπως η Ιταλία, η Σουηδία, αλλά και η Ελλάδα- που έχουν υιοθετήσει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, υιοθετώντας πολλές από τις θέσεις της ακροδεξιάς. 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

(Επισκέψεις: 432 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend