Κοινωνία

Άξιοι πολιτικοί απόγονοι των ναζί και των ταγματασφαλιτών 

 Βεβήλωσαν με σβάστικα την πλάκα με ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, στο μνημείο των εκτελεσθέντων του μπλόκου της Καλογρέζας. 
 
Την καταγγελία έκανε η  Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση «Εκτός Σχεδίου» δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «η προσπάθεια επανεμφάνισης  των φασιστοειδών στην πόλη μας, αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό.  Όλοι και όλες μας θυμόμαστε τη δράση φασιστών της ΧΑ στην περιοχή μας πριν από λίγα μόλις χρόνια, με ξυλοδαρμούς μεταναστών,  επιθέσεις σε σπίτια και τρομοκρατία, πορείες των ταγμάτων εφόδων τους στην περιοχή».
 
Τη θρασύδειλη βεβήλωση του καταγγέλλουν, με ανακοίνωση τους,  οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στην Νέα Ιωνία. Στην ανακοίνωση αναφέρουν, μεταξύ άλλων: 

«Αυτοί που τη μέρα είναι τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, είναι αυτοί που νύχτα βεβηλώνοντας το μνημείο του μπλόκου της Καλογρέζας νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν την ιστορία. Όπως τότε φοράγανε κουκούλες και καταδίδανε τους αγωνιστές στο μπλόκο, έτσι σήμερα δρουν μέσα στο σκοτάδι γιατί ξέρουν ότι η πράξη τους αυτή καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας στη Νέα Ιωνία και στην Καλογρέζα».

Έχουμε να πούμε το εξής απλό: Αυτό μπόρεσαν να κάνουν, αυτό έκαναν γιατί αυτοί είναι:  Άξιοι πολιτικοί απόγονοι των ναζί και των ταγματασφαλιτών. 
(Επισκέψεις: 73 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend