Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Δημοσιογραφική Συνεργασία»: Για άλλη μια φορά η εργοδοτική – κυβερνητική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ κατά της απεργίας

Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και ο λαός θα φωνάξουν δυνατά στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, ένα χρόνο ακριβώς μετά το έγκλημα στα Τέμπη «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!», διεκδικώντας ταυτόχρονα Συλλογικές Συμβάσεις τώρα με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την ακρίβεια, προστασία της υγείας και της ζωής στους χώρους δουλειάς, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να μην απεργήσουν οι δημοσιογράφοι με μια «ντροπαλή» στάση εργασίας!!!

Για άλλη μια φορά η εργοδοτική-κυβερνητική  πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ τάσσεται κατά της απεργίας που πραγματοποιούν αύριο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, τιμωρία των υπευθύνων του εγκλήματος στα Τέμπη και περιορίζεται σε μία απλή «ντροπαλή» στάση εργασίας. 

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» αναφέρει: 

«Η συγκυβέρνηση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά) επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά τον ρόλο της ως βραχίονα των αφεντικών, των κομμάτων τους και των κυβερνήσεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων.

Ετσι, την ώρα που σε όλη την Ελλάδα, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και ο λαός θα φωνάξουν δυνατά στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, ένα χρόνο ακριβώς μετά το έγκλημα στα Τέμπη «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!», διεκδικώντας ταυτόχρονα Συλλογικές Συμβάσεις τώρα με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την ακρίβεια, προστασία της υγείας και της ζωής στους χώρους δουλειάς, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να μην απεργήσουν οι δημοσιογράφοι με μια «ντροπαλή» στάση εργασίας!!!

Την ώρα που: Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ «έκλεισαν» οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για να μην υπάρξουν νέες αποκαλύψεις και κυρίως να κουκουλωθούν αφενός οι πολιτικές και να μην αναδειχτούν οι ποινικές ευθύνες και οι πραγματικοί ένοχοι από όλες τις κυβερνήσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για το γεγονός της εσπευσμένης αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη το έργο συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων και δεδομένων που θα φώτιζαν πτυχές του τραγικού συμβάντος.

Την ώρα που: Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, στην Εξεταστική, προσπάθησαν να απαλλάξουν τους υπουργούς και τα στελέχη των δικών τους κυβερνήσεων και επιδόθηκαν σε άγονες αντιπαραθέσεις με τη ΝΔ σαν ένα βολικό άλλοθι για την από κοινού συγκάλυψη των αιτιών.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα βροντοφωνάξουν ξανά ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφασίζει να φιμώσει και να απομονώσει από το λαό τους δημοσιογράφους αποφασίζοντας να μην απεργήσουν και να μην κατεβούν στον δρόμο με τους άλλους εργαζόμενους, και να τους κάνει χωρίς τη θέλησή τους συνένοχους της συγκάλυψης και της αποσιώπησης του εγκλήματος.

Την ώρα που με τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Φλεβάρη μπορούσαμε να στείλουμε ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης για ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, ενημέρωση στην υπηρεσία του λαού και όχι της πολιτικής που τον εξοντώνει, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει να θέλει τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, θεατές στις συμμαχίες και στις «συγκολλήσεις» των δυνάμεων της πλειοψηφίας που επιβάλλουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων μέσα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για να διασφαλίζεται καλύτερα η «εργασιακή ειρήνη» και να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θέλει τους εργαζόμενους χειροκροτητές των «προτάσεων» που κάνει στους εργοδότεςγια κλιμακωτές αυξήσεις στους μισθούς, τους οποίους ομαδοποιεί με βάση τον «μέσο μισθό»! Βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους – στελέχη των ΜΜΕ και «γρανάζια» της πολιτικής των αφεντικών με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και βγάζει τους μέσους όρους! Ετσι ισχυρίζεται ότι …«ενοποιεί τον κλάδο».

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θέλει τους εργαζόμενους «ικανοποιημένους» με τη διαιώνιση των μισθών πείνας, χωρίς ανάκτηση απωλειών και με το αίσχος των κουπονιών σε σούπερ μάρκετ αντί για αυξήσεις.Αυτό βαφτίζει αυτή η πλειοψηφία ΣΣΕ!!!

Ο μόνος δρόμος για εμάς τους δημοσιογράφους πάντα ήταν και είναι ο δρόμος της διεκδίκησης όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων μας και της ικανοποίησης των αναγκών μας, του κοινού αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου και της ισχυροποίησης της οργάνωσης και του αγώνα μας μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Δεν παραιτούμαστε, δεν απογοητευόμαστε, δεν μένουμε θεατές. Μπαίνουμε μπροστά, δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας! Διεκδικούμε την υπογραφή ενιαίας κλαδικής σύμβασης με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, αναπλήρωση απωλειών, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Συντονίζουμε τη δράση με τους άλλους συναδέλφους μας στα ΜΜΕ, που διεκδικούν επίσης την υπογραφή συμβάσεων. Αξιοποιούμε την πείρα ταξικών εργατικών σωματείων που απέσπασαν κατακτήσεις.

Παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια!

Με ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, παραμερίζοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, ανατρέποντας στην πράξη τον αρνητικό συσχετισμό που εξακολουθεί να στρογγυλοκάθεται στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Συμβάλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος που έχουμε ανάγκη, δηλαδή ενός κινήματος στον κλάδο μαζικού οργανωμένου και δυνατού:

–Που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, για άμεσα μέτρα ανακούφισης των οικογενειών μας, για ΣΣΕ με αυξήσεις που να καλύπτουν απώλειες και πληθωρισμό, μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων και των ανέργων.

–Που θα πατάει γερά στους χώρους δουλειάς, βλέποντας τον κλάδο ενιαία, ανεξάρτητα από ειδικότητες, και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματά μας με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

–Που θα συνδέει τους καθημερινούς αγώνες με την πάλη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θα σημαδεύει τον πραγματικό εχθρό που είναι η εργοδοσία, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και το κράτος τους.

–Που θα συνδέει άρρηκτα τον αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων με τον αγώνα για ολόπλευρη πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση του εργαζόμενου λαού και των συμφερόντων του, ενάντια στη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό που επιβάλλουν.

Καλούμε όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με όλους τους εργαζόμενους, στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

Υ.Γ. Την ίδια φιλοεργοδοτική-φιλοκυβερνητική στάση με την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κρατούν και οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ. των άλλων Ενώσεων του κλάδου».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις