Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αντικομμουνιστικός οχετός στελέχους της «Swissport» στο αεροδρόμιο Χανίων: “Εν δυνάμει τρομοκράτες” οι κομμουνιστές!

Καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ

Χυδαίο, ωμό και ζοφέρο αντικομμουνισμό εξαπέλυσε στέλεχος της εταιρείας «Swissport» στο αεροδρόμιο Χανίων κατά τη διάρκεια συνάντησης με εργαζόμενους χρησιμοποιώντας εκφράσεις που παραπέμπουν σε μαύρες εποχές διωγμών για τους κομμουνιστές και τους αγωνιστές. 

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλει  τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ:

“Σε συνάντηση για την προετοιμασία των εργαζομένων για τη νέα σεζόν, το συγκεκριμένο στέλεχος προέτρεψε τους εργαζόμενους της εταιρείας να μην έρχονται σε επαφή με αριστερές οργανώσεις και τους κομμουνιστές, καθώς θέλουν να τους στρατολογήσουν και είναι εν δυνάμει τρομοκρατικές. Ειδικά το ΚΚΕ, όπως είπε, έχει προϊστορία, καθώς οργάνωσε την πρώτη αεροπειρατεία στην Ελλάδα όταν γόνοι πλούσιων οικογενειών, επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο με σκοπό να προσγειωθούν στο Βελιγράδι”, υπογραμμίζει. 

Όπως τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ: «Ο αντικομμουνιστικός οχετός που ξεστόμισε το συγκεκριμένο στέλεχος θυμίζει άλλες εποχές και δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός φόβος των εταιρειών που θησαυρίζουν κάθε χρόνο από τη δουλειά των εργαζομένων. Τρέμουν στην ιδέα μήπως οι εργαζόμενοι έρθουν σε επαφή με τους κομμουνιστές που πρωτοστατούν στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, μπαίνουν μπροστά στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, παλεύουν μέσα από τα συνδικάτα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια των περιστατικών που έχουν καταγγελθεί σε όλη τη χώρα, όπως ο χαρακτηρισμός του ΚΚΕ σαν τρομοκρατική οργάνωση σε σεμινάριο που οργανώθηκε από εταιρεία security σε πλοίο της “Surerfast Feries” στην Πάτρα. Αντίστοιχα αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται σεμινάρια για την ασφάλεια στις αερομεταφορές σε όλους τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια της χώρας, με ευθύνη της ΕΕ, της ΑΠΑ (Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας) και των εταιρειών διαχείρισης των αεροδρομίων. Τις τελευταίες ημέρες έχει προστεθεί στο υλικό των σεμιναρίων κείμενο που ταυτίζει τη ριζοσπαστικοποίηση και τον αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, με τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπου αποτυγχάνουν τα στελέχη των επιχειρήσεων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αγωγή που κατέθεσε η κυβέρνηση και η εργοδοσία απέναντι στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για την Τρίτη 9 Απριλίου, ενάντια στη λογική κόστους οφέλους, με αφορμή τον θάνατο εργαζομένου την ώρα της βάρδιας.

Το στέλεχος βέβαια της “Swissport” στο αεροδρόμιο Χανίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία ωμού αντικομμουνισμού, χαρακτηρίζοντας τρομοκράτες τα στελέχη της ΕΠΟΝ, της νεολαίας του ΕΑΜ, που κυνηγήθηκαν το 1948 από το αστικό κράτος και κατάφεραν να διαφύγουν στη Γιουγκοσλαβία. Οι “ιστορικός” της “Swissport” ξέχασε να αναφέρει στους εργαζόμενους ότι τα 6 στελέχη της ΕΠΟΝ προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή τους το 1948, κυνηγημένοι από το κράτος, την ίδια στιγμή που στη χώρα μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος. Έτσι τους ξεπλήρωσε η τότε κυβέρνηση, το κράτος και οι διεθνείς τους σύμμαχοι (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία), την προσφορά που είχαν στην απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές!

Υπενθυμίζουμε στο στέλεχος της “Swissport” και σε όποιον άλλο πρόθυμο υιοθετεί τον αντικομμουνιστικό του οχετό, ότι το ΚΚΕ έχει κατακτήσει την defacto νομιμοποίησή του εδώ και 50 χρόνια, με αμέτρητες θυσίες των μελών του και χιλιάδων αγωνιστών. Τους πληροφορούμε επίσης ότι κάθε σπίτι στα Χανιά έχει έναν συγγενή που συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στους ναζί κατακτητές και ότι χιλιάδες κομμουνιστές πρόσφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία αυτού του τόπου. Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε την πολιτική του δράση ποτέ, ούτε μέσα στην κατοχή, στις δικτατορίες, στις φυλακές και στις εξορίες.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι εταιρείες που διαχειρίζονται το αεροδρόμιο των Χανίων, να κοιτάξουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όπως είναι οι χαμηλοί μισθοί που εξανεμίζονται τις 10 πρώτες μέρες του μήνα. Αν νομίζουν ότι θα ταυτίσουν τον αγώνα των εργαζομένων με την τρομοκρατία είναι βαθιά γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι του Αεροδρομίου έχουν αυτονόητα και δίκαια αιτήματα όπως είναι η εξασφάλιση δωρεάν πάρκινγκ, η υπογραφή ΚΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, η τήρηση ανθρώπινων ωραρίων με 8ωρο και 5ήμερο. Το ΚΚΕ σταθερά θα βρίσκεται στο πλευρό τους, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις τους.

  • Απαιτούμε να τοποθετηθεί επίσημα η εταιρεία “Swissport”, όπως και η “Fraport” σαν εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου για το περιστατικό. Να ανακαλέσουν άμεσα τα χουντικής έμπνευσης “μαθήματα” ιστορίας και τον χαρακτηρισμό του ΚΚΕ ως τρομοκρατικής οργάνωσης. Η πολιτική δράση του ΚΚΕ, το δικαίωμα των εργαζομένων στον συνδικαλισμό είναι αδιαπραγμάτευτα και κατοχυρωμένα.

  • Καλούμε τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου Χανίων να βγάλουν συμπεράσματα και να κάνουν πράξη τους φόβους της εργοδοσίας. Να οργανωθούν στο σωματείο τους, να παλέψουν ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 17 Απρίλη, στέλνοντας το μήνυμα “Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!”». 

ΠΗΓΗ: 902.gr

Απόψεις