Κοινωνία

Φωτιά στη Νέα Μάκρη – Εκκενώσεις περιοχών – Ελέγχθηκε η κατάσταση (ώρα 02:00) σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Ωρα: 02.00
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Πυροσβεστικής η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή έχει ελεγχθεί.

Ωρα: 01.20 21/9/2021

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα αργά το βράδυ (Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου) σε δασικές εκτάσεις στην Νέα Μάκρη Αττικής. Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι. Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα.

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω – γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές .

Aργά το βράδυ, έγιναν ανακοινώσεις προς τους κατοίκους της περιοχής να την εκκενώσουν. Ο Δήμος Μαραθώνα στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για «Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους».

Από το γραφείο του Δήμου Μαραθώνος ανακοινώθηκε το εξής: «Μεγάλη φωτιά αυτήν την ώρα στο Λιβίσι και στον Άγιο Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους».

Στη συνέχεια ο Δήμος ενημέρωσε πως «άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε».

Ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, μιλώντας στο OPEN κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν και να μην παραμένουν στο σημείο. Όπως είπε, από τη φωτιά υπάρχουν ζημιές, αλλά όχι σοβαρές. Πρόσθεσε ότι η εικόνα λίγο μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα, ήταν καλύτερη καθώς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Ο κ. Κυπαρίσσης άφησε επίσης υπόνοιες εμπρησμού λέγοντας ότι «και μόνο το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τέσσερα διαφορετικά σημεία, βρωμάει».

***

 

(Επισκέψεις: 301 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend