Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας larissanet.gr, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στο συγκεκριμένο πρώην στέλεχος του ΟΣΕ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Η δίωξη σε βάρος του σχετίζεται με την μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και τα συστήματα σηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα συστήματα, σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Ο κ. Σπηλιόπουλος είχε τοποθετηθεί δημόσια για την δίωξή του, μόλις αυτή έγινε γνωστή στα τέλη Αυγούστου.