Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ας αφήσει τις αστειότητες ο υφ. Εργασίας και να ασχοληθεί με τα μέτρα προστασίας των ντελιβεράδων!

Να αφήσει τις αστειότητες που λέει ο υφυπουργός Εργασίας , Πάνος Τσακλόγλου, και να πάρουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για..

Να αφήσει τις αστειότητες που λέει ο υφυπουργός Εργασίας , Πάνος Τσακλόγλου, και να πάρουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους ντελιβεράδες που δουλεύουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αναμένονται σήμερα και αύριο, που πάλι κάνουν συστάσεις στους εργοδότες, ενώ δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο υποχρεωτικό ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων, τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Efood Ν. Αττικής και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Efood Ν. Αττικής, σε σημερινή του παρέμβασή του στο Open, σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Π. Τσακλόγλου.

Όπως είπε ο Γ. Στεφανάκης μετά από πολλά χρόνια βγήκε μια υπουργική απόφαση για τα μέτρα ασφάλειας και τα μέσα ατομικής προστασίας κυρίως, που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Δεν υπάρχει εργοδότης και ιδιαίτερα οι μεγάλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που να έχουν δώσει τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας στην διανομή.

Θεωρούμε, συνέχισε ο Γ. Στεφανάκης δίκαιο τον αγώνα των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων και στηρίξαμε την κινητοποίησή τους ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι είναι  που έγινε την Τετάρτη 22 Νοέμβρη καθώς ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση, κάποιους από εμάς μας έχει χαρακτηρίσει ως ελεύθερους επαγγελματίες ενώ εργαζόμαστε πολύ σκληρά με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Τους υπενθυμίζουμε, πρόσθεσε, ότι με την πολιτική τους πολλά παιδιά που σπούδασαν δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και άλλες πανεπιστημιακές ειδικότητες σήμερα δουλεύουν ντελίβερι γιατί δεν τους έχουν εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, ή είναι φοιτητές σε διάφορες σχολές που για να τα βγάλουν πέρα κάνουν αυτή την δουλειά που είναι πάρα πολύ σκληρή.

Οι περισσότεροι δικηγόροι είναι μαχόμενοι και έχουν δώσει μάχες στο πλευρό μας για να πληρωθούμε, για να δικαιωθούν τα δικαιώματά μας, κατέληξε ο Γ. Στεφανάκης. Από 902.gr 

Η δήλωση και η διόρθωση (;) του υφυπουργού Εργασίας 

Η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Π. Τσακλόγου: 

Η διόρθωση (;) με και η αναφόρά περί «άστοχης δήλωσης» σε ανάρτηση του:

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Οι δηλώσεις Τσακλόγλου αποκαλύπτουν τις στοχεύσεις του νέου φορολογικού

«Η κυνική δήλωση – ομολογία του Υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, ούτε τυχαία είναι, ούτε “άστοχη”, όπως προσπάθησε εκ των υστέρων να τη χαρακτηρίσει. Όπως και με προηγούμενες δηλώσεις του, έτσι και τώρα, εξέφρασε με συνέπεια τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές στοχεύσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αλλά και του μίνι ασφαλιστικού που ακολουθεί», τονίζει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων (ΣΜΔ), σε ανακοίνωσή του, για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου.

Γιατί, όπως αναφέρει το ΣΜΔ, «μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το νέο εξοντωτικό νομοσχέδιο δεν στοχεύει ενιαία όλους τους δικηγόρους. Γιατί από τη μια στηρίζει απλόχερα τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος που προστίθεται στις ήδη τεράστιες φοροελαφρύνσεις. Και από την άλλη, πλήττει την πλειοψηφία των συναδέλφων μισθωτών που αμείβονται με 800 και 900 ευρώ το μήνα, με διάφορες εργασιακές σχέσεις (πχ μπλοκάκι, κατ’ αποκοπή αμοιβή κτλ), χωρίς ωράριο και ασφάλιση, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλά εισοδήματα».

Είναι σαφές, υπογραμμίζει, «ότι η κυβέρνηση θέλει να εξοβελίσει από το επάγγελμα όλους εμάς, ενισχύοντας και με τον τρόπο αυτό τις μεγάλες δικηγορικές και πολυεπαγγελματικές εταιρείες που θα συγκεντρώσουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της δικηγορικής ύλης. Είναι τόση η χαρά της, που δια στόματος του υφυπουργού της βιάζεται να μας προτείνει άλλους επαγγελματικούς προσανατολισμούς!

Αν νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα από τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, γελιούνται! Το ίδιο ισχύει και για την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και την ηγεσία του ΔΣΑ που τώρα παριστάνουν τους θιγμένους! Και οι δικές τους ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από φιέστες και βαρύγδουπα λόγια όταν την ίδια ώρα επιδιώκουν διακαώς να συνδιαλλαγούν με την κυβέρνηση, ώστε τάχα να “βελτιωθεί” το φορολογικό νομοσχέδιο αντί να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να αποσυρθεί, όπως απαιτούν δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα!

Αν κόπτονταν πραγματικά για τα δικαιώματα μας, για τα δικαιώματα των συναδέλφων που αμείβονται με 900 ευρώ, δε θα αρνούνταν κατηγορηματικά ότι είμαστε εργαζόμενοι και ότι πρέπει να κατοχυρωθούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, δε θα έκαναν πλάτες στις δικηγορικές εταιρείες για παράνομες απολύσεις, για δεδουλευμένα που δεν καταβάλλονται!»

«Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους! 

Μέσα από το σωματείο μας θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, που θα κατοχυρώνει βασικό μισθό για όλους και ωράριο, υποχρεωτική καταβολή των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών και όλων των εισφορών στους ασκούμενους, άδειες, επιδόματα, συγκροτημένα δηλαδή εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουρος ο κ. Υφυπουργός:

Ότι θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από τους συναδέλφους ντελιβεράδες και από τους εμβληματικούς αγώνες τους, που απέδειξαν ότι μόνο μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία, μπορούμε να αντισταθούμε απέναντι στην επίθεση κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων!

Ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες για όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη! Γιατί δε δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα στον 21ο αιώνα!», καταλήγει το ΣΜΔ.

Σχετικά θέματα

Απόψεις