Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επίσκεψη Αμερικανού Πρέσβη στη Λάρισα: «Το λέμε καθαρά. Είναι ανεπιθύμητος!»

«Το λέμε καθαρά. Είναι ανεπιθύμητος!». Αυτό το μήνυμα τονίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με αφορμή την επίσκεψη στην Λάρισα του πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζ. Τσούνη.

«Το λέμε καθαρά. Είναι ανεπιθύμητος!». Αυτό το μήνυμα τονίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με αφορμή την επίσκεψη στην Λάρισα του πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζ. Τσούνη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚ:

«Είναι ανεπιθύμητος κάθε εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών και των υπεύθυνων για δεκάδες φονικές ιμπεριαλιστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο.

Είναι ανεπιθύμητος κάθε εκπρόσωπος των υποστηρικτών του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στην πρωτοφανή γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, των πρωταγωνιστών του φονικού ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται, με θέατρο την Ουκρανία και θύματα τον Ουκρανικό και τον ρωσικό λαό, στον βωμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κυριαρχίας μεταξύ του αμερικανο-ευρωπαϊκο-ΝΑΤΟικού στρατοπέδου αφ’ ενός και του αντίστοιχου, υπό διαμόρφωση, ρωσο-κινεζικού αφ’ ετέρου.

Είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Λάρισα, την πόλη που έχει καταστεί πολεμικό αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο με την διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λάρισα, την πόλη μας, που για ακόμα μία φορά εμπλέκουν, με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο συντονιστή μέσω του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων στην πολεμική επιχείρηση “Ασπίδες” στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και της αποστολής της φρεγάτας “Ύδρα” για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων, εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Για αυτούς είναι οι “Ασπίδες” ενώ για την ζωή μας είναι “πάμε κι όπου βγει”! Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον “πόλεμο” ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Αυτές τις επιλογές πληρώνει ήδη ο λαός μας όπως οι αγρότες, χρόνια τώρα με την επιβολή του εμπάργκο στην Ρωσία, πολύ περισσότερο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας κ.ά.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών. Αυτό το πλαίσιο έχουν ως υπόβαθρο ανησυχίες, όπως της νέας Περιφερειακής Αρχής του κ. Κουρέτα για την διασφάλιση την παραμονής στην περιοχή μας ΝΑΤΟικών υποδομών όπως στο Στεφανοβίκειο που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Στην Λάρισα και την Θεσσαλία μπορεί να εδρεύουν παγκόσμια στρατηγεία των ιμπεριαλιστών (ΕΣΕΕΕ-EL EU OHQ) για να οργανώνουν πολέμους όμως θα δυσκολευτεί κανείς να βρει υποδομές για τις δικές μας ανάγκες όπως π.χ. τμήμα (μόνιμη υπηρεσία) της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων από Φυσικές καταστροφές Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) παρότι είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόσφατο ιστορικό φυσικών καταστροφών.

Κανείς εφησυχασμός – Να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή!

Κανείς δεν μπορεί να μένει λοιπόν ήσυχος από τέτοιες εξελίξεις. Ιδιαίτερα σήμερα που το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από ορατό, απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί το μεγάλο ΝΑΙ στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό, να μπει τέλος στο σάπιο σύστημα των πολέμων!

Απαιτούμε:

  • Να μην πατήσει στη Λάρισα ο Αμερικανός Πρέσβης.

  • Να επιστρέψει η φρεγάτα “Ύδρα” στο Αιγαίο και να ακυρωθεί η πολεμική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και η εμπλοκή του στρατηγείου της Λάρισας

  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που ευρίσκονται εκτός συνόρων.

  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία. Κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στην Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα.

  • Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters) από την 1η Στρατιά.

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Σχετικά θέματα

Απόψεις