Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επαναφέρουν την πολιτική επιστράτευση απεργών με πρόσχημα τον κορωνοϊό!

H κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επαναφέρει το αντιδραστικό καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης και επίταξης απεργών με πρόσχημα την αντιμετώπιση του..

H κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επαναφέρει το αντιδραστικό καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης και επίταξης απεργών με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ιού! 

Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καλεί το ΠΑΜΕ, καθώς μέσα στο σκηνικό του φόβου και της ανασφάλειας που προκαλεί η πανδημία, η κυβέρνηση των πλουτοκρατών προχωρά εν κρυπτώ στην επαναφορά ενός άθλιου μέτρου με στόχο να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το αστικό κράτος απέναντι σε ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το μέτρο φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοιού, αλλά αποτελεί έκδηλη απόδειξη για το πως οι κυβερνώντες και η πλουτοκρατία ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, με στόχο τα αφεντικά να αναπληρώσουν γρήγορα τη “χασούρα” φορτώνοντας κι αυτή τη φορά τα βάρη στην πλάτη του λαού, με την κοινωνία και το κίνημα «αιχμάλωτο». 

Δείτε το άρθρο 12 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου:

Δείτε εδώ την ΠΝΠ και το συγκεκριμένο άρθρο – το δωδέκατο

 

Ειδικότερα ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση μετά από κάθε διάγγελμα του πρωθυπουργού φέρνει και ένα νόμο με τη διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, για το ξήλωμα των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τον οποίο επιδιώκει να περνάει στα «ψιλά». Όσα μέτρα είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και σχεδίαζε να τα ολοκληρώσει αυτές τις μέρες, χωρίς να υπολογίζει στην εμφάνιση του κορονοϊού, τα φέρνει σήμερα με τον πιο προκλητικό τρόπο, αξιοποιώντας την πανδημία, με στόχο να τα συνηθίσουν οι εργαζόμενοι.

Η πολιτική επιστράτευση και η επίταξη απεργών είχε αρθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για την πλήρη ασυδοσία εργοδοτών εν μέσω πανδημίας…

• Με μονομερείς εργοδοτικές ενέργειες συνθλίβοντας μισθούς και εργασιακές σχέσεις.

• Με το συντριπτικό χτύπημα των δικαιωμάτων σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τους οποίους κρατούν μαντρωμένους στη δουλειά, χωρίς άδειες εις βάρος της υγείας τους.

• Με την ολική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, όταν κατά τα άλλα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων.

…Όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν μπορούν να τα καταγγείλουν πουθενά, καθώς όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι απόντες και με λουκέτο αλλά απειλούνται στην ουσία με φυλάκιση αν αντιδράσουν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Φοβάται η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξουν σε συνθήκες πανδημίας εργατικοί αγώνες, που θα πάνε κόντρα στην προστασία της Δημόσιας υγείας και στην ανάγκη να προφυλαχτεί η υγεία του λαού;  Όχι, είναι μέτρο για να μείνει το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει εργασιακό καθεστώς γαλέρας με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο, με τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα σε καραντίνα. Η μόνη χρησιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου είναι να αφήσει πλήρως ελευθέρα τα χέρια της εργοδοσίας, για να κάνει ότι θέλει μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι αδίστακτοι! Ο στόχος είναι να κλείσουν τα στόματα! Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Απόψεις