Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Να τα βρούμε, άκου τους Υπουργους» – Δημοσιεύματα για παρέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη στην κόντρα κυβέρνησης – Β.Μαρινάκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε sms στον Βαγγέλη Μαρινάκη με το οποίο του ζητούσε για λογαριασμό της..

Σύμφωνα με δημοσίευμα η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε sms στον Βαγγέλη Μαρινάκη με το οποίο του ζητούσε για λογαριασμό της κυβέρνησης “να τα βρουμε”, την ώρα ακριβώς που η κυβερνητική προπαγάνδα μιλούσε για “οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που την πολεμούν” δείχνοντας τον επιχειρηματία… 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα (Εστία, Κυριακή 31 Μαρτίου 2024), στο φερόμενο SMS – «Να τα βρούμε, άκου τους Υπουργους» – η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη καλεί τον επιχειρηματία να ακούσει τους υπουργούς που τον επισκέφτηκαν, αλλά που προχτές παραιτήθηκαν γιατί ακριβώς αποκαλύφθηκε ότι βρέθηκαν σε “κοινωνική εκδήλωση” με τον επιχειρηματία. Που σημαίνει ότι αν ισχύουν όλα αυτά, τότε οι Μπρατάκος-Παπασταύρου δεν πήγαν εκεί αυτοβούλως, αλλά σαν απεσταλμένοι εκείνων που, κατόπιν του φιάσκου, τους παραίτησαν…

Εφόσον, επαναλαμβάνουμε, τα παραπάνω ισχύουν, τότε σύμφωνα με ρεπορτάζ στον ηλεκτρονικό τύπο (bankingnews) “είναι παραδοχή ότι οι δύο παραιτηθέντες, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος πήγαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εν γνώσει της συζύγου Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Να υποθέσουμε ότι η συνάντηση των υπουργών με τον εφοπλιστή έγινε ύστερα από συνεννόηση με τη Μαρέβα, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό, θα είναι επιστημονική φαντασία και τεράστιο θεσμικό ολίσθημα. Το δεύτερο είναι η παραθεσμική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού και η εικόνα ενός Μαξίμου που μοιάζει με ,.. βασιλική αυλή μακριά από τη θεσμική σοβαρότητα που απαιτεί η διακυβέρνηση του τόπου. Με ποια ιδιότητα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη παρεμβαίνει στη λειτουργία της κυβέρνησης και μάλιστα ζητά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τα βρουν και να ακούσει τους υπουργούς; Κι αν παρεμβαίνει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δικαιούται κανείς να υποθέσει βάσιμα ότι παρεμβαίνει και σε άλλες πλευρές του κυβερνητικού έργου, πράγμα που συνιστά πολιτικό ολίσθημα τεράστιας σημασίας.
Το έντυπο αναφέρει επίσης, ότι το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη το επιδείκνυε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους καλεσμένους στο σπίτι του. Ομως, η παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού ήταν τελικά άκαρπη και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον χαρακτήρισε «παράκεντρο» με το οποίο δεν θα συγκυβερνήσει και τον κάλεσε να κατέβει στην πολιτική αρένα”.

Με βάση το δημοσίευμα “οι δύο υπουργοί μετέβησαν στη οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη για «την κοινωνική εκδήλωση» με άδεια από Μέγαρο Μαξίμου. Το δημοσίευμα επικαλείται δύο πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο εφοπλιστής είχε μαζί του ως μάρτυρες γνωστά πρόσωπα από το επιχειρείν και από τον χώρο της επικοινωνίας στα οποία επέδειξε το μήνυμα της της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με το οποίο των καλούσε σε αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
«Να τα βρούμε, άκου προσεκτικά τους υπουργούς!», φέρεται να έγγραφε το μήνυμα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα μάλιστα με μια άλλη εκδοχή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη καλούσε τον μεγαλοεκδότη να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για το δημοσίευμα του «Βήματος» ως όρο «για να βρουν» οι δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται περί τίνος πρόκειται. Σύμφωνα με μία από τις πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε σε οξύ τόνο στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι απορρίπτοντας κατηγορηματικά το αίτημα”.

Με άλλα λόγια – και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα – η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ζητάει με το sms που φέρεται να έστειλε στον Βαγγέλη Μαρινάκη να ακούσει τους υπουργούς και να τα βρουν. Πρόκειται για δημοσίευμα που προκαλεί τεράστια πολιτικά ζητήματα, για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι πως –εάν ευσταθεί– συνιστά παραδοχή ότι οι δύο παραιτηθέντες υπουργοί πήγαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη εν γνώσει της συζύγου του πρωθυπουργού και προφανώς του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός κι αν η συνάντηση των υπουργών με τον εφοπλιστή έγινε ύστερα από συνεννόηση με την σύζυγο του πρωθυπουργού, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό. Σε μία τέτοια περίπτωση, όμως, εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα, αφού πρόκειται για πολιτικό ζήτημα με κρατικές επιπτώσεις κι όχι για ζήτημα διαπροσωπικών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση το επίμαχο sms –εάν υπάρχει– αποτελεί εξωθεσμική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά παρεμβαίνει στη λειτουργία της κυβέρνησης και μάλιστα ζητά από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσω ενημέρωσης να τα βρουν και να ακούσει τους υπουργούς (πηγη: slpress.gr).

Σύμφωνα, τώρα, με δεύτερο δημοσίευμα (Documento) «Οι δύο υπουργοί μετέβησαν στην οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη για “την κοινωνική εκδήλωση” με άδεια από Μέγαρο Μαξίμου. Η αποστολή του Παπασταύρου και του Μπρατάκου δεν ήταν η μοναδική προσπάθεια διαμεσολάβησης. Στελέχη της ΝΔ που είχαν προσωπική σχέση με τον Βαγγ. Μαρινάκη επιχείρησαν να πετύχουν κάποιο συμβιβασμό, δημιουργώντας ωστόσο τη βεβαιότητα προς την άλλη πλευρά ότι ο Μητσοτάκης είναι σε δύσκολη θέση και φοβάται». Οπως αναφέρει το Documento, «στην κορύφωση της κρίσης η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία είναι φίλη του Βαγγ. Μαρινάκη πολλά χρόνια, επιχείρησε να παίξει αποφασιστικό ρόλο για να τελειώσει η αντιπαράθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρωθυπουργού διέπραξε το ατόπημα να καλέσει τον πρώην φίλο της, τον οποίο μάλιστα θέλησε να επιπλήξει για όσα έγραφε το “Βήμα” και γιατί “δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει για το τι θα κάνει”. Η συζήτηση με τον επιχειρηματία φαίνεται ότι δεν είχε τίποτε στο κλίμα της παλιάς καλής φιλίας και έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα». 

Σχόλιο Ημεροδρόμου: “Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…”

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις