Διεθνή Κοινωνία

Δανία: Σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική – «Λάθος να μην απαιτούμε τίποτα από αυτούς»

«Για χρόνια κάναμε μια κακή εξυπηρέτηση σε πολλούς ανθρώπους μη ζητώντας τίποτα από αυτούς» δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας μετά την απαίτηση να εργάζονται οι μετανάστες για να λαμβάνουν επιδόματα. Σκληραίνει η Δανία τη στάση της προς τους μετανάστες, καθώς θα πρέπει πλέον να εργάζονται 37 ώρες την εβδομάδα για να πάρουν επιδόματα πρόνοιας.

Ένα ακόμα αντιμεταναστευτικό μέτρο έρχεται από τη Δανία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Μέτε Φρέντρικσεν να συνδέσει τα κρατικά επιδόματα για ορισμένες κατηγορίες μεταναστών και προσφύγων με την πλήρη απασχόληση.

Η κυβέρνηση της Δανίας, που έχει θέσει ως επίσημο στόχο να εκμηδενίσει φέτος τις αιτήσεις προσφύγων για παροχή ασύλου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι μετανάστες που δεν μιλούν καλά τα δανικά θα πρέπει να εργάζονται έως και 37 ώρες την εβδομάδα για να λαμβάνουν τα επιδόματα. Όπως τόνισε η Φρέντρικσεν, «το μέτρο απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες μη δυτικής προέλευσης που ζουν σήμερα από αυτά τα επιδόματα». «Θέλουμε να εισαγάγουμε μια νέα εργασιακή λογική, όπου οι άνθρωποι έχουν το χρέος να συνεισφέρουν και να είναι χρήσιμοι» τόνισε η πρωθυπουργός της Δανίας. H ηγέτης των Δανών Σοσιαλδημοκρατών πρόσθεσε ότι για πολλά χρόνια η κυβέρνηση έκανε το λάθος να «μην απαιτεί τίποτε από αυτούς».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Απασχόλησης Πέτερ Χούλελγκααρντ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για σοβαρές θέσεις εργασίας. «Θα ποικίλλουν από το μάζεμα αποτσίγαρων από τις παραλίες ως το να δουλεύουν για εταιρείες» τόνισε. Από την πλευρά της, η Μάι Βίλαντσεν, εκπρόσωπος του αριστερού κόμματος Ενωτική Λίστα, επέκρινε την κυβέρνηση για «επιχορηγούμενο από το κράτος κοινωνικό ντάμπινγκ». «Οι άνθρωποι θα σταλούν να κάνουν τρελές δουλειές» επισήμανε. Αρνητικές ήταν και οι αντιδράσεις και των ίδιων των μεταναστών. Ο Νετζάτ Σαφέχι δήλωσε στο δίκτυο TV2 ότι τα νέα μέτρα δεν θα δώσουν την παραμικρή λύση.

(Επισκέψεις: 303 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend