Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ένας Μητσοτάκης μεταξύ αυτοθαυμασμού και πρόκλησης

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ έκανε επανάληψη των χθεσινών αντιλαϊκών εξαγγελιών του σε ελεγχόμενο περιβάλλον

Μια συνέντευξη Τύπου ανιαρή παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Με την πλειοψηφία των ερωτήσεων να αποτελούν «πάσες»..

Μια συνέντευξη Τύπου ανιαρή παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Με την πλειοψηφία των ερωτήσεων να αποτελούν «πάσες» ο πρωθυπουργός έκανε επανάληψη της χθεσινής ομιλίας του στο Βελλίδειο (διαβάστε εδώ: Mητσοτάκης: Προνόμια δισεκατομμυρίων στο κεφάλαιο και data στους νέους για να «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!).

Παρακολουθήσαμε έναν Μητσοτάκη σε ελεγχόμενο περιβάλλον να μιλά άνετος για το όραμα του, δηλώνοντας ικανοποιημένος με την κυβέρνηση του. Ανάμεσα στον αυτοθαυμασμό και τις «έτοιμες» ατάκες ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, ότι δεν θα γίνει γενικό λοκντάουν, υπερασπιζόμενος κάθε κυβερνητικό μέτρο για την πανδημία.

Φυσικά, όπως συνήθως κάνει, «ξέχασε» τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και υπεραμύνθηκε της συνεργασίας (εκμετάλλευσης το λέμε εμείς) με τους κλινικάρχες. Κουβέντα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κουβέντα για τους χώρους δουλειάς. 

Για τα σχολεία, λες και βρίσκεται σε άλλο κόσμο, αγνοώντας ακόμα και τις αμφιβολίες ειδικών για τα κυβερνητικά μέτρα, δήλωσε αισιόδοξος για το άνοιγμα τους. Παρ’ όλα αυτά σχολεία ανοίγουν αύριο και είναι όπως όταν έκλεισαν. 

Ήταν ο γνωστός Μητσοτάκης και σε ζητήματα  ελληνοαμερικανικής… φιλίας. Διαφήμισε την επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αναφέρθηκε στην «παρουσία των ΗΠΑ σε σημεία που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα», υπερήφανος για την πολιτική που αντιμετωπίζει τη χώρα σαν αμερικαΝΑΤΟϊκό οικόπεδο. 

Για το μεταναστευτικό είπε πως δεν έχει ενημέρωση ότι θα έρθουν οι κυνηγημένοι από το Αφγανιστάν και καμάρωσε για την πολιτική καταστολής στα σύνορα. Βεβαίως, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για τη συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. 

Για τις ανατιμήσεις επανέλαβε τα χθεσινά μέτρα – ψίχουλα και κυρίως στάθηκε στην… αυτορρύθμιση της αγοράς. Για το ασφαλιστικό δεν είδε τζογάρισμα αλλά πλεονεκτήματα διότι θα υπάρχει ο «κουμπαράς» για τη σύνταξη. 

Για τους νέους είχε πάλι ένα «καλάθι» υποκρισίας: 600 ευρώ το «κεφάλι» στους εργοδότες για τη πρόσληψη και άλλα 600 στον εργαζόμενο για 6 μήνες και data για «δώρο».

Προκλητικός ήταν ιδιαιτέρως στο θέμα πανεπιστημίων, όπου δεν είδε κανένα λάθος στο σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε έξω 40.000 νέους από την Ανώτατη Εκπαίδευση (18.000 περισσότερους από πέρσι). Μάλιστα, εκτίμησε πως περίπου είναι θετικό που δεν πέρασαν χιλιάδες νέοι στα πανεπιστήμια γιατί τα ΙΕΚ είναι …καλύτερα. Στο ζήτημα αυτό ο Κυριάκος δεν είναι αφελής, αφού στην ουσία ομολόγησε πως η κυβέρνηση ωθεί χιλιάδες νέους στην κατάρτιση από νωρίς. 

Για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια επανέλαβε ότι ζήτησε συγνώμη και προώθησε το εμπορικό σχέδιο εκμετάλλευσης της περιοχής πάνω στα  αποκαΐδια.

Με λίγα λόγια; Ένας Μητσοτάκης μεταξύ αυτοθαυμασμού και πρόκλησης σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις