Απόψεις Πολιτική

Φασιστοφιλελέδες ψάχνουν για «γενική το Σάββατο»

Με αφορμή την άθλια επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα από στέλεχος της ΝΔ που διεγράφη

«Τώρα που η Κούνεβα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!». 

Αυτή είναι ανάρτηση του Κώστα Στεφανίδη, μέχρι πριν λίγη ώρα στελέχους της Νέας Δημοκρατίας (συντονιστής ετεροδημοτών). Ο Στεφανίδης διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας»

Μάλιστα…

Στην προηγούμενη άθλια επίθεση, κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, όχι για τις πολιτικές της απόψεις αλλά για το γεγονός πως ήταν καθαρίστρια, είχαμε ονομάσει τους τύπους που έχουν τέτοια «επιχειρήματα» (όπως αυτά του Κ. Στεφανίδη) με μια συγκεκριμένη λέξη. Θα την επαναφέρουμε στο τέλος του κειμένου. Τότε, χρησιμοποιήθηκαν ως «επιχειρήματα» τα «λεφτά της καθαρίστριας Κούνεβα», τώρα στην αθλιότητα προστέθηκε ο ταξικός ρατσισμός στο τετράγωνο. Ο Στεφανίδης δεν χρειάστηκε, καν, μια διαστρέβλωση για να εκφράσει αυτά που έχει στο μυαλό του. 

Τι «ξέχασε», όμως, αυτός ο «άντρακλας της ξεφτίλας» που ψάχνει «γενική για το Σάββατο»; «Ξέχασε» πως η Κούνεβα ήταν μια εργαζόμενη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση. «Περίεργο» να έχει τόσο ασθενή μνήμη. Η ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα είναι ευρέως γνωστή.. Αυτός, όμως, θυμήθηκε μόνο ότι ήταν καθαρίστρια.  Τα άλλα του «διέφυγαν», όπως τα «διαφεύγουν» σε όλους εκείνους που δεν ήθελαν ποτέ να αποδειχθεί ότι ορισμένα  «αφεντικούλια», στο «αγαθό» σύστημα που ζούμε, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και βιτριόλι.

Αθλιότητες με παρελθόν

Ας πάμε λίγα χρόνια πίσω.  Τότε (Δεκέμβριος 2016), οι πρόθυμοι εχθροί της «καθαρίστριας» (το επάγγελμα της το χρησιμοποιούσαν και τότε με απόλυτα υποτιμητικό τρόπο) επιχείρησαν να ασκήσουν «αντιπολίτευση» με τα «χρήματα» και το Πόθεν Έσχες της. Δείτε με τι ευκολία ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος – και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ πλέον – αντιμετώπισε το θέμα, τότε. Ακριβώς από κάτω και η αναπαραγωγή από τον γνωστό αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, τότε,  σε ανακοίνωση της τόνιζε, τότε, μεταξύ άλλων:  

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.  Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο».

Φασιστοφιλελέδες 

Ας επανέλθουμε τώρα στο (πρώην πλέον) στέλεχος της ΝΔ που ψάχνει καθαρίστρια για «γενική το Σάββατο» για να δούμε ποιοι κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις αθλιότητας. Η πολιτική τους ταυτότητα κινείται ανάμεσα σε εκείνους που ονομάζουμε φιλελέδες και φασισταριά και περιφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ζητιανέψουν λίγο δημοσιότητα παραπάνω.

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους; Θεωρούν πως τα χρήματα πηγαίνουν στους «άξιους» και μια καθαρίστρια δεν μπορεί να είναι «άξια» να έχει λεφτά ή να εκλεγεί. Εκεί μιλάει ο φιλελές μέσα τους. Μετά αρχίζει και ξεπηδάει ο φασιστάκος που έχει την άποψη ότι τα λεφτά ή η θέση εκπροσώπησης, ακόμα κι αν τα έχει καταφέρει μια καθαρίστρια, σίγουρα «δεν τα αξίζει». Γιατί; Μα διότι είναι «και καθαρίστρια και μετανάστρια»!  

Τους το είχαμε πει και τότε: Ας μην ψάχνουν άλλο το όνομα της κατηγορίας που ανήκουν. Ας κάνουν ένα μικρό συνδυασμό: Φασιστοφιλελέδες! 

Υ.Γ:  Την πολιτική εκτίμηση μας για τον ΣΥΡΙΖΑ την έχουμε γράψει πολλές φορές, οπότε θα είναι αστείο να θεωρηθεί πως υπάρχει πολιτικό κίνητρο υπεράσπισης. Θεωρούμε πως οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση με την Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι θεμιτή. Άλλο αυτό και άλλο η αλητεία των φασιστοφιλελέδων, που «ψάχνουν γενική για το Σάββατο».

 

(Επισκέψεις: 4.773 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend