Ο ΠΟΥ ζητά από το Ισραήλ να ανακαλέσει το τελεσίγραφο μετακίνησης σχεδόν του μισού πληθυσμού της Γάζας λέγοντας ότι ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη» για τους ευάλωτους ασθενείς.
Ο Οργανισμός έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι οι τοπικές υγειονομικές αρχές στη Γάζα τον ενημέρωσαν ότι είναι αδύνατη η εκκένωση ευάλωτων ασθενών που νοσηλεύονται.
«Υπάρχουν βαριά τραυματισμένοι που έχουν μοναδική πιθανότητα επιβίωσης μόνο με μηχανική υποστήριξη», αναφέρει στο Reuters ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς. «Έτσι, η μετακίνηση αυτών των ανθρώπων είναι μια θανατική καταδίκη. Το να ζητάμε από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να το κάνουν αυτό είναι πέρα για πέρα σκληρό».
Ο διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς, δήλωσε ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα βρίσκονται σε «οριακό σημείο» και απηύθυνε άμεση έκκληση στο Ισραήλ να αλλάξει γνώμη.
ΗΠΑ και Ιράν σε τροχιά γενικευμένης σύγκρουσης: Νέες αμερικάνικες επιδρομές και σφοδρά αντίποινα της Τεχεράνης
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ