Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Γαλλία: Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ- COSCO στο πλευρό των απεργών

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ- COSCO βρίσκονται στην Γαλλία και συμμετέχουν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, UD CGT 13 και θα συμμετάσχουν στην εκεί απεργιακή συγκέντρωση

Από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Γαλλία. Ξεχωρίζουν οι συγκεντρώσεις σε Διυλιστήρια και Πυρηνικά εργοστάσια σε αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των απεργών στα διυλιστήρια. Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσουν συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας ενώ εκδηλώνεται μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης από νέους, μαθητές, φοιτητές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις, συνελεύσεις και δράσεις αλληλεγγύης αλλά και κόσμο που εκφράζει την αλληλεγγύη του κόντρα στην επιστράτευση.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ- COSCO βρίσκονται στην Γαλλία και συμμετέχουν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, UD CGT 13 και θα συμμετάσχουν στην εκεί απεργιακή συγκέντρωση. Οι αντιπροσωπείες δέχτηκαν θερμό καλωσόρισμα από τους αντιπροσώπους του συνεδρίου.

Η αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με συνδικάτα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και δέχτηκε και το μήνυμα του Fabien Cros, Γραμματέα Συνδικάτου CGT στο Διυλιστήριο Total La Mède, ο οποίος δήλωσε:

 «Μας δίνει δύναμη η συντροφική αλληλεγγύη που δεχόμαστε από όλο τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα από τους Έλληνες συντρόφους που είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και του αγώνα και που μας έχουν δείξει συχνά τον δρόμο και αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε αυτό που συνέβη στη Γαλλία  να αποτελέσει παράδειγμα στον αγώνα που θα κάνουμε όλοι αυτή την περίοδο για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, τους μισθούς και τις οικογένειές μας ακόμα και τις χώρες μας από εκεί που θέλουν να μας βουλιάξουν οι καπιταλιστές. Σας ευχαριστούμε!»

 

Η ΕΝΕΔΕΠ στο Συνέδριο των εργατών της Μασσαλίας

 

Η Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) βρίσκεται στη Μασσαλία της Γαλλίας για να συμμετέχει στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας. Η ΕΝΕΔΕΠ στέκεται  στο πλευρό των εργατών  στη Γαλλία που αποφάσισαν να σηκώσουν το κεφάλι κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία και τη δικαιοσύνη τους που προσπαθεί να σταματήσει το δίκαιο αγώνα τους και σημειώνει: «Η αλληλεγγύη και συντονισμός των εργατών σε κάθε χώρα, είναι όπλο για τη πάλη ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν, ενάντια στη ‘‘βαρυχειμωνιά ’’ απαντάμε με ενιαία πάλη και οργάνωση των σωματείων, για αγώνες με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς, για μέτρα προστασίας των εργατών».

Η Ανακοίνωση της ΕΝΕΔΕΠ:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.

Η ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ  ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργατών  στα Διυλιστήρια της Γαλλίας και της πολυήμερης απεργίας

Στέκεται δίπλα στους εργάτες που αποφάσισαν να σηκώσουν το κεφάλι κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία και τη δικαιοσύνη τους που προσπαθεί να σταματήσει το δίκαιο αγώνα τους.

Οι προσπάθειες των ομίλων  της Ενέργειας και της γαλλικής Κυβέρνησης να καλλιεργήσουν κλίμα εναντίον των απεργών αποτυγχάνουν καθώς η εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη καταλαβαίνει ότι η νίκη των απεργών στα διυλιστήρια της Γαλλίας θα είναι όπλο στον αγώνα κάθε εργαζόμενου, κάθε κλάδου, κάθε χώρας για αυξήσεις στους μισθούς.

Η απεργία των εργατών στα διυλιστήρια είναι σωστή και δίκαιη γιατί αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργάτη να ζήσει σε συνθήκες τεράστιας αύξησης του κόστους ζωής.

Είναι οι ίδιοι λόγοι, που μας έκαναν και μας να παλέψουμε στις πολυήμερες απεργιακές μας κινητοποιήσεις για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για την ένταξη των λιμενεργατών  στα Βαρέα, για την υιοθέτηση μέτρων ασφάλειας των εργατών στο λιμάνι, να μη θρηνήσουμε νέους εργάτες στο βωμό των κερδών της κάθε “COSCO”.

Είναι οι ίδιοι λόγοι, για τους οποίους καλούμε όλους τους εργάτες στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. Και η μεγαλύτερη αλληλεγγύη είναι η αγώνας όλων των εργατών για μια ζωή στο μπόι της αρμόζει.

Νίκη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας
Νίκη στον αγώνα των εργατών στα διυλιστήρια

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις