Απόψεις

«Διπλωματία» και ποδόσφαιρο

Το 1821, ο ελληνικός λαός, ξεσηκώθηκε εναντίον των Τούρκων, με ένα και μοναδικό στόχο, την Ελευθερία. Βέβαια η αστική τάξη της εποχής πολέμησε με «νύχια και με δόντια» τον ξεσηκωμό, γιατί συνεργαζόταν άριστα με τους Πασάδες.

Έπειτα από 194 χρόνια, ο ελληνικός λαός, βρίσκεται στην ίδια και ίσως σε χειρότερη θέση, με την αστική τάξη, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την αντίστοιχη αστική τάξη της ΕΕ. Ακριβώς όπως και πριν 75 χρόνια που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς.

Και πάλι, το μεγάλο Κεφάλαιο είναι αυτό που σήμερα έχει διαλύσει τη ζωή μας. Ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, πείνα, δυστυχία, εξευτελισμός και το κυριότερο, χάσιμο της ανεξαρτησίας μας της αξιοπρέπειας μας. Και το χειρότερο είναι ότι από πουθενά δεν φαίνεται φως. Παντού σκοτάδι.

Όχι όμως για όλους. Γιατί ο Καπιταλισμός όπου γης πάντα αυγατίζει τα κέρδη του από το αίμα των λαών. Αυτή είναι δυστυχώς, μετά την πτώση των σοσιαλιστικών κρατών, η μοίρα της εργατικής τάξης, παγκοσμίως.

Γιατί, εκτός από το δράμα επιβίωσης του Λαού μας, κάτω από τη μπότα της ΕΕ, του ΔΝΤ κλπ, είναι τεράστιες και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους οξυμμένους, ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.

Ζωντανό το παράδειγμα το οποίο ζούμε σήμερα, το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών και την υποκρισία της συγκυβέρνησης, που κρύβεται πίσω από την ανθρωπιά του λαού μας, έχοντας στο μυαλό της τα κέρδη που μπορεί η άρχουσα τάξη να αποκομίσει από την εμπλοκή μας στους πολέμους που συνεχώς δυναμώνουν στη γειτονιά μας.

Έχουμε λοιπόν, ταυτοχρόνως, τη συγκέντρωση πολλών στρατευμάτων από όλες σχεδόν τις καπιταλιστικές Χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, με στόχο το μοίρασμα των κερδών, χωρίς κανείς από όλη αυτή τη διεθνή Μαφία του Κεφαλαίου να σκέπτεται, ότι το λογαριασμό σε αίμα, πάλι εμείς θα τον πληρώσουμε και όχι αυτοί.

Ο Λαός, όλοι εμείς, πρέπει να ξεσηκωθούμε, ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι Τζιχαντιστές (παρά τα εγκλήματα τους) ούτε η τρομοκρατία, αυτές οι έννοιες κατασκευάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Κεφάλαιο, που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ, για τις βρομοδουλειές του ανά τον Κόσμο.

Σήμερα, έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, βοηθούμενη και από τη διάλυση των Σοσιαλιστικών Χωρών, οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ και όχι μόνο, είναι στην υπηρεσία της αστικής τάξης των χωρών τους, με πρώτο στόχο την εκμετάλλευση των λαών τους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην προσπάθεια της να μας μπλέξει σε εντεινόμενους ανταγωνισμούς. Προ ημερών, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, μια από αυτές τις συνόδους των Υπουργών Εξωτερικών του «διαβόητου» ΝΑΤΟ, που ως συνήθως τίποτα το καλό δεν προμηνύει για τους λαούς. Άλλωστε, σχετική ήταν και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Κέρι, η οποία κυρίως αφορούσε την προώθηση των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων σε όλο το τόξο από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σε αυτή την υπερευαίσθητη περιοχή, με το πρόσχημα των Τζιχαντιστών και το Προσφυγικό, πάρθηκαν αποφάσεις για μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων. Σε αυτή λοιπόν την περιοχή, όπως είναι γνωστό, συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα, πχ. Αμερική και ΕΕ με Ρωσία ( δεν ξέρω και κατά πόσο τυχαία ρίξανε οι Τούρκοι το Ρωσικό αεροπλάνο….). Γιατί λοιπόν να μη σκεφτεί κανείς, ότι όλα αυτά ήταν στημένα, για να δημιουργηθεί ¨τζερτζερλές¨ στην περιοχή;

Άλλωστε, η συνέχεια τι μας έδειξε; Μια υπερπροστασία του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία και μία εσπευσμένη έναρξη συνομιλιών με την ΕΕ για την ένταξη της.

Τι να σκεφτεί λοιπόν ο απλός άνθρωπος για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου;

«Η σχέση μας είναι πολύ ισχυρή και είναι αδιάσπαστη» τόνισε ο Τζόν Κέρι στη συνάντηση του με το Νίκο Κοτζιά (άλλο καλό παιδί..). Σωστά! Αρκεί να έχουμε και εμείς συμμετοχή στο «μακελειό» που ετοιμάζεται στην περιοχή μας, όταν ακόμα και το ποδόσφαιρο έχουν επιστρατεύσει οι Αμερικάνοι στο πόλεμο τους εναντίον της Ρωσίας, αφού στο στόχαστρο του FBI είναι και πάλι ο Ζεπ Μπλάτερ (ο οποίος πρόσφατα ξαναψηφίστηκε στην προεδρία της FIFA) για νέο σκάνδαλο της τάξεως των 92 εκατ. ευρώ που αφορά και πάλι, την ανάληψη των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και 2022.

Ο Μπλάτερ κατηγορείται, ότι ήταν ενήμερος για τις δωροδοκίες. Και όλα αυτά, με στόχο να εκθέσουν τους Ρώσους. Είναι για γέλια, να ακούς, ότι, οι Αμερικάνοι αισθάνονται θιγμένοι από τις δωροδοκίες των Ρώσων, όταν όλος ο κόσμος γνωρίζει τους πραγματικούς στόχους των ¨συμμάχων¨ μας.

(Επισκέψεις: 19 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend