Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αρχαία εξωτερικού

Μοχθούμε πολύ για το νταβατζιλίκι μας, αλλά δεν είναι εποχές για τα κορίτσια να δουλεύουν μόνα… Mια προστασία τη χρειάζεσαι,..

Μοχθούμε πολύ για το νταβατζιλίκι μας, αλλά δεν είναι εποχές για τα κορίτσια να δουλεύουν μόνα… Mια προστασία τη χρειάζεσαι, και κοίτα που δεν σου την πουλάνε κιόλας, τη σήμερον ημέρα.
Κρίμας τα λατινικά και τα αρχαία σας κ. Γλέζο. Ποιος να σας το πει και σας, πόσο νεκρές γλώσσες είναι, πόσο διακοσμητικές μάλλον, έτσι και με αυτούς που πάτε και τις μιλάτε…

Kι ας μην άλλαξε στην ουσία, ούτε η φύση του χρήματος, ούτε του πολέμου, από τότε που λέγονταν όλα αυτά.

Θα έπρεπε, κόντρα στον ναρκισσισμό σας, που ζητά μάταια μέσα στα χρόνια μια επιβεβαίωση από την πραγματικότητα, να έχετε συνειδητοποιήσει ότι ούτε τότε που ελέχθησαν εισακούστηκαν στο παραμικρό αυτά . 
Θα μου πείτε και τι να τους απαγγέλλετε; Μαρξ; Τον Πέτρο, το Γιόχαν, το Φραντς; 
Ένα γερό ράγισμα στην βιτρίνα, σε κάθε λογής βιτρίνα μας, όλη αυτή η εμπειρία των τελευταίων χρόνων. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο χρήσιμη, παρά πικρή, σε κάποιους άλλους, σε ένα άλλο είδος, ανιστόρητο, που δεν θα είχε στο κάρμα του δεμένο το Σίσυφο.
Δείτε εμάς κ. Γλέζο. Και το «Όχι» μας είπαμε και ξεχαρμανιάσαμε και θα υποκύψουμε στα τραύματά μας. Γιατί εξαρχής το ξέραμε και η έκβαση κάθε φορά μας το επιβεβαιώνει.

Δεν είναι γιατί είμαστε μοιρολάτρες κ. Γλέζο , αντιθέτως ο δικός μας αγώνας μας δεν έχει όριο, καταληκτική ημερομηνία και κόκκινες γραμμές, όπως δεν έχει μια ταμπέλα , έναν τόπο , μια σημαία να συντάσσεται με αυτοπειθαρχία στρατιωτική .Είμαστε ακριβώς αυτό για το οποίο μας κατηγορούν και μας απορρίπτουν, αλήτες.

Η κυρία από δω, με τα τρία πτυχία και τις τρεις γλώσσες είναι αλήτης. O πειθήνιος σπασίκλας, αριστεύσας των πανελληνίων, είναι κι αυτός αλήτης. Άνθρωποι σιωπηλοί, που δεν κατέβηκαν μια φορά σε συγκέντρωση, που δεν τους κόβει το μάτι σου, το ανίδεο για τις απάτες των φαινομένων, είναι αλήτες. Άνθρωποι που το έχουν σπουδάσει το τίποτα και πιάνονται από αυτό και ακροβατούν με αυτό. Άνθρωποι σκληροί όσο και η ζωή που τους δωρήθηκε, δεν σε ενθαρρύνουν να ελπίσεις, σου απαγορεύουν ρητώς και δια ροπάλου να απελπιστείς. Άνθρωποι εξελιγμένοι μέσα από την τριβή με την καταπίεση, δεν καταλήγουν ποτέ διπρόσωποι, γιατί είναι εξ΄ αρχής δισυπόστατοι.  
Αλλά τι να πω με σας κ, Γλέζο, που θέλετε να μας πείσετε ότι οι κανόνες αυτής της ζωής υπόκεινται σε αλλαγές μέσα από την ευρυμάθεια;

Πάλι καλά που δεν σας απογείωσε εντελώς ο οίστρος να αρχίσετε να τους μιλάτε και για τα Ελευσίνια Μυστήρια, θα άρχιζαν να νοσταλγούν τον Βαρουφάκη και να αναρωτιούνται για την ποιότητα των ναρκωτικών που παράγουμε μόνοι μας…

Αλλά ξέχασα, για σας η πηγή της αρχαιότητας είναι η Πόλις, για μας πάλι είναι ο άνθρωπος. Και εκεί παίρνουνε διαφορετικούς δρόμους τα αρχαία σας και τα αρχαία μας, σύντροφε.

Εσείς μιλάτε τα αρχαία του εξωτερικού, σε εμάς μιλάνε μέσα μας τα αρχαία που δεν μεταφράζονται σε παρούσες συνθήκες. Αν το έχετε ακουστά : το επίχρισμα, η άγια σκουριά που μας γεννά, μας τρέφει ,τρέφεται από μας και μας σκοτώνει.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/0daJ3PsOI2I”]

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις