Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απαγορεύουν σε γιατρούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώματος λόγω “επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών”!

Πρόκειται για απίστευτη πρόκληση, υποκρισία, κοροϊδία και φυσικά χειραγώγηση να εμποδίζεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των γιατρών για να..

Πρόκειται για απίστευτη πρόκληση, υποκρισία, κοροϊδία και φυσικά χειραγώγηση να εμποδίζεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των γιατρών για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες Υγείας! Δηλαδή ποιες υπηρεσίες υγείας; Αυτές που οι κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνές, υποστελεχωμένες, αδύναμες να βοηθήσουν το λαό όταν χρειάζεται… 

Τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) λαμβάνει σχετικές καταγγελίες από γιατρούς (μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς) από διάφορες περιοχές της χώρας και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες στους γιατρούς επικαλούμενες “επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες”, τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τώρα τρεις μέρες πριν τις εκλογές και τις οποίες δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τόσα χρόνια.

Η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες “απαγορεύσεις”, προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών Υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων».

Χθες,μια αγροτική γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σύμης, έλαβε αρνητική απάντηση στο αίτημά της να λάβει την υποχρεωτική εκλογική άδεια, προκειμένου να μεταβεί στον τόπο που έχει τα δικαιώματά της, για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα!

Συγκεκριμένα, στην απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ρόδου και αντιδήμαρχος Σύμης, η αίτηση της γιατρού δεν εγκρίνεται γιατί το «ΚΥ Σύμης θα πρέπει να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του με το ήδη υπάρχον ιατρικό προσωπικό, λόγω σοβαρών επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών τόσο καθημερινά, όσο και για την περίοδο που θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη 2023, προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων του νησιού μας, των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν το νησί».

Τη στέρηση  του εκλογικού δικαιώματος σε υγειονομικούς καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Παραθέτουμε το σχόλιο που εξέδωσε: 

«Οι αρνήσεις σε γιατρούς δημόσιων μονάδων Υγείας να λάβουν υποχρεωτική άδεια ώστε να πάνε να ψηφίσουν συνιστά μία ακόμα απόδειξη ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, τόσο τραγικά υποστελεχωμένο ώστε να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Αφού ξεζούμισαν γιατρούς και υγειονομικούς, με στέρηση ρεπό και αδειών, με υπερεργασία και υπερεφημέρευση, τώρα έρχεται η στέρηση του εκλογικού δικαιώματος με το πρόσχημα της προστασίας της υγείας του πληθυσμού!

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι υγειονομικοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ανεμπόδιστα. Αλλιώς οι κλάψες περί “αποχής” θα είναι για άλλη μία φορά “άρες μάρες κουκουνάρες”». 

Πηγή: 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις