Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επιστρέφεται ως απαράδεκτη και προκλητική η πρόσκληση για «επίσκεψη» στο αεροπλανοφόρο «USS George W. Bush»

«Ως απαράδεκτη και προκλητική επιστρέφουν την πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης για “επίσκεψη” στο αεροπλανοφόρο «USS George W. Bush», στη βάση της Σούδας!», ο..

«Ως απαράδεκτη και προκλητική επιστρέφουν την πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης για “επίσκεψη” στο αεροπλανοφόρο «USS George WBush», στη βάση της Σούδας!», ο βουλευτής του ΚΚΕ και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κρήτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε κοινή δήλωση καταδίκης, αναφέρουν τα εξής:

«Χωρίς ίχνος ντροπής η Διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης και για λογαριασμό των φονιάδων των λαών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προσκαλεί τοπικούς Βουλευτές και Περιφερειακούς Συμβούλους, σε επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο “USS George WBush”, που έχει καταπλεύσει στον κόλπο της Σούδας στα Χανιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύουν την δουλικότητά τους στα “ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”. Ας ψάξουν αλλού για “πρόθυμους” θιασώτες των γερακιών του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Τόσο ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ όσο και οι τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κρήτης δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τους φονιάδες των λαών, κανένα φονικό τους όπλο και δεν να γίνουν πλυντήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών εγκλημάτων.

Επιστρέφουμε την πρόσκληση ως απαράδεκτη και προκλητική!

Εμείς, θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Θέλουμε την Κρήτη φάρο Ειρήνης και φιλίας των λαών!

Η στάση της περιφερειακής αρχής δεν εκφράζει τα αισθήματα της πλειοψηφίας του κρητικού λαού. Παίζει με τη φωτιά, εφησυχάζει και κοροϊδεύει τον κρητικό λαό με το αφήγημα περί προστασίας της χώρας και του λαού μας, ενώ αποτελεί την κύρια πηγή ανασφάλειας.

Για άλλη μία φορά, Αμερικανοί ναύτες δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια, χθες στα Χανιά, εισβάλλοντας μεθυσμένοι στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και προπηλακίζοντας γυναίκα που περίμενε το παιδί της, από τις αθλητικές δραστηριότητες. Μόνο οργή και αγανάκτηση, προκαλούν στον κρητικό λαό και τη νεολαία. 

Οι ευθύνες βαραίνουν εξολοκλήρου την σημερινή κυβέρνηση, διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις καθώς και τους τοπικούς εκπροσώπους τους, σε Δήμους και Περιφέρεια.

Υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, εκθέτουν την Κρήτη και όλη τη χώρα σε πολεμικούς κινδύνους, αλλαγή συνόρων, φτώχειας και προσφυγιά. Μετατρέπουν τη Σούδα και ολόκληρη την Κρήτη σε Νατοϊκό ορμητήριο και μαγνήτη αντιποίνων, ρίχνουν κι άλλο “λάδι στη φωτιά” του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται, με ανοιχτό το ενδεχόμενο άλλους γενίκευσής του.

Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά, σε όλη την Κρήτη!

Τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται στην “αντίπερα όχθη”. Γι’ αυτό και η καταδίκη της πολιτικής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψαν τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο είναι βασικό κριτήριο για να σημαδέψει ο λαός σωστά, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρειες.

Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ!

Για νέους, μαζικούς, δυναμικούς αγώνες ενάντια στην πολεμική εμπλοκή και στα κάθε είδους ιμπεριαλιστικά σχέδια, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, να μην υπάρχει κανένας αξιωματικός και φαντάρος εκτός συνόρων, να αποδεσμευτεί η χώρα από άλλους ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με άλλους λαούς».

Οι υπογράφοντες

Συντυχάκης Μανώλης – Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ

Μαρινάκης Αλέκος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Μανουσάκης Νίκος – Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Χουστουλάκη Γενοβέφα – Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης

Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις