Απόψεις

Δροσούλα, σ΄ έχασα…

 

Που λες Δροσούλα, χθες έγινε μία πορεία ως εκεί… Μ΄ εφτά χιλιάδες μπάτσους στό δρόμο, συνοδεία. Κάποιοι απ΄ αυτούς είχαν πιάσει από την προηγούμενη τα πόστα στη ταράτσα της Σούζη, απέναντι από την Πρεσβεία. Μια άλλη ομάδα κατέβηκε από μια κλούβα, σαν κι αυτές που κουβαλάνε άλογα στον Ιππόδρομο, με πολιτικά και τσάντες πλάτης, σαν κι΄ αυτές πού φοράει ο Θεοδωράκης (ο Σταύρος).

Μην θαρρείς πως έγινε κάνα νταραβέρι. Πειθαρχημένοι όλοι, στη σειρά, και με περιφρούρηση μην και τούς ξεφύγει κανένας. Όλα κάτω από τον απόλυτο έλεγχο, με τάξη. Δεν διαταράχτηκε η Τάξη, δεν άνοιξε μύτη, δεν ανησύχησε καθόλου η Αμερικανική Πρεσβεία, που παρακολουθούσε τα πάντα μέσα από το δικό της μόνιτορ…

Κάποια κωλόπαιδα πήγαν κάτι να σκαρώσουν αλλά τούς την πέσανε με τα χημικά και κείνες τις κρότου λάμψης.

Από συνθήματα που λες, άλλο τίποτα. Λόγια του αέρα, που τα παίρνει ο αέρας και χάνονται…

Μπροστά οι ΠΑΣΟκοι να κρατάνε τη σημαία μας, λες και την κατέχουν κληρονομικώ δικαίω…

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός γιατί και πως οι απόγονοι του Λαλιώτη και του Παπουτσή κρατάνε μια σημαία τιμημένη και καθαγιασμένη από το αίμα των νεκρών μας..

Κι αφού κάμουν την πρέπουσα παρέλαση τους, την εξαφανίζουν. Ποιος ξέρει πού…

Αν είναι δυνατόν!!! Η σημαία τού Πολυτεχνείου στα χέρια τής νεολαίας του…Βενιζέλου. Μη χέσω.

Για ποιες υποθήκες μιλάμε; Τόση απαξίωση πια; Τόση αδιαφορία για τα όσια και τα ιερά μας;

Πού λες λοιπόν Δροσούλα, τα ίδια και τα ίδια. Το ντοκυμαντέρ του Κούραντ, η δίκη των χουντικών, «Εκείνος κι΄ Εκείνος» και..πάπαλα. Μεγαλύτερη διάρκεια είχε στό δελτίο η απαγωγή τής ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης. Κι΄ ακολούθησε το “Μπρούσκο” και κάθε βλακεία πού μπορείς να φανταστείς..Κι΄ ο Χατζηνικολάου είχε καλεσμένο τον ανανήψαντα Κνίτη Λοβέρδο.. . Μπλα Μπλα Μπλακ στό κανάλι τού Βαρδινογιάννη… Να μας δώσουν λύσεις… Να κάνουν διάλογο ο Τσίπρας με το Σαμαρά, να τα βρούνε με τον Πρόεδρο, να μην κακοκαρδίσουμε τους Φρίντμαν, που καραδοκούν, και δεν μας στείλουν εγκαίρως την Τρόικα.

Μας βγάζουν στό σφυρί, Δροσούλα.

Προχθές στο Κολωνάκι στο σπίτι του εκπροσώπου τού Σόρος, του κ. Ζαβού, μαζεύτηκαν ο Ζανιάς, ο Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών κι άλλοι μεγάλοι φωστήρες, όπου τους απασχόλησε, λέει, η κρίση του…εθνικοκαπιταλισμού!!!(σικ).Κι ότι πρέπει, λέει, τα Κράτη αν θέλουν να πάμε μπροστά,να ξεχάσουν τις Κρατικοποιήσεις..Να βγάλουμε στό σφυρί τα πάντα για τους κάθε λογής Λάτσηδες..Κι αν μας απομένει και μια τιμή να τούς την εκχωρίσουμε κι αυτήν…

Θα μου πεις τώρα, γιατί στα γράφω όλα αυτά και ταράζω την ηρεμία σου, ενώ παρακολουθείς Πρετεντέρη!! Έτσι μωρέ!!Πες ότι πήρες στα χέρια σου μια διαφήμιση τής Πίτσα, Που ‘σαι, να ξεσπάσω κομμάτι ήθελα. Τίποτα άλλο. Καί θυμήθηκα εσένα, πιτσιρίκι αλαφιασμένο, σ΄ ένα αμπέχονο, να τρέχεις έξω από το Πολυτεχνείο να προλάβεις τη λιμουζίνα του Κανελλόπουλου να του δώσεις ένα φέιγ βολάν. Ο Κανελλόπουλος Ε; Ήταν ο μοναδικός πολιτικός Δυστυχώς για μας πού πέρασε έξω από το Πολυτεχνείο κείνες τις μέρες..Ίσως και νάθελε ν απενοχοποιηθεί..

Δεν σε είδα στην πορεία..Καλά έκαμες και δεν βγήκες σ αυτή τη φιέστα. Γιατί έτσι είναι..Κείνος ο αγώνας κατάντησε σήμερα μια φιέστα..Ο,τι διεκδικούσες τότε σήμερα πια είναι όνειρο ασύλληπτο. Μήν σε κουράζω άλλο…

Θυμάμαι μόνο που σε κρατούσα αγκαλιά και το αίμα από το κεφαλάκι σου είχε βάψει το πέτο μου..Κι ανταμώσαμε ύστερα κείνη τη βραδιά που ερχόταν ο Καραμανλής γιατί ως τότε κρυβόσουνα μη σε πιάσουν. Έπεσες στην αγκαλιά μου όλο χαρά ” τούς ρίξαμε!!” είπες..

Μας ρίξανε, Δροσούλα μου!!

(Επισκέψεις: 29 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend