Συνεχίζει την επιχείρηση εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού το ισραηλινό κράτος – δολοφόνος, από τις επιθέσεις του οποίου από τον Οκτώβρη του 2023 έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 44.249 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 104.746 στη Λωρίδα της Γάζας, σε έναν ημιτελή απολογισμό, καθώς χιλιάδες θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους και τα ασθενοφόρα και τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.
Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, σήμερα Τρίτη, από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στη συνοικία Αλ Ζαϊτούν, νότια της πόλης της Γάζας.
Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη του κράτους-δολοφόνου βομβάρδισαν το σχολείο Αλ Χουρίγια, το οποίο φιλοξενεί εκτοπισμένους, προκαλώντας τον θάνατο 15 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε επίσης σε βομβαρδισμό από κατοχικό drone στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Επίθεση με δακρυγόνα σε μαθητές
Το ίδιο διάστημα, το Ισραήλ εντείνει την επιθετικότητά του και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπου οι νεκροί από τον περσινό Οκτώβρη έχουν φτάσει στους 777.
Από τις προσπάθειες των κατοχικών δυνάμεων να τρομοκρατήσουν τον παλαιστινιακό λαό δεν γλιτώνουν ούτε τα παιδιά. Σύμφωνα με το Wafa, αρκετές μαθήτριες υπέστησαν ασφυξία σήμερα το πρωί μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής με δακρυγόνα στο σχολείο τους, στην πόλη αλ Χάντρ, νότια της Βηθλεέμ.
Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εκτόξευσαν τοξικά αέρια απευθείας στους μαθητές καθώς έφευγαν από τον χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτίθενται σκόπιμα σε μαθητές σχολείων και τους τρομοκρατούν πετώντας δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης και κυνηγώντας τους στις γειτονιές. Aπό 902.gr