Διεθνή

Γαλλία: Οργή κατά Μακρόν έξω από θέατρο

Οργή κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εκφράστηκε κι έξω από θέατρο όπου είχε πάει να παρακολουθήσει παράσταση. Δεκάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το θέατρο Μπουφ Παριζιέν, στο βόρειο Παρίσι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής Μακρόν. 

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η θεατρική παράσταση διακόπηκε, καθώς, για λόγους ασφαλείας, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο από το σημείο. Επίσης, αστυνομικοί επιδίωξαν να απωθήσουν το πλήθος από το σημείο, όπου επικράτησε ένταση. Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπούνε στο θέατρο. Ακολουθεί βίντεο (παρακάτω) που κυκλοφορεί στη Γαλλία από το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, την παρουσία του Μακρόν στο θέατρο είχε κάνει γνωστή μέσω του twitter ο δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Ταχά Μπουχάφ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον χώρο. Αργότερα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πηγαίνει στο θέατρο, παρά το επεισόδιο αυτό. Να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι βρίσκονται στους εδώ και εβδομάδες για τη συνταξιοδοτική «μεταρρύθμιση» που προωθεί ο Μακρόν.  

(Επισκέψεις: 478 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend