Τα διαπιστευτήρια της ελληνικής κυβέρνησης στους δύο υποψήφιους των αμερικανικών προεδρικών εκλογών έσπευσε να δώσει ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας το… αυτονόητο για όλες τις αστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα: «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι στρατηγικές και το περιεχόμενό τους δεν πρόκειται να επηρεαστεί όποιος και αν βγει πρόεδρος», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, επιβεβαιώνοντας ότι για όλες τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα αποτελεί «στρατηγική επιλογή» το βάθεμα της εμπλοκής στον αμερικανοΝΑΤΟικό βούρκο που βάζει σε τεράστιους κινδύνους το λαό μας, σε μια περίοδο που μαίνονται δύο πόλεμοι στη γειτονιά μας, στην Ουκρανία και στη Μ. Ανατολή.
Δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του ότι «ανεξαρτήτως αποτελέσματος η γεωπολιτική ενηλικίωση της Ευρώπης καθίσταται απολύτως απαραίτητη», εξυμνώντας την έκθεση Ντράγκι που προβλέπει την μετατροπή της ευρωενωσιακής οικονομίας σε πολεμική οικονομία και ζητάει νέες θυσίες από τους λαούς για την προετοιμασία του ιμπεριαλιστικού μακελειού και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. «Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να ανασκουμπωθεί για το πώς μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις ΗΠΑ και την Κίνα με δρομολόγηση πολιτικών», είπε, αξιώνοντας να δεχθούμε πολιτικές «που θα πρέπει να ξεφύγουν από την πεπατημένη»!
Διαπίστωσε, επίσης, ότι «η έντονη πόλωση και τοξικότητα που βλέπουμε στις ΗΠΑ», που αποτελεί έκφραση αυτών των πολεμικών προετοιμασιών και της τεράστιας όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στα οποία η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει με τα «μπούνια», αποτελεί «αυτοτελώς πρόβλημα για τις δημοκρατίες μας», καθώς «στη δημοκρατία μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά ποτέ εχθροί»…
Αναφέρθηκε ακόμη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τάζοντας προκλητικά στο λαό «σημαντικές φορολογικές μειώσεις» για το 2025, τη στιγμή που διατηρείται άθιχτη η έμμεση φορολογία που έχει γονατίσει το λαό. Εξίσου, κάλπικες ήταν οι θριαμβολογίες του για τον νέο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού, που ενσωματώνει τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, καθώς παγιώνει το «πάγωμα» του στο διηνεκές. Από 902.gr