Κοινωνία

Επίθεση της αστυνομίας σε συγκέντρωση ενάντια στην επέκταση της χωματερής

Την απρόκλητη επίθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Φυλής το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, ενάντια στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή, μετά από κάλεσμα σωματείων και φορέων της Δυτικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παπούς που στηρίχτηκε από κοινού από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να ορκιστούν, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με δυνάμεις της ΟΠΚΕ να επιχειρούν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν μέχρι το σημείο της ορκωμοσίας.  Η επίθεση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εκδηλώθηκε την ώρα που οι συγκεντρωμένοι επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής προκειμένου να κάνουν γνωστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Το κεντρικό πανό έγραφε: «Ξεσηκωμός παντού! Φτιάχνουν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή». Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έδωσε το «παρών» στην κινητοποίηση με το δικό του πανό που έγραφε: «Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας».  Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι στηλιτεύοντας την πολιτική της διοίκησης του Δήμου για την επέκταση της χωματερής, την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο νέος δήμαρχος Χρ. Παπούς φώναζαν το σύνθημα «Παπού, Παπού δήμαρχε Φυλής είσαι ο βασιλιάς της χωματερής».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του,  καταγγέλλει την αστυνομοκρατία και την καταστολή σε βάρος των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων που διαδήλωναν στη Φυλή ενάντια στη νέα χωματερή.  Το χτύπημα της κινητοποίησης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία μπράβων στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, επιβεβαιώνει ότι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί πάνε χέρι – χέρι με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού. Ο λαός της Δυτικής Αθήνας, που καταδικάζεται από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να ζει δίπλα στα σκουπίδια, έχει κάθε λόγο να δυναμώσει την πάλη του, για να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Πηγή: 902.gr
(Επισκέψεις: 661 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend