Κοινωνία

Επίθεση δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης

Στόχος άθλιας επίθεσης από άτομα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο έγινε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όταν εμφανίστηκε στο χώρο, δεκάδες άτομα, του επιτέθηκαν, αρχικά με χυδαίες εκφράσεις και στη συνέχεια με κλοτσιές και μπουκάλια εναντίον του, ενώ έσπασαν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, με τους άνδρες της προσωπικής του συνοδείας να τον απομακρύνουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Ο Γ. Μπουτάρης απομακρύνθηκε από το χώρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Τα άτομα τα οποία προχώρησαν στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης τον εξύβριζαν μαινόμενοι αντιδρώντας για τις θέσεις που έχει διατυπώσει όσον αναφορά την ΠΓΔΜ και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Σημείωση: Ως «Ημεροδρόμος» δεν μας συνδέει τίποτα με τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές του Γιάννη Μπουτάρη. Οποιος, όμως, δεν τοποθετείται κατηγορηματικά, χωρίς ήξεις αφίξεις, απέναντι στην άθλια επίθεση που δέχτηκε είναι εξίσου τομάρι με όσους την διέπραξαν. Με τα τσογλάνια, λοιπόν, που του επιτέθηκαν, δεν μας συνδέει, επίσης, τίποτα. Με αυτούς τους ελεεινούς, δε, μας χωρίζει επιπλέον και η άβυσσος. Η άβυσσος που διαχωρίζει και ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τους φασίστες και από τους οπαδούς του «νόμου του Λιντς».

Εδώ τα βίντεο της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Εξιτήριο από το νοσοκομείο την Κυριακή το πρωί

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο λίγο μετά τις 10 το πρωί Κυριακής. Ο κ. Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Δύο συλλήψεις για την επίθεση 

Την Κυριακή σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, Έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων ο δεύτερος ομογενής από τη Γεωργία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

(Επισκέψεις: 79 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend