Σήμερα Παρασκευή (27.12.2024) τα φαινόμενα (βροχοπτώσεις – χιονοπτώσεις) θα παρουσιάσουν εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές, αλλά αύριο Σάββατο (28.12.2024) αναμένεται πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων σε όλη την ανατολική Ελλάδα, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.
Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, στην ανατολική και τη νότια Εύβοια, την ανατολική Αττική και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο (8 με 9 και από το απόγευμα 8 μποφόρ).
Β. Το Σάββατο (28.12) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο, τις Σποράδες (τις πρωινές ώρες), την Εύβοια (μέχρι το μεσημέρι), τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στην Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού, τα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Αττικής (τις πρωινές ώρες), των νησιών του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.
Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο (8 και τοπικά 9 μποφόρ).