Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δ. Πάτρας: Έμπρακτη στήριξη των λαϊκών οικογενειών που κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς

Έμπρακτα στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στέκεται για πολλοστή φορά, η δημοτική αρχή. Ο Δήμος Πατρέων, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες..

Έμπρακτα στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στέκεται για πολλοστή φορά, η δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Πατρέων, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες στήριξης των λαϊκών οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από τους πλειστηριασμούς που στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα, δημιουργεί αντίστοιχη υποδομή, με βάση και σχετική απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Πελεκούδα και στα τηλέφωνα: 6980305906 και 2610462053.

Επίσης, μπορούν να στείλουν e-mail στην εξής διεύθυνση: [email protected]

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, στις 25 Οκτωβρίου 2017 και η δημοτική αρχή προχώρησε στην άμεση υλοποίηση της.

Έτσι ο δήμος συγκροτεί γραφείο σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία για να παράσχουν κάθε είδους νομική προστασία και ενημέρωση στους πληττόμενους δημότες και να γλυτώσουν τα σπίτια τους, από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας.

Αγρίνιο: Αγωνιστικό «ραντεβού» στα ειρηνοδικεία δίνουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου

Στο μεταξύ και ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου 2017, με συντριπτική πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, μετά από πρόταση της παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο” ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα – απόφαση:

«Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί μπαταχτσήδες της αυτοαποκαλούμενης “Κυβερνώσας Αριστεράς και ΣΙΑ”, χθες το βράδυ με την εισήγηση και υπερψήφιση του νομοσχεδίου “Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις”, δεν νομοθέτησαν απλά και μόνο το δεύτερο “ιδιώνυμο” της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας, έβγαλαν ταυτόχρονα “στο σφυρί”, ακόμα και το τελευταίο ίχνος της καιροσκοπικής τους “τσίπας”.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στο σύνολό του, και κάθε ένας Δημοτικός Σύμβουλος χωριστά, στέκεται αλληλέγγυο/ος στο δίκαιο αγώνα, όσων συμμετέχουν στην αποτροπή των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καλώντας ταυτόχρονα τον αγρινιώτικο λαό να αγωνιστεί, για να καταργήσει στην πράξη κάθε νόμο που αντιστρατεύεται τα ανθρώπινα δικαιώματά του, έτσι όπως αυτά απορρέουν από τη Διεθνή χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου» και εν προκειμένω το άρθρο 25, το οποίο αναφέρει: ”Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένειά του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη, όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Έχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησής του”.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου δεν αρκείται μόνο στην καταδίκη της τροπολογίας. Αποφασίζει να στηρίξει με τη φυσική παρουσία των μελών του τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, για να αποτρέψουν την αρπαγή της περιουσίας των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής και καλεί όλους τους φορείς της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας να εκδώσουν παρόμοιες αποφάσεις».

Σχετικά θέματα

Απόψεις