Κοινωνία

Ένοχοι πέντε κατηγορούμενοι για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο «Norman Atlantic»

Ένοχοι κρίθηκαν οι πέντε από τους έντεκα κατηγορούμενους για την πολύνεκρη φωτιά που είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 28ης Δεκέμβρη 2014 στο γκαράζ του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», ανοιχτά της Αδριατικής.

Καταδικάστηκαν οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ, καθώς και τρία μέλη του πληρώματος/υπάλληλοι της εταιρείας. Το Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση μετά από συγχωνεύσεις, επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών στον καθένα, μετατρέψιμων σε 20 ευρώ την ημέρα για τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ, 10 ευρώ για τα δύο μέλη του πληρώματος και 5 ευρώ την ημέρα στον τρίτο που ήταν κατώτερο πλήρωμα. Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκασή της από το Εφετείο.

Ανάλογο δικαστήριο γίνεται και στην Ιταλία, ενώ όποια αμετάκλητη απόφαση εκδοθεί πρώτη σε μία από τις δύο χώρες, αποτελεί δεδικασμένο και για την άλλη.

Στην πυρκαγιά είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ενώ κάποιοι θεωρούνται έως και σήμερα αγνοούμενοι. Το πλοίο την ημέρα του πολύνεκρου ναυτικού ατυχήματος είχε αναχωρήσει από την Πάτρα με 485 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 55 μέλη του πληρώματος, με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 234 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend