Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αυτά τα θλιβερά (και κωμικά) ανθρωπάκια τρέμουν τον Άρη Βελουχιώτη ακόμα και ως όνομα πλατείας!

Αν και δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το καταγράφουμε: Οι ΦαηλοΤζήμεροι (συνεργάζονται αυτοί οι δύο πολιτικοκοί ογκόλιθοι, χωρίς τον Μπογδάνο,..

Αν και δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το καταγράφουμε: Οι ΦαηλοΤζήμεροι (συνεργάζονται αυτοί οι δύο πολιτικοκοί ογκόλιθοι, χωρίς τον Μπογδάνο, πια) δεν θέλουν να υπάρχει πλατεία (ούτε και στενό, φανταζόμαστε) με το όνομα του πρωτακαπετάνιου του ΕΛΑΣ. Θλιβερά (και παράλληλα κωμικά) τυπάκια που τρέμουν τον Άρη Βελουχιώτη ακόμα και ως όνομα πλατείας! 

Ακολουθούν οι καταγγελίες του Παραρτήματος Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και της Κ.Ο Μπραχαμίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, για το αίτημα μετονομασίας της πλατείας Άρη Βελουχιώτη, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Επίσης, στο τέλος δημοσιεύουμε το ψήφισμα καταδίκης που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

«Είναι βέβαιο ότι οι αιτούντες την μετονομασία, ως ιδεολογικοί απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, τρομάζουν από τους αγώνες του λαού και των πρωτοπόρων αγωνιστών, σαν τον Άρη Βελουχιώτη», τονίζει σε ανακοίνωση του το Παράρτημα Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Άρης Βελουχιώτης πρωτοστάτησε, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και ως στέλεχος του Κόμματος, στην οργάνωση της ένοπλης αντίστασης του λαού μας από την πρώτη στιγμή, για τη συγκρότηση, την ανάπτυξη και τη νικηφόρα δράση του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) που υπήρξε το οπλισμένο χέρι της μεγάλης λαϊκής ΕΑΜικής Αντίστασης κατά του ναζί κατακτητή. Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται! Ο λαός έχει ιστορική μνήμη! Είναι βέβαιο ότι οι αιτούντες την μετονομασία, ως ιδεολογικοί απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, τρομάζουν από τους αγώνες του λαού και των πρωτοπόρων αγωνιστών, σαν τον Άρη Βελουχιώτη, που με το όπλο στο χέρι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να σωθεί ο λαός από την πείνα, για να ζήσει σε μία ελεύθερη Ελλάδα δίχως αφεντικά. Όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες του!

Αυτό μας απέδειξε η πάλη του λαού μας, που συσπειρωμένος στο ΕΑΜ και στο ένοπλο τμήμα του, τον ΕΛΑΣ, με πρωτοκαπετάνιο τον Άρη, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να απελευθερώσει μεγάλο μέρος της Ελλάδας και να συγκροτήσει λαογέννητους θεσμούς στην Τοπική Διοίκηση, στην Εκπαίδευση, στη Δικαιοσύνη. Έφτιαξε νοσοκομεία και σχολεία, αναπτύχθηκε ο Πολιτισμός, καθώς μεγάλο μέρος του πνευματικού κόσμου εμπνεύστηκε από τον μεγαλειώδη αγώνα. Η τεράστια δύναμη του ΕΑΜ ήταν αυτή που συνέβαλε στις επιτυχημένες απεργίες και συλλαλητήρια ενάντια στην επιστράτευση, που απέτρεψαν τη μεταφορά χιλιάδων Ελλήνων στα ναζιστικά στρατόπεδα εργασίας.

Από αυτήν την ηρωική δράση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ την περίοδο της ναζιστικής κατοχής ο λαός μας διδάσκεται και εμπνέεται στους αγώνες του σήμερα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η χρονική στιγμή αυτής της απαράδεκτης ενέργειας που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας και την ιστορία του τόπου μας. Συμβαίνει την περίοδο που χιλιάδες λαού και νεολαίας βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα και στη γειτονιά μας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη! Για να μη γίνονται οι ζωές μας βορά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών και όσων τους ανοίγουν δρόμους μέσα από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεών τους. Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε…».

 

«“Ανατριχιάζουν” από το γεγονός ότι στο Μπραχάμι υπάρχει πλατεία Άρη Βελουχιώτη»

 

«Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο γνωστός αντικομμουνιστής Φαήλος Κρανιδιώτης και το συνονθύλευμα του (που θέλει να λέγεται κόμμα), “ανατριχιάζουν” από το γεγονός ότι στο Μπραχάμι υπάρχει πλατεία που εδώ και δεκαετίες είναι γνωστή στο λαό της περιοχής ως πλατεία Άρη Βελουχιώτη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Μπραχαμίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την επιστολή του Φ. Κρανιδιώτη στο δημοτικό συμβούλιο με την οποία ζητά τη μετονομασία της πλατείας, επιστρατεύοντας αντικομμουνισμό και ιστορικές ανακρίβειες. «Εξάλλου», συμπληρώνει, «ο Φαήλος Κρανιδιώτης και οι παρατρεχάμενοί του είναι γνωστοί για τα αντικομμουνιστικά τους “αισθήματα”, για την “προσφορά” τους στην παραχάραξη της ιστορίας και της ιστορικής αλήθειας».

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Δεν μας κάνει εντύπωση ότι δεν δείχνουν την ίδια θέρμη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής μας, μιας και γι’ αυτά δεν απευθύνθηκαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο έως σήμερα. Άλλωστε είναι ανύπαρκτοι σε αυτό, χωρίς εκπροσώπηση, και έτσι θα μείνουν, γιατί ο λαός του Μπραχαμίου έχει γνώση, μνήμη και κρίση»

Ούτε βέβαια, έχουν εμφανιστεί έστω σε κάποια από τις υπόλοιπες πλατείες του Μπραχαμίου να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους της περιοχής… Πόσο μάλλον στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, που καταλαβαίνουμε ότι σκιάζονται ακόμα και όταν ακούνε το όνομά του, γιατί ξέρουν ότι είναι πολλοί σήμερα που συνεχίζουν τον αγώνα, για όσα πάλεψε ο ήρωας του λαού μας και πρωτοκαπετάνιος του θρυλικού ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας από το φασιστικό ζυγό, για να σωθεί ο λαός από την πείνα που τον καταδίκασε η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε δηλαδή που οι ομογάλακτοι του ακροδεξιού Κρανιδιώτη, που τους εκθειάζει σήμερα με κάθε ευκαιρία, είτε συνεργάζονταν με τους ναζί κατακτητές, είτε έπαιρναν τα μπογαλάκια τους για το εξωτερικό για να διασφαλίσουν τα πλούτη που μάζευαν από την εκμετάλλευση του λαού και το μαυραγοριτισμό.

Η στιγμή που γίνεται αυτή η απαράδεκτη ενέργεια, δεν είναι τυχαία. Γίνεται τη στιγμή που χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμυρίζουν κάθε μέρα την Αθήνα, τις γειτονιές της, όλη τη χώρα, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Γίνεται τώρα που από χιλιάδες στόματα ακούγονται συνθήματα για την προστασία της ζωής του λαού, ενάντια στο εχθρικό κράτος των επενδυτών, για το έγκλημα που έχει ιστορία, και το ονοματεπώνυμο όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ.

Νομίζουν ότι με τέτοιες γελοιότητες μπορεί να εξαλείψουν τη συλλογική μνήμη του λαού μας, τα ιστορικά συμπεράσματα και διδάγματα που δίνουν δύναμη σήμερα στις καθημερινές μάχες που δίνει για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερη ρήξη και ανατροπή του σάπιου συστήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, γιατί οι ζωές μας αξίζουν και δεν δεχόμαστε να κοστολογούνται.

Στοχεύουν στο λαό και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο ΚΚΕ που είναι μπροστάρης στους αγώνες του… Αλλά από εκεί θα το βρουν, μιας και μορφώματα σαν αυτό του Κρανιδιώτη ο λαός τα έχει ήδη απαξιώσει στη συνείδηση του. Γίνονται απλώς πιο γραφικοί με τέτοιες ενέργειες».

Το κάτωθι ψήφισμα κατέθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, για να συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 20/03.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ_ΔΣ_ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ_ΑΡ.ΒΕΛΟΥΧ

Σχετικά θέματα