Διεθνή

Γαλλία: «Προληπτικές» συλλήψεις και κρατική καταστολή στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Σε επίδειξη βίας και αυταρχισμού επιδίδεται το καθεστώς Μαρκόν. Στις 278 ανέρχονται έως τώρα οι «προληπτικές» συλλήψεις από την γαλλική αστυνομία, σε όσους θεωρεί …«υπόπτους» ενόψει των κινητοποιήσεων του Σαββάτου των «κίτρινων γιλέκων». 

Σε ολόκληρη τη Γαλλία έχει τεθεί σε εφαρμογή νέος «αντιτρομοκρατικός» νόμος που νομιμοποιεί το «καθεστώς έκτακτης ανάγκης». Η κυβέρνηση Μακρόν σε μια νέα επίδειξη καταστολής με αφορμή τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, έχει  εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.  

Μετά τις εφόδους σε  σχολεία και τις εικόνες κατοχής, ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ ανακοίνωσε «έκτακτα μέτρα» στο όνομα της προστασίας της «δημόσιας τάξης». Πάνω από 89.000 αστυνομικοί, άνδρες της χωροφυλακής και στρατιωτικοί, βρίσκονται επί ποδός σε όλη τη Γαλλία, ενώ στο Παρίσι οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στο  κλείσιμο όλων των δημόσιων χώρων, ακόμα και τον πύργο του Άιφελ! 

Η ένταση αυξήθηκε σήμερα το πρωί κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι, όπου οι δυνάμεις της τάξης εκτόξευσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των «κίτρινων γιλέκων» που ήρθαν να διαδηλώσουν κατά χιλιάδες φωνάζοντας «Μακρόν παραιτήσου», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

 

(Επισκέψεις: 220 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend