Κοινωνία

Δεν ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα των αδερφών Ινδαρέ στην κατάληψη στο Κουκάκι

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και τι λέει η ΓΑΔΑ

Τα αποτυπώματα τεσσάρων ατόμων ταυτοποιήθηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, για την κατάληψη στο Κουκάκι, στην οδό Ματρόζου, όπως παρουσίασε σε ρεπορτάζ του ο  ΣΚΑΪ (εδώ). Δεν ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα των δύο γιων του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ, στο σπίτι του οποίου είχε κάνει εισβολή η αστυνομία. 

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ένα προκλητικό φιάσκο της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είχαν επιδιώξει να «εντάξουν» τους δύο γιους του Δ. Ινδαρέ, τον 26χρονο ασκούμενο δικηγόρο και τον μικρότερο αδελφο του, φοιτητή στην Πάτρα, στο χώρο της κατάληψης, για να βρουν ένα ακόμα άλλοθι για την εισβολή στο σπίτι τους και τη συμπεριφορά τους στην οικογένεια. 

Υπενθυμίζουμε μόνο όσα είχε πει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε δήλωση του, για τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι: «Και οι τρεις ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ταράτσα. Πρόκειται για τον κάτοικο της διπλανής οικίας και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι συνελήφθησαν ο μεν πατέρας για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τα δύο παιδιά για συμμετοχή στην κατάληψη».

Τα δημοσιεύματα σχετικά με τα εργαστηριακά ευρήματα από την κατάληψη στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA) ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης. Στην ίδια ανακοίνωση η ΓΑΔΑ αναφέρει ακόμη τα εξής:  «Υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων, κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτιρίου! Από αυτά ταυτοποιούνται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός. Για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

(Επισκέψεις: 915 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend