Κοινωνία

Ήταν και κάτι στρέμματα στη Δραπετσώνα…

Τελικά, τι θα γίνει κ. Τσίπρα με τα 99 στρέμματα των πρώην Λιπασμάτων;

Θα παραχωρηθούν στο Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου όπως είχατε υποσχεθεί το Δεκέμβρη του 2015, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σας στο χώρο, συνοδευμένος, από τον Δήμαρχο Χρήστο Βρετάκο, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη, τους Υπουργούς Π. Σκουρλέτη, Θ, Δρίτσα, Τ. Αλεξιάδη, το Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη, βουλευτές, και κατοίκους;

Ο Πειραιάς ξεπουλήθηκε. Μήπως αυτά τα στρέμματα, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα έπειτα από δεκάδες χρόνια στους κατοίκους να δημιουργήσουν ένα πνεύμονα ζωής, μια ανάσα προς τη θάλασσα, προορίζονται για «επιδόρπιο» στο μεγάλο φαγοπότι;

Γνωρίζουμε, όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, ποίοι «αξιότιμοι» επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γι΄ αυτό το «φιλέτο». Τα λέγαμε και στην περίοδο των δημοτικών εκλογών και τις περίεργες «συμμαχίες» στην περιφέρεια του Πειραιά. Γνωρίζουμε επίσης και τα σχέδια τους για την «αξιοποίηση» της περιοχής.

Από τότε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έδωσε πολλά δείγματα γραφής για το πως εννοεί τις υποσχέσεις της. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ήταν το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Cosco.

Αν πάλι, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναιρέσει την υπόσχεση της, για την παραχώρηση των 99 στρεμμάτων της Δραπετσώνας στο Δήμο και το λαό της περιοχής, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων για την «αξιοποίηση» τους, έχουμε μια πρόταση:

Να διαθέσει τα 30 εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής, που η κ. Δούρου και η κυβέρνηση σκοπεύουν να δώσουν στους κ.κ. Μελισσανίδη και Αλαφούζο για την κατασκευή γηπέδων των εταιρειών τους, για την κατασκευή έργων που θα βοηθούσαν να γίνει ο χώρος των πρώην Λιπασμάτων, μια πηγή ανάσας και ζωής για τον Πειραιά και ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend