Αγχωνόμαστε με «εντολή Σαμαρά»

ΒΑΣΩ ΓΙΛΔΙΖΗ ΒΑΣΩ ΓΙΛΔΙΖΗ Απόψεις • 8 Αυγούστου 2014

Ώρες-ώρες έχω την αίσθηση ότι αγχωνόμαστε με «εντολή Σαμαρά». Του ήρθε του άλλου κατακαλόκαιρα ο ΕΝΦΙΑ. Πέντε δόσεις από 45 ευρώ. Ναι, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ με πέντε δόσεις. Ήρθε σ΄αυτόν που του λείπει ένα κατοστάρικο για να βγάλει το μήνα και χρωστάει σε ότι κινείται: ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, φυσικό αέριο. Ήρθε και στην άλλη ο ΕΝΦΙΑ. Πέντε δόσεις από 78 ευρώ. Ναι, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ στην άνεργη που ψευτοσυντηρείται με επιδοτούμενες βραχυπρόθεσμες θέσεις εργασίας και ένα κάρο δανεικά κι αγύριστα από συγγενείς και φίλους. Ξέρεις πια είναι η πλάκα; Ότι το σπίτι δεν της ανήκει καν, ούτε να το πουλήσει δεν μπορεί. Την ψιλή κυριότητα, έχει μόνο… Κι ακόμα χρωστάει τον ΕΗΤΗΔΕΕ του ’13.

Ήρθε, λοιπόν, ο ΕΝΦΙΑ και έφερε τα πάνω κάτω στην κοινωνία. Αλλά, ορίστε! Μετά την γενική κατακραυγή, δόθηκε παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης με «εντολή Σαμαρά» για να διορθωθούν τάχα μου οι αδικίες.

Βέβαια, παρ΄ όλη την «εντολή Σαμαρά» ούτε ο ένας ούτε η άλλη θα έχουν βρει λεφτά τον Σεπτέμβρη για να πληρώσουν τον οποιοδήποτε, δίκαιο ή άδικο, ΕΝΦΙΑ σε 5 ή 105 δόσεις.

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email