Πολιτική

«Δεν ξέρει» για στρατιωτική οργάνωση και τάγματα εφόδου ο Αρβανίτης – Τα βίντεο που τον διαψεύδουν

Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με πρώτο να κάθεται στο εδώλιο τον Μιχάηλ Αρβανίτη, πρώην βουλευτή Πάτρας.

Ο Αρβανίτης δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστηρίου γιατι κάτι τέτοιο θα ήταν “αυτοπροσβολή” και “ταπείνωση”. Αυτοχαρακτηρίστηκε “έλλην εθνικιστής”, δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ναζισμό (κάτι που αν ίσχυε, ο ίδιος θα είχε αποχωρήσει), απάντησε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε για εγκληματικές πράξεις μελών, που σε κάθε περίπτωση “αν εξετράπησαν, θα πρέπει να τιμωρηθούν”.

Ο Αρβανίτης δήλωσε ότι δεν υπήρχε “στρατιωτική οργάνωση” ούτε “τάγματα εφόδου” στη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο σε παλιότερα βίντεο, δήλωνε περήφανος για τη “στρατιωτική εμφάνιση των μελών της Χρυσής Αυγής”. Και βέβαια, η δράση ταγμάτων εφόδου, στην περιοχή μάλιστα ευθύνης του, στην Πάτρα, είναι γνωστή: το δικαστήριο έχει εξάλλου δει βίντεο από την “εκκαθαριστική επιχείρηση” ομάδας κρανοφόρων της Χρυσής Αυγής στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής τον Μάιο του 2012.

Δείτε τα δύο χαρακτηριστικά βίντεο (το πρώτο από τον ιστότοπο Epoca Libera) που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Αρβανίτη:

Πηγή: jailgoldendawn.com/ Φωτό: Ο Αρβανίτης στην είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού.

(Επισκέψεις: 1.223 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend