Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Χρυσή Αυγή: Εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα και αδίστακτη εγκληματική οργάνωση

Ξαναθυμίζουμε τις κυνικές ομολογίες του... θεόπνευστου φιρερίσκου Μιχαλολιάκου – Από eksegersi.gr

 Από eksegersi.gr

Θυμίζουμε ότι στις 2 Απρίλη του 2014 έγινε γνωστή η ύπαρξη του περιβόητου βίντεο Μπαλτάκου, στο οποίο ο νεοναζιστής Κασιδιάρης είχε καταγράψει μια πολύ φιλική συνομιλία με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων και δεξί χέρι του Σαμαρά. Ο φιλικός χαρακτήρας της συνομιλίας του διδύμου Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αποτυπώθηκε στο ηχητικό του βίντεο. 

Από τότε και μέχρι τώρα, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο Μιχαλολιάκος και όλα τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ προβάλλουν τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι από το βίντεο Μπαλτάκου αποδεικνύεται ότι η δίωξή τους είναι πολιτική!

Στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, συνεντευξιαζόμενος στον Χατζηνικολάου στον Real FM, ο Μιχαλολιάκος είχε πει: «Οπωσδήποτε, οπωσδήποτε, η Δικαιοσύνη θα κρίνει και θα σεβαστούμε την απόφασή της όποια και εάν είναι» [από 8:24 μέχρι 8:38 στο παρακάτω ηχητικό].

Είχαν περάσει 17,5 μήνες από τότε που γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη του βίντεο Μπαλτάκου και ο ταφόπλακα τόσο στον υπερασπιστικό τους ισχυρισμό ότι η δίωξή τους είναι πολιτική όσο και στο βίντεο Μπαλτάκου. Γιατί δεν συμβιβάζεται να λες ότι θα σεβαστείς την απόφαση του δικαστηρίου, όποια κι αν είναι αυτή (αυτή είναι η ιστορική απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών) και την ίδια στιγμή να ισχυρίζεσαι ότι η δίωξή σου είναι πολιτική!

Στις 4 Ιούνη του 2014 τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του, ο Μιχαλολιάκος  αναφέρθηκε και στο βίντεο Μπαλτάκου, λέγοντας: 

«Υπάρχει, όμως, το βίντεο Μπαλτάκου. Γιατί δεν το συζητάτε; Λέγατε ότι θα το συζητήσετε μετά το Πάσχα. Σήμερα κλείνετε τη Βουλή. Θα το συζητήσετε τον Σεπτέμβριο; Αυτό μου θυμίζει τους παλιούς χειμερινούς κινηματογράφους, που έλεγαν «ραντεβού τον Σεπτέμβριο». Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα;

Εγώ γνωρίζω προσωπικά ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον συναγωνιστή μου Κασιδιάρη είναι αληθινά, γιατί μου τα είχε πει και εμένα διά ζώσης. Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα απ’ ό,τι τον ξέρω εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973 –το 1973!- στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’ που αντιπροσώπευε τον Στρατηγό Γρίβα Διγενή και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Αλλωστε, τα γεγονότα που σας έχουν αναλυθεί αποδεικνύουν. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όποτε ήθελε να μου πει κάτι ο Τάκης Μπαλτάκος, για λόγους ασφαλείας, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες. Αυτό, για να δούμε ποιανού τελικά είναι αυτό το βίντεο» (οι εμφάσεις δικές μας).

Γιατί ο Μπαλτάκος στη συνομιλία του με τον Κασιδιάρη δεν ζήτησε να βγουν στο μπαλκόνι, όπως έκανε στις συνομιλίες του με τον Μιχαλολιάκο; Προφανώς δεν τον ένοιαζε αν ο Κασιδιάρης θα κατέγραφε τη συνομιλία τους με σκοπό να επικαλείται η ΧΑ, ψευδώς, ότι η δίωξη είναι πολιτική, συγκαλύπτοντας έτσι τη νεοναζιστική εγκληματική της δράση.

Ο Μιχαλολιάκος αποκαλύπτει ότι γνώριζε τον Μπαλτάκο από το 1973, στους «κοινούς εθνικιστικούς αγώνες» και ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον Κασιδιάρη τα είχε πει και σε αυτόν. Αυτό αποδεικνύει  πως ήταν πολύ στενές οι σχέσεις του με τον Μιχαλολάκο και ότι δεν τον ένοιαζε (τον Μπαλτάκο) αν με τη γνωστοποίηση της συνομιλίας του με τον Κασιδιάρη θα οδηγούταν σε παραίτηση από το σοβαρό κυβερνητικό πόστο που κατείχε (γενικός γραμματέας της κυβέρνησης).

 

Φιρερίσκος: Αμετανόητος νεοναζιστής και «κατ’ επάγγελμα» ψεύτης

 

Οπως είναι γνωστό στις 00:00:04 ώρα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 το τάγμα εφόδου της ΧΑ δολοφονεί τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα. Στις 19 Σεπτέμβρη του 2013, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα μετά τη δολοφονία, ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος δίνει τηλεφωνική συνέντευξη σε δύο δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Κontra Channel, που διαρκεί 19:35’.

Απομαγνητοφωνήσαμε μερικά λεπτά (από το 1:10’’ μέχρι το 6:51’’):

Δημοσιογράφος: Αυτή την στιγμή λοιπόν κατηγορείται ένα μέλος, ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν ενεργός.

Μιχαλολιάκος: Δεν είναι μέλος το διαψεύδω κατηγορηματικά.

Δημοσιογράφος: Τα ντοκουμέντα που βγαίνουν όμως κ. Μιχαλολιάκο δείχνουν έναν άνθρωπο…

Μιχαλολιάκος: Είναι ψεύτες, συκοφάντες και λασπολόγοι.

Δημοσιογράφος: Δεν συμμετείχε αυτός ο άνθρωπος, δεν συμμετείχε;

Μιχαλολιάκος: Δεν είναι μέλος.

Δημοσιογράφος: Συμμετείχε όμως στις δραστηριότητες της ΧΑ.

Μιχαλολιάκος: Δεκάδες χιλιάδες και πεντακόσιες χιλιάδες μας ψήφισαν. Μπορούμε εμείς να ξέρουμε τι θα κάνει ο οποιοσδήποτε στον ιδιωτικό του χώρο ή στην γειτονιά του.

Δημοσιογράφος: Κύριε Μιχαλολιάκο…

Μιχαλολιάκος: Είναι δυνατόν και σας ερωτώ…

Δημοσιογράφος: Ηταν μια…

Μιχαλολιάκος: Αφήστε με να απαντήσω σε παρακαλώ.

Δημοσιογράφος: Σας αφήνω, αλλά να απαντάτε και στις ερωτήσεις που σας κάνω.

Μιχαλολιάκος: Δεν μου λέτε κάτι, αυτό σας λέω και δεν με αφήνετε να σας απαντήσω.

Δημοσιογράφος: Σας ακούω, ήταν μέλος σας;

Μιχαλολιάκος: Δεν με αφήνετε, να το διακόψουμε καλύτερα.

Δημοσιογράφος: Οχι να απαντήσετε σε αυτό που σας λέμε. Ηταν μέλος σας;

Μιχαλολιάκος: Και ο Παπαδόπουλος της εταιρίας δολοφόνων που ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορήθηκε ποτέ το ΠΑΣΟΚ; Για τον ακόλουθο του Κεφαλογιάννη της ΝΔ στην δεκαετία του 90 και που δολοφόνησε οπαδό του ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε ποτέ η ΝΔ;

Δημοσιογράφος: Κύριε Μιχαλολιάκο.

Μιχαλολιάκος: Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά, τι δημοκρατία είναι αυτή;

Δημοσιογράφος: Στη συγκεκριμένη περίπτωση…

Μιχαλολιάκος: Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλετε να στήσετε στον τοίχο, όχι εσείς, προς θεού δεν αναφέρουμε σε εσάς…

Δημοσογράφος: Εγώ σας λέω στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μιχαλολιάκος: Να στήσουν την ΧΑ και τους βολεύει.

Δημοσιογράφος: Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε μια δολοφονία. Δεν έγινε κάτω από άλλες συνθήκες.

Μιχαλολιάκος: Την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Δημοσιογράφος: Εγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, σύμφωνα με αυτά που υπάρχουν στην δικογραφία.

Μιχαλολιάκος: Την έχετε δει την δικογραφία κύριε;

Δημοσιογράφος: Με τις διαρροές που υπάρχουν.

Μιχαλολιάκος: Σας πληροφορώ, ότι όπως εγώ έχω αντιληφθεί δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα αυτή η σύγκρουση από ό,τι προκύπτει.

Δημοσιογράφος: Τι είχε;

Μιχαλολιάκος: Δεν ξέρω.

Δημοσιογράφος: Ηταν για τα ποδοσφαιρικά, κύριε Μιχαλολιάκο;

Μιχαλολιάκος: Δεν ξέρω ειλικρινά τι ήταν. Λοιπόν, αυτή τη στιγμή δεν ξέρω, ξέρω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν μέλος της ΧΑ.

Δημοσιογράφος: Να όμως οι φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα και τα βίντεο δείχνουν ότι ήταν ενεργότατος.

Μιχαλολιάκος: Ηταν σε συγκέντρωση, κύριε.

Δημοσιογράφος: Μα ήταν και…

Μιχαλολιάκος: Ηταν σε συγκέντρωση, πού να ξέρουμε εμείς;

Δημοσιογράφος: Ποια συγκέντρωση, ήταν στο συσσίτιο, ήταν σε φωτογραφία με τη στολή της ΧΑ.

Μιχαλολιάκος: Να μιλήσουμε για τον τραγέλαφο της έκθεσης Δένδια.

Δημοσιογράφος: Εγώ αυτό που θέλω να σας ρωτήσω, πολιτική ευθύνη γι’ αυτό που έγινε στο Κερατσίνι αισθάνεστε ότι έχετε εσείς;

Μιχαλολιάκος: Οχι, βέβαια, γιατί να έχω πολιτική ευθύνη;

Δημοσιογράφος: Ηταν 30 άτομα σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτική ευθύνη για τους τέσσερις που κάηκαν στην Μαρφίν που αν συντρόφια του και συνιστώσες έχει.

Δημοσιογράφος: Συζητάμε για το συγκεκριμένο συμβάν, κύριε Μιχαλολιάκο.

Μιχαλολιάκος: Για το συγκεκριμένο για την ΧΑ λοιπόν.

Δημοσιογράφος: Εχει ευθύνη η ΧΑ;

Μιχαλολιάκος: Οχι δεν έχει καμία ευθύνη η ΧΑ.

 Δημοσιογράφος: Ούτε πολιτική ευθύνη, τα μέλη σας τα ελέγχετε κύριε Μιχαλολιάκο;

Μιχαλολιάκος: Εγώ έχω βγει δημόσια, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Εδώ δεν μπορεί να ελέγξει την Ελλάδα ολόκληρο το ελληνικό κράτος. Θα μπορώ εγώ να ελέγξω όλους όσους, όχι τα μέλη αλλά όσους έρχονται σαν οπαδοί και φίλοι στα γραφεία μας. Είναι αδύνατο αυτό το πράγμα.

Δημοσιογράφος: Μην πάμε σε άλλα περιστατικά να τα συζητήσουμε και να τα αναλύσουμε. Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως έχει συγκεκριμένη περιγραφή. Υπάρχουν μάρτυρες.

Μιχαλολιάκος: Μια και μου δώσατε την ευκαιρία  θα πάμε εκεί που θέλω εγώ.

Δημοσιογράφος: Οχι, όχι δεν θα πάμε εκεί που θέλετε εσείς. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο που κατηγορείται τον ξέρατε;

Μιχαλολιάκος: Οχι.

Δημοσιογράφος: Μιλούσαν τα στελέχη μαζί του;

Μιχαλολιάκος: 0χι.

Δημοσιογράφος: Είχε σχέσεις βουλευτής μαζί του;

Μιχαλολιάκος: Οχι, ένας περαστικός σε ένα από τα 70 γραφεία της ΧΑ ήταν.

Παραθέσαμε τόσο μεγάλο τμήμα από τη συνέντευξη του φίρερ της ΧΑ Μιχαλολιάκου για να καταπέσει ο ισχυρισμός των νεοναζιστών και των υπερασπιστών τους ότι εμείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης της  κατηγορίας κάνουμε κοπτοραπτική στις τοποθετήσεις τους. Απ’ αυτή τη συνέντευξη του Μιχαλολιάκου κρατάμε προς το παρόν την κατηγορηματική δήλωσή του ότι δεν έχει πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πως αυτό που έγινε στο Κερτατσίνι δεν ήταν πολιτική ενέργεια.

Δυο χρόνια αργότερα, στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου και χωρίς να ρωτηθεί απ’ αυτόν, ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Φύσσα! Και αμετανόητος νεοναζιστής και «κατ’ επάγγελμα» ψεύτης.

Στις 2 Σεπτέμβρη του 2017, σε άρθρο μας με τίτλο: Αμετανόητος ναζί, γλείφει το δικαστήριο ο φίρερ της ΧΑ, απομαγνητοφωνήσαμε και παραθέσαμε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του φιρερίσκου στον Χατζηνικολάου και αποδείξαμε για ποιους λόγους είχε κάνει στροφή 180 μοιρών από τον αρχικό ισχυρισμό του ότι η ΧΑ δεν έχει πολιτική ευθύνη.

Τον Σεπτέμβρη του 2015, ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος είχε ισχυριστεί ότι δήλωσε πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γα τη δολοφονία του Φύσσα, επειδή είχε δήθεν ερωτηθεί από τον Χατζηνικολάου, προσθέτοντας ένα ακόμα ψέμα στην ατέλειωτη αλυσίδα των ψευδών του. Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος από εκείνο το άρθρο μας, που περιλαμβάνει και το σημαντικότερο μέρος τη συνέντευξης (το ηχητικό το έχουμε ήδη παραθέσει παραπάνω).

Δεν είναι τυχαίο ότι τη δήλωση αυτή ο Μιχαλολιάκος την έκανε τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη του 2015. 

Την έκανε καταρχάς για να καλμάρει τη δυσαρέσκεια του σκληρού και συνάμα δραστήριου πυρήνα των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, λόγω της τακτικής του να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Οι ισχυρισμοί τους ότι η ΧΑ, με βάση τις δημοσκοπήσεις,  ανέβαινε προεκλογικά ήταν ένα από τα προπαγανδιστικά τρικ, προκειμένου να ισχυρίζονται ότι διώχτηκαν δήθεν για να ανακοπεί η άνοδός τους.

Την έκανε για να εξευμενίσει το σκληρό πυρήνα του νεοναζιστικού μορφώματος προκειμένου να ενεργοποιηθεί προεκλογικά και να μαζέψει ψήφους. Ο φίρερ αγωνιούσε για το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί ήξερε ότι μειώνονταν συνέχεια οι ψήφοι της ΧΑ στις βουλευτικές εκλογές, ειδικά μετά τη στυγνή δολοφονία του αγωνιστή Π. Φύσσα. Τον Μάη του 2012 το νεοναζιστικό μόρφωμα είχε πάρει 440.966 ψήφους, τον Ιούνη του 2012 426.025 και τον Γενάρη του 2015 388.387 ψήφους. Δηλαδή, μεταξύ Μάη 2012 και Γενάρη 2015 είχε χάσει στις βουλευτικές εκλογές 61.244 ψήφους (σε ποσοστό το 13,89%)!

Ιδού η απομαγνητοφώνηση ενός μεγάλου τμήματος της συνέντευξης από το οποίο, εκτός των άλλων, αποδεικνύεται ότι ο Μιχαλολιάκος  ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Φύσσα χωρίς να ερωτηθεί από τον Χατζηνικολάου. Στην απομαγνητοφώνηση συμπεριλάβαμε και τις τοποθετήσεις του Χατζηνικολάου για να καταδειχτεί πως αντιμετώπισε τον… θεόπνευστο αρχηγό του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ:

Ν. Χατζηνικολάου: Τώρα εσείς έχετε, αντιμετωπίζετε πολιτικά, και την δικαστική περιπέτεια… 

Ν. Μιχαλολιάκος: Κοιτάξτε να δείτε…

Ν.Χ.: Και θέλω να σας ρωτήσω δύο πράγματα…

Ν.Μ.: Βεβαίως.

Ν.Χ.: Εάν θεωρείτε ότι αυτή η δικαστική περιπέτεια θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, δηλαδή…

Ν.Μ.: Δεν το πιστεύω μόνο εγώ. Το πιστεύει ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Ν.Χ: Σύμφωνοι, έχω την ίδια γνώμη…

Η δίκη μιας εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης, που βαρύνεται με δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, που έκαναν στελέχη της, στο πλαίσιο εντολών του φίρερ και της ηγεσίας της, υποβιβάζεται σε «δικαστική περιπέτεια» κάποιων ανθρώπων και προσωπικά του Μιχαλολιάκου! Και βέβαια, εκτίθεται ο Χατζηνικολάου, όταν ισχυρίζεται ότι η «περιπέτεια» έπρεπε να ολοκληρωθεί. Γιατί δεν υπάρχουν δικαστικές αίθουσες για να γίνονται 22 συνεδριάσεις το μήνα. Μέχρι τώρα, οι συνεδριάσεις που γίνονται στον Κορυδαλλό και στην αίθουσα τελετών στη Λουκάρεως δεν ξεπέρασαν τις 10 το μήνα. Κι ενώ, όπως ο ίδιος δηλώνει, δε γνωρίζει την έκταση και τον όγκο των μαρτυρικών καταθέσεων και των αναγνωστέων εγγράφων, έχει το θράσος να μιλάει για δικαστική περιπέτεια και σύρσιμο της διαδικασίας.

Οπως ήταν φυσικό, ο φίρερ πήρε αέρα.

Ν.Μ.: Εχουν ολοκληρωθεί δύο χρόνια.

Ν.Χ.: Αισθάνεστε πολιτικός όμηρος με την δίκη αυτή;

Ν.Μ.: Κοιτάξτε να δείτε…

Ν.Χ.: Οτι είναι σε ομηρία, ότι κρατούν την ΧΑ;

Ν.M.: Ναι, επιχειρούν να την κρατήσουν σε ομηρία, αλλά όπως βλέπετε η ΧΑ βαδίζει κανονικά στην πορεία της, δίνει τον αγώνα της και έχει την θερμή συμπαράσταση ενός σεβαστού τμήματος του ελληνικού λαού. Επομένως τα σχέδιά τους για να μας κρατήσουν σε ομηρία δεν
λειτούργησαν.

Η ΧΑ, βέβαια, δε βάδιζε ποτέ «κανονικά», αλλά χρησιμοποιούσε τη βία για να προκαλέσει τον τρόμο στους μετανάστες και στον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενη το ακαταδίωκτο από τους διωκτικούς μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις, μπλε και πράσινες. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φίρερ αναγκάστηκε να σταματήσει τη βία των ταγμάτων εφόδου. Στους ανακριτές, ο φίρερ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες έλεγαν ψέματα, αρνούμενοι τη φασιστική τους δράση, και καταδίκαζαν τη φασιστική βία! Αυτά τα θρασίμια, που έχασαν τη στήριξη και τη συγκάλυψη των διωκτικών μηχανισμών, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ως μέλη και στελέχη ενός σοβαρού-κοινοβουλευτικού εθνικιστικού κόμματος.

Ο Χατζηνικολάου, αντιλαμβανόμενος μάλλον ότι το παρατράβηξε και βλέποντας τον αέρα που πήρε ο φίρερ, άλλαξε το τροπάριο, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να πάρει θέση για τη δίκη γιατί δεν έχει όλο το υλικό της δικογραφίας: «Κύριε Μιχαλολιάκο, η υπόθεση αυτή, επί της ουσίας της οποίας δεν θέλω να τοποθετηθώ, διότι είναι θέμα της δικαιοσύνης να την κρίνει».

Πήρε το μήνυμα ο φιρεράκος και έσπευσε να συμφωνήσει: «Ετσι νομίζω και εγώ, συμφωνώ μαζί σας».

Πέρα από την προσαρμογή στον χαβά του Χατζηνικολάου, ο Μιχαλολιάκος βρήκε την ευκαιρία να γλείψει το δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση. Αυτός που έσουρνε τόσα ενάντια στον δικαστικό μηχανισμό, όταν έχασε την προστασία του και βρέθηκε κατηγορούμενος και προφυλακισμένος, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την… εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εγλειφε το δικαστήριο, γιατί γνώριζε ότι επίκειται καταδίκη του (τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν δεν είναι μόνο οι μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά και η πληθώρα των αναγνωστέων εγγράφων) και ήθελε να χτίσει ελαφρυντικά (με την ποινική έννοια του όρου), προκειμένου να πέσει στα μαλακά.

Ο φίρερ και τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη της ΧΑ ήταν τόσο σίγουροι ότι δε θα διωχθούν ποτέ για την εγκληματική φασιστική δράση τους και γι’ αυτό στις συνομιλίες τους και στους υπολογιστές τους είχαν αφήσει πλούσιο ενοχοποιητικό υλικό, που κανένα δικαστήριο δε θα τολμούσε να αγνοήσει προκειμένου να οδηγηθεί σε απαλλακτική απόφαση για τον φίρερ και πολλά από τα στελέχη της  ΧΑ.

Ο Χατζηνικολάου, για να μην κατηγορηθεί ότι αβαντάρει ανοιχτά τον φίρερ της ΧΑ, του κάνει μια μακροσκελή ερώτηση, στην οποία, αφού μίλησε και πάλι για την… ταλαιπωρία που πέρασε και έκανε έναν προκλητικό συμψηφισμό ανάμεσα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την εκτέλεση των δύο νεοναζί στο Νέο Ηράκλειο, αποσιωπώντας όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα των νεοναζιστών, τον ρωτά και αν έχει κάνει κάποια αυτοκριτική.

Ν.Χ.: Ο δημοσιογράφος δεν έχει όλο το υλικό της δίκης για να μπορεί να βγάλει συμπέρασμα (σ.σ. αμφιβάλλει δηλαδή για το ναζιστικό χαρακτήρα και τα στυγερά εγκλήματα των χρυσαυγιτών!), όμως εσείς, με αφορμή την υπόθεση αυτή, έχετε κάνει κάποια αυτοκριτική, ως κόμμα και εσείς ως αρχηγός του κόμματος, σε σχέση με την τακτική που ακολουθήσατε στο παρελθόν; Θέλω να πω, σήμερα είναι και η μαύρη επέτειος του θανάτου του Φύσσα. Οπως μαύρη επέτειο θεωρώ εγώ και τον θάνατο των δύο νεαρών της ΧΑ. Χάθηκαν τρεις ζωές και αυτό είναι πολύ άσχημο, είναι μεγάλο κρίμα! Κοιτάζοντας προς τα πίσω και με αφορμή και αυτή τη δίκη και την ταλαιπωρία που περάσατε εσείς, βρεθήκατε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες -και φαντάζομαι ότι αυτή ήταν μία από τις δύσκολες εμπειρίες για σας- υπό το φως αυτής της ταλαιπωρίας, έχετε κάνει κάποια αυτοκριτική;

Ν.Μ.: Κοιτάξτε να δείτε…

Ν.Χ.: Για την τακτική. Θέλω να πω, μήπως -και κλείνω την ερώτηση και σας δίνω όλο το χρόνο για να απαντήσετε- μήπως το να συμπλέκονται παιδιά στους δρόμους, το να γίνονται επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της ΧΑ -θυμάμαι εκεί στη Λαϊκή Αγορά ή την άλλη φορά με τους μετανάστες κλπ- μήπως όλα αυτά κάποια στιγμή γίνονται επικίνδυνα και μπορούν να οδηγήσουν στο να χαθούν και ανθρώπινες ζωές;

Η εγκληματική ναζιστική δράση της ΧΑ υποβιβάζεται σε «συμπλοκή παιδιών στους δρόμους» (λες και πλακώθηκαν τα γυμνάσια Ταύρου και Ανω Πετραλώνων). Ομως, πέρα από τον υποβιβασμό της σχεδιασμένης εγκληματικής ναζιστικής δράσης σε «συμπλοκές θερμόαιμων», αυτή η τοποθέτηση είναι ταυτόσημη και με την υπερασπιστική γραμμή που αναπτύσσουν στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών. Αυτοί έφτασαν να ισχυριστούν ότι η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε μετά από συμπλοκή του Φύσσα με τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά!

Ο Μιχαλολιάκος πήρε την πάσα του Χατζηνικολάου και άρχισε τα υποκριτικά κηρύγματα καταδίκης της βίας, προκειμένου να χτίσει ο ίδιος και η φασιστοπαρέα του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Ο Χατζηνικολάου συνέχισε να ρωτά τον Μιχαλολιάκο (ούτε μια φορά δεν τον ρώτησε για τη δολοφονία του Π. Φύσσα!), ο φίρερ συνέχισε να δίνει απαντήσεις και προς το τέλος άρχισε να τον ρωτάει για τις δηλώσεις του Χρήστου Παππά για τον Χίτλερ. Παραθέτουμε το υπόλοιπο της συνέντευξης, χωρίς δικό μας σχολιασμό:

Ν.Χ.: Εχω κείμενα μπροστά μου, κ. Μιχαλολιάκο. Εχω κείμενο του Χρήστου του Παππά, που έλεγε ο Φίρερ του Γερμανικού Ράϊχ, αυτός ο οραματιστής  της Νέας Ευρώπης, και η Εύα Μπράουν αυτοκτόνησαν στις τρεισήμισι της 30ής Απρίλη του 1945.

Ν.Μ.: Τι ερμηνεία έχει αυτό το κείμενο;

Ν.Χ.: Τώρα θα σας πω, θα το καταλάβετε, την ίδια ημέρα…

Ν.Μ.: Να σας ρωτήσω κάτι;

Ν.Χ.: Είναι 1983 το κείμενο.

Ν.Μ.: Μπράβο. Την ίδια μέρα, μετά από 30 χρόνια, εμείς οι έλληνες εθνικιστές…

Ν.Χ.: Αφήστε με να ολοκληρώσω και θα μου απαντήσετε.

Ν.Μ.: Γιατί δεν βάζετε κάποιο κείμενο του Τσίπρα για το Στάλιν, που ήτανε στην ΚΝΕ.

Ν.Χ.: Είναι το ένα ξεπλένει το άλλο, ε;

Ν.Μ.: Οχι, δεν είναι το ένα ξεπλένει το άλλο. Είναι η επιλεκτικότητα, όχι η δική σας, αλλά του δημοσιογραφικού κόσμου. Βάζει τους κομμουνιστές  σαν μεγάλους δημοκράτες, που είναι τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Και από εκεί και πέρα, παίρνετε αφορμή, ένα απλό κείμενο κάποιου, πριν 33 χρόνια, και προσπαθείτε να αποδώσετε χαρακτηρισμό σε ένα κόμμα που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Ν.Χ.: Μια το παλιό κείμενο, μια το καινούργιο τατουάζ, που λέει έτσι δεν είναι γιουβέτσι, μια για το χαιρετισμό που είναι ίδιος με το χαιρετισμό τότε…

Ν.Μ.: Για την προτομή του Στάλιν στο ΚΚΕ δεν άκουσα να γίνεται κάποια κριτική. Οι άνθρωποι το φωνάζουν σε σύνθημα: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. Και όσον αφορά τον ακτιβισμό, κύριε Χατζηνικολάου, υπήρξαν και επίλεκτα στελέχη της ΝΔ και του δημοσιογραφικού κόσμου, που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως (σ.σ. έτσι βαφτίζει ο φίρερ τα τάγματα εφόδου!). Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια, είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σ’ αυτά δεν βλέπω κανείς  να αναφέρεται.

Ν.Χ.: Αλήθεια είναι αυτό.

Ν.Μ.: Οσον αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχειΑν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται, γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος (σ.σ. «οπαδός, φίλος του κόμματος» ο Ρουπακιάς που όρκιζε τα δόκιμα μέλη της ΧΑ στον ποταμό ΝΕΔΑ), προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη; (Η έμφαση δική μας. Το επισημαίνουμε γιατί  αυτή ήταν η δήλωση για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης).

Ν.Χ.: Κύριε Μιχαλολιάκο, σας ευχαριστώ.

Ν.Μ.: Ευχαριστώ και εγώ πολύ. Να είσαστε καλά.

Ν.Χ.: Καλή σας ημέρα.

Ν.Μ.: Γεια σας.

Ο φιρερίσκος Μιχαλολάκος αρνήθηκε στη συνέντευξη στο Kontra Channel ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι μέλος της ΧΑ και ισχυρίστηκε ότι δεν τον γνωρίζει, ενώ στη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου ισχυρίστηκε ότι είναι οπαδός, φίλος.

Ας δούμε τον αρχικό ισχυρισμό του ότι δεν γνώριζε τον Ρουπακιά. Στις 14:57 της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, η τριάδα Μιχαλολιάκος, Λαγός και Κασιδιάρης είχε μια συνομιλία  διάρκειας 54 δευτερολέπτων με τον Δεβελέκο (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ και προσωπικός οδηγός του φίρερ) και τον συμβούλεψαν, αν τον καλέσουν οι ανακριτικές αρχές, να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τον Ρουπακιά. Αυτή η συνομιλία είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο 8894, στον πρώτο σκληρό δίσκο του Δεβελέκου (Αναγνωστέο Εγγραφο 276).

Παραθέτουμε το ηχητικό αυτής της συνομιλίας και την απομαγνητοφώνησή της.

Δεβελέκος: Ναι!
(Κασιδιάρης: …διαρροές…)
Λαγός: Αμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτουνού του μαλάκα…
Δεβελέκος: Ναι.
Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει, εντάξει;
(Κασιδιάρης: Να μην πάει, ρε Γιάννη!)
Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.
Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι. Εδώ λένε, δεν… εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας…
(Μιχαλολιάκος: Τι λες τώρα; Είναι ύποπτο.)
Λαγός: Κι εγώ αυτό λέω! Εγώ γι’ αυτό το σκεπτικό είπα να πάει.
(Κασιδιάρης: Αν τον ρωτήσουν…)
Λαγός: Ασ’ το, άσ’ το, Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε…
(Κασιδιάρης: … είναι στα κεντρικά, δεν είναι στη Νίκαια.)
Λαγός: Απλά να ξέρεις ότι δεν τον ξέρεις, τίποτα, εντάξει;…
(Κασιδιάρης: Δεν έχει σχέση με τη Νίκαια…)
Λαγός: Δεν τον γνωρίζεις αυτόν, αν σε ρωτήσουν…
(Κασιδιάρης: Δεν έχει σχέση με τη Νίκαια…) 

Λαγός: …και εσύ ασχολείσαι με… με άλλα πράγματα, ασχολείσαι με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι ξέρω γω με τη Νίκαια και μ’ αυτά, εντάξει;
Δεβελέκος: Εντάξει, δεν τον ξέρω λοιπόν. Να πάω.
Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, ναι.
Δεβελέκος: Ναι, έλα γεια.

Για τον τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν μέλος της ΧΑ, υπάρχει το Αναγνωστέο Εγγραφο 249, από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο Ρουπακιάς ήταν μαζί με τον Πατέλη υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας του νεοναζιστικού μορφώματος έναντι της Εφορίας.

Παραθέτουμε  μια φωτογραφία από τη στρατιωτική εκπαίδευση τάγματος εφόδου της ΧΑ, στο ποταμό Νέδα της Ηλείας. Απεικονίζονται ο Ρουπακιάς, ο Τσακανίκας, ο Πατέλης και ο Καζαντζόγλου να ορκίζουν δόκιμα μέλη της ΧΑ (τη φωτογραφία δημοσιεύσαμε σε άρθρο με τίτλο: Ο Ρουπακιάς είναι μέλος της ΧΑ).

Σε άρθρο μας με τίτλο: Πανικόβλητη άμυνα με χοντροκομμένα ψέματα, παρουσιάσαμε φωτογραφία του χρυσαυγίτικου εγγράφου «ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΕΛΏΝ», που αποτελεί το 0050-0000 του Παραρτήματος 1.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου376 (έγγραφα του Τσακανίκα που ήταν μέλος του πενταμελούς της Τοπικής της Νίκαιας). Στο παρουσιολόγιο αναφέρεται και το όνομα του Ρουπακιά.

 

Παραπειστικές ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών, αλλά και ο νεοναζιστής Λαγός συνεχίζουν να ρωτούν τους μάρτυρες του  κατηγορητηρίου να αποδείξουν με στοιχεία ότι ο Μιχαλολιάκος και τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας έδιναν την εντολή στους χρυσαυγίτες (φυσικά πρόσωπα της διάπραξης των εγκληματικών ενεργειών) να τις διαπράξουν.

Επίσης, συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών εγκληματιών συνεχίζουν την τακτική της υποβολής παραπειστικών ερωτήσεων στους μάρτυρες του κατηγορητηρίου για να τους παγιδεύσουν, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 223 του ΚΠΔ. Ακόμα, παρεμβαίνουν συνεχώς κατά την εξέταση των μαρτύρων και κάνουν δηλώσεις, χωρίς καν να ζητήσουν και να λάβουν την άδεια από την πρόεδρο του δικαστηρίου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 333 του ΚΠΔ.

Από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικά κανάλια και Διαδίκτυο διέρρευσαν στοιχεία από την ογκώδη δικογραφία κατά της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Περισσότερα στοιχεία, βέβαια, είχαν διαρρεύσει στο εφταμελές Πολιτικό Συμβούλιο της ΧΑ, πολύ πριν συλληφθούν τα μέλη του. Είχαν «άκρες» στον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό.

Η διαρροή συνεχίστηκε και καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Διέρρευσαν πολλά παραρτήματα από τα Αναγνωστέα Εγγραφα που είχαν ανευρεθεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Μιχαλολάκου, της κόρης του , του Πατέλη και άλλων στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος κατά την ημέρα της σύλληψής τους. 

Τα ΜΜΕ δημοσιοποιούσαν τις διαρροές και τις σχολίαζαν. Ετσι, οι παράγοντες της δίκης, δικαστές, εισαγγελείς, συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών και συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορίας (όπως και εμείς που καλύπτουμε συστηματικά τη δίκη) γνώριζαν ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα ήταν αληθή και αναφέρονταν σε πραγματικά γεγονότα. Γι’ αυτό και οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορίας είχαν και έχουν κάθε δικαίωμα (αφότου αυτά έγιναν αναγνωστέα στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου (όχι μόνο στους αυτόπτες) για πραγματικά γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψή τους και από τα ΜΜΕ και ακολούθως να υποβάλλουν και ερωτήσεις κρίσεως με βάση το άρθρο 223 του ΚΠΔ.

Για τους μη νομικούς παραθέτουμε τα σχετικά άρθρα του ΚΠΔ. Επειδή αυτό ενοχλεί κάποιους από τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών, συστήνουμε προκαταβολικά… ξυδάκι.

ΑΡΘΡΟ 223

Πώς εξετάζονται οι μάρτυρες.

  1. Ο μάρτυρας εξετάζεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 239, και δεν του απευθύνονται ερωτήσεις για προσωπικές κρίσεις παρά μόνο όταν αυτές συνδέονται αναπόσπαστα με τα γεγονότα που καταθέτει.
  2. Όταν ο μάρτυρας καταθέτοντας δεν απομακρύνεται από το θέμα, δεν πρέπει να διακόπτεται.
  3. Στον μάρτυρα απευθύνονται ερωτήσεις αφού τελειώσει την κατάθεσή του και αν είναι αναγκαία η συμπλήρωσή της.
  4. Ο μάρτυρας δεν είναι υποχρεωμένος να καταθέσει περιστατικά από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει η ενοχή του για αξιόποινη πράξη.
  5. Παραπειστικές ερωτήσεις δεν επιτρέπεται να απευθύνονται στους μάρτυρες» (η έμφαση δική μας).

Αρθρο 333

Γενική διεύθυνση της διαδικασίας.

  1. Εκείνος που διευθύνει τη συζήτηση δίνει την άδεια στον εισαγγελέα και στους συνέδρους δικαστές να υποβάλουν ερωτήσεις.
  2. Ο διευθύνων τη συζήτηση δίνει επίσης την άδεια στους διαδίκους, όπως και στους συνηγόρους τους, να υποβάλουν ερωτήσεις στους εξεταζόμενους μάρτυρες, πραγματογνώμονες ή τεχνικούς συμβούλους, και δεν επιτρέπει ερωτήσεις άσκοπες ή έξω από το θέμα. Δίνει επίσης σε αυτούς τον λόγο για να αγορεύσουν ή, όταν το ζητήσουν, για να κάνουν δηλώσεις, αιτήσεις ή ενστάσεις για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την υπόθεση που συζητείται. Ο ίδιος διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει πρόσθετες ερωτήσεις στους μάρτυρες, πραγματογνώμονες ή τεχνικούς συμβούλους καθώς και στους κατηγορουμένους για ζητήματα που θεωρεί αναγκαία για την πληρέστερη διασαφήνιση της υπόθεσης και δημοσιεύει την απόφαση.
  3. Όταν λάβει τον λόγο ο εισαγγελέας ή ένας από τους διαδίκους, δίνεται ο λόγος και στους υπόλοιπους διαδίκους. Ο κατηγορούμενος ή ο συνήγορός του έχουν το δικαίωμα να μιλούν πάντοτε τελευταίοι» (η έμφαση δική μας.

Οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, πλην αυτών που παρίστανται ως μάρτυρες πολιτικής αγωγής, δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, στην ιστορική απόφαση 2644/2020 του πρώτου βαθμού και στην ακροαματική διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, γι’ αυτό οι υπερασπιστές των νεοναζιστών ακολουθούν την τακτική της υποβολής παραπειστικών ερωτήσεων με σκοπό να τους παγιδεύσουν.

Θα αναφερθούμε σε πρόσφατα παραδείγματα, από την συνεδρίαση στις 21 Φλεβάρη του 2024, όταν εξετάστηκε ο μάρτυρας του κατηγορητηρίου Νίκος Αλιβιζάτος, και από τη συνεδρίαση στις 13  Μάρτη του 2024, όταν εξετάστηκε για δεύτερη ημέρα ο μάρτυρας του κατηγορητηρίου Ι. Μπασκάκης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του… θεόπνευστου αρχηγού Μιχαλολιάκου, Δ. Παπαδέλης, ρώτησε τον Ν. Αλιβιζάτο: Εχετε διαβάσει την δήλωση στο κρίσιμο σημείο της συνεντεύξεως στον κύριο Χατζηνικολάου, η οποία έγινε σε πανελλήνια εμβέλεια, την δήλωση αυτή;

Αλιβιζάτος: Θα ήθελα να την ακούσω. 

Παπαδέλης: Λέτε, λοιπόν, “Για τον εθνικισμό υπάρχουν και επίλεκτα της Νέας Δημοκρατίας και του χώρου, που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως στην Καλαμάτα. Είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια, είχαν πέσει πυροβολισμοί. Αναφέρονται στα γεγονότα. Αλήθεια είναι αυτό. Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά την ποινική ευθύνη δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;” Απαντάει ο κύριος Χατζηνικολάου “Κύριε Μιχαλιολιάκο σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Παπαδέλης συγκόλλησε ένα τμήμα (και όχι ακριβές) από την απάντηση που έδωσε ο Μιχαλολιάκος στην ερώτηση του Χατζηνικολάου, την οποία αποσιώπησε.

Η ερώτηση του Χατζηνικολάου ήταν: Μια το παλιό κείμενο, μια το καινούργιο τατουάζ, που λέει έτσι δεν είναι γιουβέτσι, μια για το χαιρετισμό που είναι ίδιος με το χαιρετισμό τότε…

Και η απάντηση του Μιχαλολιάκου ήταν: Για την προτομή του Στάλιν στο ΚΚΕ δεν άκουσα να γίνεται κάποια κριτική. Οι άνθρωποι το φωνάζουν σε σύνθημα: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. Και όσον αφορά τον ακτιβισμό, κύριε Χατζηνικολάου, υπήρξαν και επίλεκτα στελέχη της ΝΔ και του δημοσιογραφικού κόσμου, που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως (σ.σ. έτσι βαφτίζει ο φίρερ τα τάγματα εφόδου!). Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια, είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σ’ αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται.

Απ’ αυτή την απάντηση ο Παπαδέλης αποσιώπησε το τμήμα από το «Για την προτομή του Στάλιν» μέχρι το «κύριε Χατζηνικολάου», πριν από τη λέξη «υπήρξαν» πρόσθεσε την φράση «Λέτε λοιπόν “για τον εθνικισμό”» , το «υπήρξαν» το έκανε «υπάρχουν», αφαίρεσε την αναφορά σε «επίλεκτα στελέχη του δημοσιογραφικού κόσμου», αντικαθιστώντας την με την αόριστη λέξη «χώρου», αφαίρεσε τη φράση «είχαν γίνει τραυματισμοί. Σ’ αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται»  και πρόσθεσε τη φράση «Αναφέρονται στα γεγονότα. Αλήθεια είναι αυτό».

Τη φράση «αλήθεια είναι αυτό» δεν την είπε ο Μιχαλολιάκος, αλλά ο Χατζηνικολάου, μετά την απάντηση που έδωσε ο Μιχαλολιάκος στην ερώτησή του. Στο τέλος αυτής της μετατροπής που έκανε στην απάντηση του Μιχαλολιάκου ο Παπαδέλης πρόσθεσε τη δήλωση του Μιχαλολιάκου για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και παρουσίασε όλη αυτή την κατασκευή ως δήλωση ανάληψης πολιτικής ευθύνης για τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ότι ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος έκανε αυτή τη δήλωσην (για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω) στο τέλος της συνέντευξης, χωρίς να ερωτηθεί από τον Χατζηνικολάου.

Στις 13 Μάρτη του 2024 κατά την εξέταση του μάρτυρα του κατηγορητηρίου, δημοσιογράφου  Ι. Μπασκάκη, ο Παπαδέλης πρόβαλε νέα εκδοχή για το πρώτο μέρος, που ήταν τμήμα της απάντησης του Μιχαλολιάκου σε ερώτηση του Χατζηνικολάου και που το συγκόλλησε με τη δήλωση περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και το παρουσίασε σαν δήλωση ανάληψης πολιτικής ευθύνης. Παραθέτουμε τη νέα εκδοχή:

«Οσον αφορά  αυτό που λέγεται για τον εθνικισμό κύριε Χατζηνικολάου που υπήρχαν επίλεκτα μέλη της ΝΔ και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως στην Καλαμάτα. Είχαν γίνει  μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σ’αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται απάντησε ο Χατζηνικολάου».

Στην προηγούμενη εκδοχή, έκλεινε το πρώτο μέρος της συρραφής λέγοντας: «Αναφέρονται στα γεγονότα. Αυτό είναι αλήθεια». Στη δεύτερη εκδοχή το έκλεισε λέγοντας: «Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται, απαντάει ο Χατζηνικολάου»!

Στη συνέντευξή που έδωσε στις 19 Σεπτέμβρη του 2013 στο Κontra Channel, ο Μιχαλολιάκος αρνήθηκε ότι έχει πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ισχυρίστηκε ότι αυτή δεν ήταν πολιτική ενέργεια, επειδή από την προηγούμενη μέρα (18 Σεπτέμβρη) ισχυριζόταν υποκριτικά ότι «η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι και διαψεύδει κάθε εμπλοκή του κόμματος. Ολα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, δίνοντας πολιτικό χαρακτήρα σε ένα τραγικό συμβάν».

Δυο χρόνια μετά, στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, ο Μιχαλολιάκος αναγκάστηκε (από το σκληρό πυρήνα της ΧΑ και από την ανάγκη να συγκρατήσει την εκλογική επιρροή του νεοναζιστικού μορφώματος  που μειωνόταν, όπως αναφέραμε παραπάνω), όχι μόνο να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, αλλά εμμέσως πλην σαφώς και να στηρίξει τον στυγνό δολοφόνο Ρουπακιά που έδρασε εκείνο το βράδυ με εντολή δική του,  του Πολιτικού Συμβουλίου και του πυρηνάρχη Πατέλη.

Ο συνήγορος του φιρερίσκου Δ. Παπαδέλης προσπάθησε να παγιδεύσει τον Ι. Μπασκάκη σχετικά με το ποιους εννοούσε ο Μιχαλολιάκος όταν έλεγε ότι «είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945», επειδή ο μάρτυρας δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και δείχνει τον Μιχαλολιάκο να λέει τη συγκεκριμένη φράση και υποστήριξε (ο μάρτυρας) ότι οι ηττημένοι του 1945 είναι προφανώς οι ναζιφασίστες χιτλερικοί. Αυτό το βίντεο  είναι το 2012-03-03 Spigel-οffices και είναι στο παράρτημα 13.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327 του φιρερίσκου Μιχαλολιάκου.

Ο Παπαδέλης παρουσίασε ένα ανυπόγραφο άρθρο από τη φυλλάδα της ΧΑ, με σκοπό να παγιδεύσει τον Μπασκάκη και να τον φέρει σε αμηχανία. Αυτό το άρθρο είναι το έγγραφο 0098.jpg. Την ίδια τακτική εφάρμοσε ο Παπαδέλης και τον Σεπτέμβρη του 2023, όταν εξέτασε τον μάρτυρα  του κατηγορητηρίου Καραμπέρη που υπήρξε και αυτός θύμα της δολοφονικής επίθεσης των εγκληματιών της ΧΑ στο Πέραμα.

Στις 24 Σεπτέμβρη του 2023 δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο: Φαιδρά τερτίπια της υπεράσπισης των νεοναζιστών, αποκαλύπτουν τον πανικό τους μπροστά στην εξέλιξη της δίκης της ΧΑ.

Επειδή το youtube, στο οποίο είχαμε ανεβάσει αυτά τα βίντεο, έκλεισε το λογαριασμό μας (επειδή ανεβάζαμε βίντεο από τη θυελλώδη δράση της Παλαιστινιακής Αντίστασης), με αποτέλεσμα τα βίντεο να μην είναι προσβάσιμα μέσω των παλιών άρθρων μας, ανεβάζουμε ξανά το βίντεο στο οποίο ο φιρερίσκος αναφέρεται στη «σπορά των ηττημένων του 45» και την απομαγνητοφώνηση δύο τμημάτων απ’ αυτό.

0:0 – 0:52 «Και στο σημείο αυτό να σταθώ στα γεγονότα των ημερών, στα όσα γίνονται. Απ’ ότι δείχνει οι εκλογές πλησιάζουν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν μας καίγεται καρφί για το αν θα μπούμε στη βουλή ή όχι. Δεν μας καίγεται καρφί. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα να μπούμε στη βουλή, αλλά αυτοί εκεί έξω οι οποίοι ονομάζονται ελληνικός λαός είναι ένας όχλος, μια μάζα που του έχουν κάνει μια πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται. Και μην ενθουσιάζεστε, μην γοητεύεστε για να μην απογοητευθείτε. Εμείς θα δώσουμε την μάχη είτε μπούμε στην βουλή, είτε δεν μπούμε τη βουλή. Κάποτε θα μπούμε στη βουλή είτε με εκλογές, είτε χωρίς εκλογές».

7:40- τέλος «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945, αυτοί είμαστε, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες. Ξέρουν πως δεν έχουν να κάνουν με κάποια καραγκιοζάκια που θα τους δώσουν θέσεις, υπουργεία, αυτοκίνητα. Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμο, να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τον εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου».

Κανένα από τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν χρησιμοποιεί στην προπαγάνδα του τον πολύ προσβλητικό όρο όχλο γα τον ελληνικό λαό (βρίζοντας το λαό δεν παίρνεις ψήφους). Η χρήση αυτού του όρου από τον Μιχαλολιάκο είναι μία ακόμη απόδειξη του ότι οι νεοναζιστές χρησιμοποιούν το πολιτικό μόρφωμα που έστησαν για να συγκαλύπτουν τη νεοναζιστική εγκληματική δράση τους και προσδοκούν να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή με τη φασιστική βία και όχι με την πειθώ.

Η φράση κάποτε θα μπούμε στη βουλή χωρίς εκλογές παραπέμπει σε στρατιωτικό-φασιστικό πραξικόπημα.

Η δε φράση «εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί  τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο», φράση παρμένη από τη ρητορική των χιτλεροναζιστών που προκάλεσαν αμέτρητα εγκλήματα στην ανθρωπότητα, την οποία ο Μιχαλολιάκος επαναλαμβάνει και τον Σεπτέμβρη του 2012 στις Θερμοπύλες, αποδεικνύει ότι οι χρυσαυγίτες είναι αδίστακτοι νεοναζιστές εγκληματίες.

Δεν είναι μόνο αυτό το βίντεο στο οποίο ο  Μιχαλολιάκος λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων ναζιφασιστών κατακτητών. Στο παράρτημα 8.4 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327 υπάρχει το δισέλιδο έγγραφο 0641-0000DOC με τίτλο: «ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» – Ιδεολογία και Πολιτικός Ακτιβισμός σε Αθήνα , Πειραιά και Θεσσαλονίκη». Αυτό περιλαμβάνει ομιλίες στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ στις 11 και 12 Μάη του 2007. Στη 2η  σελίδα αυτού του εγγράφου γίνεται αναφορά στην ομιλία που ο θεόπνευστος αρχηγός Μιχαλολιάκος είχε κάνει στις 12 Μάη του 2007 στα γραφεία τους στην Αθήνα. Παραθέτουμε δύο αποσπάσματα (οι εμφάσεις δικές μας):

«Το Σάββατο, 12 Μαΐου, στα γραφεία μας των Αθηνών στην Ομόνοια, έγινε ομιλία και συζήτηση με θέμα «Μάιος 1945: 62 χρόνια μετά – Νικητές και Ηττημένοι». Ο Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, συναγωνιστής Μιχαλολιάκος, έκανε την εισήγηση και έμπειρος συναγωνιστής παρουσίασε αναλυτικά την θέση μας…

Αν και οι Αξίες που υπηρετούμε επιβάλλουν την αντίστασή μας σε οποιονδήποτε εισβολέα, αναγνωρίζουμε ότι ο Β’ Παγκόσμιος ήταν ένας πόλεμος Ιδεολογιών, με την δική μας να εκπροσωπείται απ’ τους ηττημένους. Αν και χάθηκε η πρώτη Μεγάλη Μάχη, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι να πολεμάμε ποικιλοτρόπως, αντιστεκόμενοι στην εξόντωση των διαχρονικών Αξιών της Φυλής και του Έθνους μας».

Ο φίρερ Μιχαλολιάκος κυκλοφόρησε το 1992 βιβλίο του με τίτλο: «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη». Στο κεφάλαιο: «Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ», στη σελίδα 34, διαβάζουμε (οι εμφάσεις δικές μας):

«Η Ελλάδα στην διάρκεια του πολέμου, χωρίς να έχει ευθύνη γι’ αυτό, η ευθύνη ανήκει στην Ιταλία, ήταν από την πλευρά των συμμάχων. Σήμερα θα πρέπει επιτέλους χωρίς φόρτιση συναισθηματική να προβληματιστούμε σοβαρά εάν αυτή ήταν η σωστή επιλογή. Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα μήνυμα φωτεινό σε μια σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο Ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχθεί

Πέρα όμως από την ατυχή ιστορική περίσταση στην οποία βρέθηκε η πατρίδα μας πρέπει να πούμε πως οι δικές μας Ιδέες είναι περισσότερο κοντά στις θέσεις και τη φιλοσοφία των «νικημένων» παρά κοντά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και τον πάλαι ποτέ ισχυρό μπολσεβικισμό που κατέρρευσε μέσα σε μια «νύχτα» σαν φρεναπάτη και κακός εφιάλτης».

Πόσο πιο καθαρά να τα πει ο νεοναζιστής Μιχαλολιάκος; Οι νικημένοι είναι ο Χίτλερ και οι εθνικοσοσιαλιστές του, μ’ αυτούς είναι κοντά οι ιδέες της ΧΑ, αυτοί («ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS») ήταν «ένα μήνυμα φωτεινό σε μια σκοτεινή εποχή», που θα έπρεπε να έχουν δεχτεί οι Ελληνες!

Στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του, το 2000, στο ίδιο κεφάλαιο, επαναλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες θέσεις για τη σπορά των ηττημένων και για τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, αλλά στη σελίδα 46.

Τον Οκτώβρη του 2012, αφαίρεσε τις θέσεις για τη σπορά των ηττημένων και για τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό. Βλέπετε, τον Ιούνη του 2012 η ΧΑ είχε μπει στη Βουλή και ο Μιχαλολιάκος ήθελε να την εμφανίζει σαν νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.

 

Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι σύμφυτος με τη βία, αναπτύσσεται μ’ αυτήν και γι’ αυτό η δημοσιοποίηση της εγκληματικής δράσης είναι συστατικό στοιχείο της δράσης των εθνικοσοσιαλιστών 

 

Στις 6 Μάη του 2012 είχαν διεξαχτεί βουλευτικές εκλογές και στις 17 Ιούνη έγιναν επαναληπτικές. Στις 26 Μάη του 2012, ο Μιχαλολιάκος μίλησε στα γραφεία της ΧΑ στην Αθήνα στους νεοναζιστές οπαδούς του.

Η ομιλία αυτή καταγράφτηκε από τους ίδιους στο βίντεο 2012-05-26 grafeiamay2612 video και βρέθηκε στο παράρτημα 13.3 του Αναγνωστέου  Εγγράφου 327 του Μιχαλολιακου. Παραθέτουμε το βίντεο και την απομαγνητοφώνηση από 3:08 έως 3:35:

«Και ξέρετε τι μήνυμα τους έδωσαν σε Αφγανούς, Αλγερινούς κλπ; Να έχετε μαχαίρια μαζί σας, γιατί θα σας σφάξουν οι χρυσαυγίτες. Και σε τι ελπίζουν; Ελπίζουν ένας χρυσαυγίτης να σφάξει ένα ξένο για να ανατρέψουν το πολιτικό κλίμα. Εχουν χάσει τη μπάλα, γιατί  σε αυτή την περίπτωση θα φτάσει 15% και 20% η ΧΑ».

Στις 7 Ιούνη του 2012, δέκα μέρες πριν από τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές, ο Κασιδιάρης, στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, πέταξε ένα ποτήρι νερό στη Δούρου και επιτέθηκε με χαστούκια και γροθιές στην Κανέλλη.

Στο βίντεο 0192-0000, που βρίσκεται στο παράρτημα 14.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327 του Μιχαλολιάκου, έχει καταγραφεί ομιλία του, στην οποία αναφέρθηκε και στην επίθεση του Κασιδιάρη. Ακριβής ημερομηνία δεν αναφέρεται στο βίντεο, αλλά από τα όσα λέει βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ομιλία έγινε πριν από τις βουλευτικές εκλογές  της 17ης  Ιούνη του 2012.

Παραθέτουμε αυτό το βίντεο και την απομαγνητοφώνηση από την αρχή μέχρι το 1:17:

«Θα σας πω επίσης στο σημείο αυτό, να καθησυχάσω καταρχάς όσους αγαπητούς φίλους και φίλες πιστεύουν ότι θα μας κοστίσει εκλογικά το επεισόδιο το οποίο έγινε στον Αντένα. Λοιπόν ακούστε τα νέα. Η Χρυσή Αυγή ανέβηκε δύο ολόκληρες μονάδες στις κρυφές δημοσκοπήσεις  μετά το επεισόδιο αυτό. (Τα ναζίδια ξεσπούν σε ιαχές:  Αίμα-Τιμή –ΧΑ). Ας το πάρουν απόφαση δεν τελειώνει ο αγώνας έτσι εύκολα. Και αν νομίζουν τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν, οι διάφορες Κανέλλη και διάφορες Δούρου και οι Τσίπρες ότι θα σταματήσουν το ποτάμι το εθνικιστικό, το κάναν και άλλη φορά  και τους θάψαμε στο Γράμμο και στο Βίτσι. Αυτό θα ξαναγίνει άμα το θέλουν. (Νέες ιαχές των ναζιστών: Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμε η γη, Αίμα τιμή ΧΑ, Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη)».

Τα πάντα στην εγκληματική και δολοφονική δράση της ΧΑ, ακόμη και τα δευτερεύοντα υπαγορεύονταν από τις εγκυκλίους που εκδίδονταν από τη λεγόμενη Κεντρική Διοίκηση (δηλαδή από τον… θεόπνευστο αρχηγό Μιχαλολιάκο) και από τις εντολές που εκδίδονταν κάθε φορά προσωπικά από τον Μιχαλολιάκο, τον Λαγό και τα άλλα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Σωρεία εγκύκλιων διαταγών της Κεντρικής Διοίκησης και εντολές από τον Μιχαλολιάκο και τα άλλα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου βρέθηκαν στα Αναγνωστέα Εγγραφα και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού.

Στις  16 Απρίλη του 2013 εκδόθηκε η εγκύκλιος 16, που βρέθηκε καταχωρημένη στο παράρτημα 2.2 του Αναγνωστέου Εγγράφου 331 της κόρης του Μιχαλολάκου. Παραθέτουμε το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μέρος της (οι εμφάσεις δικές μας):

«Β) Κάθε δράση και εκδήλωση να έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη. Οι Τοπικές Οργανώσεις είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν και να λαμβάνουν την έγκριση του επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης που υπάγονται για κάθε είδους εκδήλωση που προτίθενται να οργανώσουν (από ομιλία στα γραφεία μέχρι ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας).

Γ) Για όλες τις δημόσιες πολιτικές ενέργειες να ενημερώνεται η Κεντρική Διοίκηση. Ολες οι ανοικτές πολιτικές ενέργειες των Τοπικών Οργανώσεων (συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες) να πραγματοποιούνται κατόπιν ενημέρωσης και έγκρισης από την Κεντρική Διοίκηση και τα αρμόδια μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (Συναγωνιστές Λαγός Ιωάννης, Γερμενής Γεώργιος, Παναγιώταρος Ηλίας, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, ανάλογα με την Περιφερειακή Διοίκηση».

Παραθέτουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από το βίντεο 0153 του παραρτήματος 3.3 (βίντεο) από το Αναγνωστέο Εγγραφο 350 του νεοναζιστή Πατέλη (οι εμφάσεις δικές μας):

«Πατέλης: Να πω λίγο κάτι; Θα έρθουν κάποια μηνύματα  σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό. Αν δε το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω  το ΟΚ, θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες… καθόλου σαν Χρυσή Αυγή ειδικά και τέτοια. Δεν θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή…

Αγνωστος: Εχω να προτείνω  κάτι άλλο. Να φτιάξουμε μια ομάδα επιφυλακής έτοιμη.

Πατέλης: Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε… Και μόλις δούμε το ΟΚ ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μια ομάδα 20 -30, η οποία  θα είναι τούμπανο από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα. Ο,τι κινείται σφάζεται… Και πάλι σας λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η γραμμή. Την γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι ξέρετε κάτι; Οχι απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας

Εμένα αν μου πούνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος. Είμαι στην Χρυσή Αυγή. Εντάξει; Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα…».

Διαπιστώνουμε ότι ο νεοναζιστής πυρηνάρχης Πατέλης εφάρμοζε αυστηρά την εγκύκλιο 16 της Κεντρικής Διοίκησης (του θεόπνευστου αρχηγού Μιχαλολιάκου) ανεξάρτητα της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης εγκληματικής επίθεσης στην Παναγίτσα.

Και στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, που ήταν πολύ σπουδαιότερη και με μεγάλη πολιτική σημασία, ο νεοναζιστής πυρηνάρχης Πατέλης εφάρμοσε αυστηρά την εγκύκλιο 16 και αφού πήρε το ΟΚ έστειλε το SMS στο τάγμα εφόδου και μαζί του πήγε και αυτός και δολοφόνησαν τον  Φύσσα. Αν δεν έπαιρνε το OK, θα καθόταν στο σπίτι τους και ο Πατέλης και τα μέλη του τάγματος εφόδου, όπως έλεγε ο πυρηνάρχης.

Αντίστοιχα με τον Πατέλη έδρασε και ο πυρηνάρχης Περάματος Πανταζής (ο «Τασάρας» όπως τον αποκαλούσε ο Λαγός) στις δολοφονικες επιθέσεις εναντίον των αιγύπτιων ψαράδων και των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα. Εφάρμοσε και αυτός αυστηρά την εγκύκλιο 16. 

Θα κλείσουμε με τις εντολές που έδωσε ο φίρερ Μιχαλολάκος στα «παιδιά με τις μηχανές» να πάνε να κοπανήσουν τον Χατζηνικολάου γατί δεν του έκανε ερωτήσεις και τον Παυλόπουλο γιατί τον έβρισε! Το αποκάλυψε με καμάρι ο ίδιος σε ομιλία του στο Σιδηρόκαστρο, που καταγράφτηκε στο βίντεο Μ2U01365 που βρίσκεται στο παράρτημα 13.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327 του Μιχαλολιάκου.

Παραθέτουμε το βίντεο και την απομαγνητοφώνηση δύο τμημάτων του, από 00:17 μέχρι 00:34 και από 01:44 μέχρι 03:06:

«Τους κοντράρω όσο μπορώ. Από κει και πέρα προσπαθώ να προστατεύσω κάποια πράγματα μήπως και κατορθώσουμε να επιτύχουμε πολιτική εκπροσώπηση γιατί τότε, όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα υπάρχει συμμορία της ΧΑ… 

(Από κάτω: «Πείτε του κυρίου για τη συνέντευξη που είχατε δώσει στον Χατζηνικολάου προεκλογικά για τις δημοτικές εκλογές και το χάρηκα πολύ»). 

Α, με τον Χατζηνικολάου, με είχε βάλει σε ένα κλουβί στο υπόγειο κλπ. (Από κάτω: «πολύ καλά του τα ‘πατε»). Βεβαίως. Και του είπα, δεν θέλεις να με ρωτήσεις. Και μετά με πήρε τηλέφωνο, δεν τα ξέρετε αυτά, δεν τα ξέρετε. (Από κάτω: «όχι, όχι»). Μετά με πήρε τηλέφωνο, διότι τον έκλεισε κάποια μοτοσυκλέτα, και μου λέει: Νίκο, δικοί σου ήταν αυτοί, πήγανε να με σκοτώσουν και δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα και το ‘να και τ’ άλλο, να πούμε.

Οπως και ο Ακης Παυλόπουλος παλαιότερα, ο οποίος με είχε βρίσει και είχανε φύγει τα παιδιά με μοτοσυκλέτες να πάνε εκεί να τα σπάσουνε στο ΑΛΤΕΡ. Ναι, είναι αλήθεια αυτό. (Από κάτω: «Δεν σε βάζουνε εσκεμμένα στα κανάλια»). Και με έβγαλε και μου είπε, κύριε Μιχαλολιάκο, πρέπει να έχω σωματοφύλακες; Νομίζοντας ότι εγώ θα μασήσω, έτσι. Και του είπα: βεβαίως. Και το είπα, του λέω, γιατί είσαι ψεύτης και συκοφάντης και πληρώνεσαι πλουσιοπάροχα από τους εβραίους και τους τραπεζίτες για να λες ψέματα στον ελληνικό λαό. Μετά λοιπόν την εκπομπή, με πήρε τηλέφωνο. Νίκο μου, τι είναι αυτά που είπες; Θα φοβάται και η γυναίκα μου. (Ο Μιχαλολιάκος συνεχίζει γελώντας). Του λέω, άκου, απάντησα αμέσως, δόσ’ μου το τηλέφωνο του σπιτιού σου να την καθησυχάσω. Σαν να του λέω, δώσε μου και την διεύθυνση του σπιτιού σου».

Οταν ο Μιχαλολιάκος λέει «εάν κατορθώσουμε και μπούμε στη βουλή τότε δεν θα υπάρχει συμμορία της ΧΑ», ομολογεί ότι χρησιμοποιεί το κοινοβουλευτικό μόρφωμα της ΧΑ ως μανδύα για να συγκαλύπτει την εγκληματική και δολοφονική της δράση.

Αναφερόμενος στον Χατζηνικολάου, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει αν αυτοί που πήγαν να τον σκοτώσουν ήταν βαλτοί χρυσαυγίτες και μη αναφέροντας ότι απάντησε στον Χατζηνικολάου πως η ΧΑ δεν έχει καμιά σχέση, ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν δικοί του και τους είχε στείλει ο ίδιος.

Συνδυάζοντας την έμμεση ομολογία Μιχαλολιάκου για την επίθεση τρομοκράτησης του Χατζηνικολάου με την επίθεση τρομοκράτησης του Ακη Παυλόπουλου, έχουμε την απόδειξη ότι ο φίρερ οργάνωνε επιθέσεις τρομοκράτησης ακόμα και προβεβλημένων δημοσιογράφων, είτε επειδή δεν του έκαναν ερωτήσεις είτε επειδή τον «έβριζαν» (απλώς ασκούσαν κριτική στη δράση των νεοναζιστών).

Και μόνο η κυνική ομολογία του Μιχαλολιάκου, ότι έστειλε τα τάγματα εφόδου να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους του αστικού Τύπου, μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εθνικοσοσιαλιστική και μια αδίστακτη εγκληματική οργάνωση.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις