Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Γ. Τασιούλας: Η ελπίδα βρίσκεται στον κοινό αγώνα εργατών – αγροτών για να μεγαλώσει το μπόι μας

«Υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στην πλατεία Συντάγματος τους αγρότες που αγωνίζονται για τη ζωή τους, για την επιβίωσή τους. Να μείνουν..

«Υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στην πλατεία Συντάγματος τους αγρότες που αγωνίζονται για τη ζωή τους, για την επιβίωσή τους. Να μείνουν νοικοκύρηδες στα χωράφια τους. Να μπορούν με τον ιδρώτα της δουλειάς τους να ζήσουν» με αυτά τα λόγια χαιρέτισε τους αγρότες, εκ μέρους των Συνδικάτων της Αττικής, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων από το βήμα της συγκέντρωσης. 

«Είμαστε στο πλευρό τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είναι αγώνας όλων μας. Για τους αγρότες, να μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη και τα χωράφια τους, να παράγουν τα προϊόντα τους εξασφαλίζοντας ότι μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Για όλους εμάς, να μπορούμε να αγοράζουμε τα προϊόντα της δουλειάς τους και όχι να είναι είδος πολυτελείας που θησαυρίζουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο εργάτης δίπλα στον αγρότη, ο αγρότης δίπλα στον εργάτη, γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα. Γιατί στη δική μας καμπούρα πέφτουν οι συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΚΑΠ και της ΕΕ. Γιατί έχουμε απέναντί μας τα ίδια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε που γεννιούνται και οξύνονται από τις ίδιες αιτίες. Για εμάς και τις ανάγκες μας υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί. Για τους λίγους και τα μεγάλα συμφέροντα υπάρχει το ελεύθερο να τσαλαπατούν τη ζωή μας για τα κέρδη τους».

«Είμαστε εδώ στον αγώνα, δίπλα στους πατεράδες μας και τα αδέρφια μας τους αγρότες», υπογράμμισε. Όπως υπενθύμισε, εργαζόμενοι και αγρότες έχουν χτίσει «γερούς δεσμούς αλληλεγγύης σε δύσκολες στιγμές». «Το φθινόπωρο ξελασπώναμε μαζί σπίτια, αγροτικές εγκαταστάσεις, που έμειναν και μένουν ανοχύρωτες από μια πολιτική που τη δική μας τη ζωή τη βλέπει κόστος, άσκοπο έξοδο, για να την προστατεύσει με απαραίτητες υποδομές και μέτρα. Με τα χέρια τα δικά σας και τα δικά μας λασπωμένα είδαμε την αγωνία για το αύριο των παιδιών μας. Το ίδιο νωρίτερα στα αποκαΐδια των πυρκαγιών», ανέφερε.

«Νιώθουμε την ίδια οργή για την εγκληματική πολιτική χρόνων ολόκληρων, με τους κάθε λογής κυβερνώντες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για να βγουν λάδι από τις ευθύνες τους και μεις να βρισκόμαστε πάλι “μια από τα ίδια” και ακόμη χειρότερα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. «Νιώθουμε την ίδια οργή γιατί διαπιστώνουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι, όπως κι εσείς, μια από τα ίδια έχουμε. Πρώτα ήμασταν άνεργοι, κακοπληρωμένοι, με τον μπαμπούλα της κρίσης και ψάχναμε τρόπους να τα κουτσοβολέψουμε. Τώρα, δουλεύουμε με ξεχειλωμένα ωράρια και το μεροκάματο δεν φτάνει ούτε για “ζήτω”. Γίνεται φύλλο και φτερό πριν μπούμε στο σούπερ μάρκετ, όταν έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, στη θέρμανση των οικογενειών μας», κατήγγειλε.

«Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα, στη διεκδίκηση, στην αλληλεγγύη. Εκεί επιβεβαιώνεται στην πράξη η μεγάλη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού. Το δίκιο τότε γίνεται πραγματικότητα», υπογράμμισε ο Γ. Τασιούλας. Κάλεσε εργαζόμενους και αγρότες να σταθούν «δίπλα δίπλα στον αγώνα, στα συλλαλητήρια, στις συγκεντρώσεις, στην απεργία που έχουμε μπροστά μας στις 28 του μήνα».

«Έτσι θα έχουμε αποτελέσματα, έτσι θα μετρήσουμε νίκες. Έτσι θα μεγαλώσει το μπόι μας απέναντι στην πολιτική που θέλει να στραγγίσει τον ιδρώτα της δουλειάς μας. Η νίκη της αγροτιάς θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων. Θα τροφοδοτήσει νέες προϋποθέσεις για νέα αποτελέσματα και κατακτήσεις. Γι’ αυτό βροντοφωνάζουμε από εδώ, από την καρδιά της Αθήνας, για να ακουστεί σε όλη τη χώρα: Εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», κατέληξε.

Απόψεις