Κοινωνία

Δ. Πάτρας: Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και o αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, παραβρέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 26 Ιούνη, στα Δικαστήρια όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζόμενων συμβασιούχων (παρατασιούχων) του Δήμου στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.

Η δημοτική Αρχή, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις εργασίας, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 17 Σεπτέμβρη 2019. Έτσι οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους στην Καθαριότητα μέχρι τις 18/09/2019, έπειτα από την αναβολή της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο πρόεδρος των οδηγών – χειριστών του Δήμου, μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Παπανδριανός, δήλωσε σχετικά: «Η νέα παράταση που δόθηκε είναι ένα θετικό βήμα γιατί οι συνάδελφοί μας θα έχουν σχεδόν τέσσερα χρόνια συνεχόμενης αδιάκοπης εργασίας στο δήμο Πατρέων».

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ από τις 24 Δεκέμβρη 2015 κι έκτοτε με τρεις (3) παρατάσεις, σύμφωνα με τους νόμους 4429/16 και 4479/17, καθώς και με προσωρινές διαταγές Δικαστηρίων συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα.

Η μοναδική λύση που θα δώσει τέλος στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται και στα οξυμένα προβλήματα των Υπηρεσιών του Δήμου, είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις τους, κάτι που προσκρούει στην απαγόρευση από την κυβέρνηση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

(Επισκέψεις: 286 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend