Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απεργία στις 6 Απρίλη: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – Ενάντια στην ακρίβεια

Συνδικάτα και μαζικοί φορείς: «Η απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα» -- Σε απεργιακή συγκέντρωση καλούν και τα ΕΚ Πειραιά, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Σάμου

Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 6 Απρίλη σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αττικής, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και τη νεολαία για τους μισθούς, το λαϊκό εισόδημα, ενάντια στην ακρίβεια, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο — «Η απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα». Το κάλεσμά τους:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στις 11 πμ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης κι αγώνα

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11π.μ. στο Σύνταγμα, σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αττικής, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς.

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

Δεν δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε… Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι και αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος δείχνουν ότι τα ”πράσινα άλογα” τρέχουν για τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Είναι για γέλια. Εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, την απελευθέρωση της ”αγοράς Ενέργειας” που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Την ίδια στιγμή το ήδη μικρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαλέξουμε ληστή. Απορρίπτουμε τη διαχρονική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τώρα στον πόλεμο που γίνεται με την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων κάνοντας τη χώρα θύτη και το λαό μας θύμα. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση δικιά μας, όλων των εργαζομένων και μπορεί να στριμώξει:

Την κυβέρνηση και την εργοδοσία που με το καρότο των παροχών-ψίχουλα επιδιώκουν να καλλιεργούν στάση αναμονής για να μην εκφραστεί η εργατική – λαϊκή δυσαρέσκεια, να δημιουργούν κλίμα συναίνεσης ότι τάχα μου όλοι θα συμβάλουμε να βγούμε από τα δύσκολα, ότι τώρα δεν είναι η ώρα για απεργίες και άλλα. Και όταν αυτό δεν πιάνει, αξιοποιούν το μαστίγιο των απειλών και της καταστολής επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Τις κυβερνητικές – εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που ενώ πήραν απόφαση για την κήρυξη απεργίας για να μην εκτεθούν πλήρως στους εργαζόμενους και υπολογίζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει, ταυτόχρονα υπονομεύουν ανοιχτά την επιτυχία της και ρίχνουν νερό στο μύλο της συζήτησης για το ποιος κυβερνητικός διαχειριστής, υποτιθέμενος ”σωτήρας”, είναι πιο ικανός να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική τάχα με πιο ”δίκαιο” τρόπο.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής μας. Συσπειρωμένοι στα σωματεία και στους συλλόγους μας να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Σε κάθε χώρο δουλειάς συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές, σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια, στέλνουμε το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Στις 6 Απρίλη, στις 11 π.μ., να πλημμυρίσει το Σύνταγμα.

Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφή (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυση κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Απαιτούμε:

 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εργατικά Κέντρα καλούν σε απεργία στις 6 Απρίλη και οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην χθεσινή συνεδρίαση του, αποφάσισε  την κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη  6 Απρίλη 2022  και Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην Πλ. Καραισκάκη στις 11π.μ.

Ιωάννινα: Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

«Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος! Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς!» τονίζει το ΕΚ Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα σωματεία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη.

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Όλοι στην απεργία ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Σε κοινό συντονισμό καλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συλλόγους και φορείς των ΕΒΕ, των αγροτών για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας, μετά τον κοινό συντονισμό των 5 Εργατικών Κέντρων της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης) με πάνω από 140 σωματεία, φορείς και συλλόγους που πήραν αποφάσεις και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία που είναι σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο, όπως στους οικοδόμους που παλεύουν για υπογραφή ΣΣΕ με 38,50% αύξηση στα μεροκάματα, στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα “Πετρέλαια Καβάλας”.

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση στη Σάμο στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ και στην Ικαρία στις 11 π.μ. στην πλατεία Ευδήλου

«Όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη – Συνεχίζουμε τον αγώνα, μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα». «Συνεχίζουμε τον αγώνα. Μαζικά, δυναμικά, οργανωμένα» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και καλεί στην απεργία στις 6 Απρίλη.

Στη Σάμο η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ και στην Ικαρία στις 11 π.μ. στην πλατεία Ευδήλου.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις