Κοινωνία Οικονομία

Attica Bank: 24ωρη απεργία των εργαζομένων εναντίον των απολύσεων

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ATTICA BANK να συμμετάσχουν στη 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 Ιούλη ενάντια στην απόλυση και την αναστολή σύμβασης εργαζομένων και για να μην κλείσει κανένα κατάστημα απευθύνει το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής.

Στην ανακοίνωση του, το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής, σημειώνει:

«Η ΑTTICA ΒΑΝΚ την τελευταία μόνο βδομάδα προχώρησε στο κλείσιμο τεσσάρων καταστημάτων (Πύργος Ηλείας, Κερατσίνι, Ψυχικό, Άγιος Δημήτριος) με αποκορύφωμα την απόλυση ενός συναδέλφου και την αναστολή σύμβασης ενός ακόμα, επειδή δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας που τρέχει ταυτόχρονα την ίδια περίοδο!

Η ενέργεια αυτή της ATTICA εντάσσεται στη συνολική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία του κλάδου, με το μπαράζ κλεισιμάτων των καταστημάτων, τις εθελούσιες εξόδους, την εντατικοποίηση, τους πλειστηριασμούς, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, την στοχοθεσία και μια σειρά ακόμη μέτρα που μειώνουν τα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων και ταυτόχρονα δυσχεραίνουν τη ζωή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Στόχος τους είναι η μείωση του κόστους και η εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κερδών.

Άλλωστε, ακόμη και η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης με τα δισεκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένους κλάδους και επιχειρηματικούς ομίλους, προϋποθέτει τέτοιου είδους μέτρα για τη μετάβαση στη ψηφιοποίηση, στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της πράσινης ανάπτυξης. Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων της ATTICA BANK στην απεργία της Δευτέρας 28/6 και καλούμε σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 5 Ιούλη».

(Επισκέψεις: 275 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend