Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποκαλυπτική κατάθεση για το ρόλο της αστυνομίας – «Θα μπορούσε να επέμβει και πριν έρθει ο Ρουπακιάς»

Αποκαλυπτική κατάθεση για τη δράση των ταγμάτων εφόδων, τη δολοφονία Φύσσα και τη στάση της Αστυνομίας

Κατάθεση για τη δράση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής και το πώς ολοκλήρωσε τη δράση του ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς έδωσε σήμερα, στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, ο αυτόπτης μάρτυρας Ηλ. Κοντονικόλας που και αυτός υπέστη επίθεση.

Για ακόμη μία φορά και από την κατηγορηματική μαρτυρία του, αναδείχθηκε πως η Αστυνομία δεν επενέβη ν’ αποτρέψει τη δολοφονική επίθεση, καθώς, όπως είπε, την ώρα εκείνη βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και στο διάζωμα, κοιτούσαν αλλά δεν έκαναν τίποτα…

Μάλιστα όπως είπε, ο Ρουπακιάς δεν κράτησε κάποια προφύλαξη.

Είναι χαρακτηριστική η απάντησή του στην ερώτηση της προέδρου για το «αν θα μπορούσε ο Ρουπακιάς να θεωρήσει ότι αφού οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα μέχρι τότε, θα μπορούσε να προχωρήσει με το μαχαίρωμα». Μάρτυρας: «Ναι, σίγουρα, θα μπορούσε όπως είπε επίσης, θα μπορούσε να έχει επέμβει η Αστυνομία ακόμη και πριν έρθει ο Ρουπακιάς».

Στην πρώτη κατάθεσή του όπως είπε, οι αστυνομικοί έγραφαν όπως ήθελαν για να μη βρουν στην Αστυνομία καμία ευθύνη. Ο φίλος του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού περιγράφοντας την επίθεση από το τάγμα εφόδου και την άφιξη του κομβόι με το αυτοκίνητο του Ρουπακιά, κατέθεσε: «Tην ώρα που πάμε να περάσουμε απέναντι στην Τσαλδάρη, έρχεται στην Κεφαλληνίας ένα αυτοκίνητο με 7 μηχανές συνοδεία, με την ίδια αμφίεση, κράνη, παραλλαγές και από το αυτοκίνητο (σ.σ. ο Ρουπακιάς) μας ρωτάνε αν αυτή είναι η Κεφαλληνίας και ο Παύλος σκύβει και του απαντάει “εδώ είσαι”. Την ώρα που στρίβαμε ακούσαμε φωνές και βρισιές, ελάτε πίσω ρε κότες, είχαμε καταλάβει ότι ήταν για εμάς. Οι περισσότεροι έστριψαν στα στενά, αλλά εμένα και τον Παύλο μάς προλάβανε. Μας χτυπούσαν με τα άρβυλα και τα κράνη, μας χτυπήσαν σε μια τζαμαρία και βλέπω τον Παύλο να τον χτυπάνε τρεις, χτυπάγανε με μπουνιές και κλωτσιές. Βλέπω τον Μελαχρινόπουλο να γυρίζει πίσω να με βοηθήσει. Ήρθε κάποιος από πίσω του όμως και τον χτύπησε στην πλάτη και συνέχισαν να τον χτυπάνε κι αυτόν. Είχαν πάει και απέναντι οι χρυσαυγίτες και φωνάζανε, βρίζανε…».

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Π. Φύσσα και στα άτομα που του είχαν επιτεθεί, τόνισε στο δικαστήριο: «Μετά είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να έρχεται αντίθετα, βγήκε έξω από το αμάξι, πήγε κατευθείαν στον Παύλο και τον μαχαίρωσε, ολοκληρώνοντας τη δράση. Εκείνη τη στιγμή, τα 2-3 άτομα που τον βαρούσαν και εναλλάσσονταν με όσους περίμεναν στο διάζωμα, μετά από ένα σημείο δεν ασχολούνταν μαζί μας. Υπήρχε καταμερισμός, ήταν σαν να περιμέναν τον Ρουπακιά, ήξερε ο καθένας τι δουλειά να κάνει. Τα 2-3 άτομα ανοίξανε, κάνανε έναν κλοιό και στη μέση ήταν ο Παύλος και ο Ρουπακιάς. Μετά, ο Ρουπακιάς πήγε να μπει μέσα στο αμάξι του, και οι αστυνομικοί που ήταν στο διάζωμα όλη την ώρα και δεν έκαναν τίποτα, τότε ξεκίνησαν να έρχονται προς το μέρος μας (…)». Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι οι χρυσαυγίτες που φώναζαν, έβριζαν και ούρλιαζαν «ήταν σαν να θέλαν να μας τρομάξουν και να δώσουν θάρρος στον Ρουπακιά…».

Ο μάρτυρας απαντώντας σχετικά τόνισε ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα συνελήφθη όταν ήρθε το περιπολικό και όχι πριν. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο βίντεο των χρυσαυγιτών που έλεγαν για τον Φύσσα ότι «το ψάχναμε το μπαστάρδι».

Κατέθεσε επίσης ότι οι χρυσαυγίτες επιτίθεντο σε όποιον ήταν αντίθετος σε αυτούς, όπως στο ΠΑΜΕ, σε μετανάστες, σε κοινωνικά στέκια από οργανώσεις.

Νωρίτερα, κατέθεσε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Διαμ. Βίντσης, που πρωτόδικα είχε δηλώσει «ταξιτζής» του περιπολικού και η κατάθεσή του είχε διανθιστεί με το «δεν θυμάμαι». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και χτες λέγοντας χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο τι ήξερε για τη Χρυσή Αυγή υπηρεσιακά, ότι «δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά»(!). Τελικά θυμήθηκε ότι άκουσε στην Υπηρεσία ότι είχαν επιτεθεί σε κάτι αλλοδαπούς στο Πέραμα και επίσης ότι όταν έφτασε με το περιπολικό στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο κόσμος τους είπε να «ψάξουν για άτομα της Χρυσής Αυγής».

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις