Απόψεις

American bar

.Τι σημαίνει πάλι τούτο; Είμαστε χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη, ή παραμένουμε μια θλιβερή αποικία; Πότε της τρόικας και πρόσφατα των Αμερικάνων και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Ούτε καν την ευελιξία της διπλωματίας δεν σέβονται. Αφού έτσι κι αλλιώς καλούν τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για να του τραβήξει τ΄ αυτί ο ομόλογός του στην Ουάσιγκτον, τι… σκατά θέλουν τα τρομοκρατικά τους τελεσίγραφα; Σε ποιους απευθύνονται οι γραφειοκράτες της Ουάσιγκτον;

Λες κι είμαστε χώρα κατώτερη κι από οποιαδήποτε «μπανανία», μας αποστέλλουν φιρμάνια για το πως θα ρυθμίζουμε τα του οίκου μας. Μας υπαγορεύουν πώς θα

νομοθετούμε, ποιους θ΄ αφήνουμε να σαπίζουν στη φυλακή και ποιους θ΄ αφήνουμε ελεύθερους να σεργιανάνε… Ποιοι, οι… Αμερικάνοι!!!

Οι αρχιτρομοκράτες της υφηλίου, μας υπαγορεύουν πως θα νομοθετήσουμε. Και, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας ζητάνε να πάρουμε πίσω το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ και να μην αφήσουμε ελεύθερο τον Ξηρό, ο οποίος από τις πολλαπλές εγχειρήσεις, την τύφλωση και την κώφωση, έχει καταντήσει ένα αξιοθρήνητο πλάσμα. Κι επικαλούνται, πως όταν βγει, θα… αναβιώσει την τρομοκρατία.

Αλήθεια, συγκινήθηκαν καθόλου, ή διατύπωσαν κάποια ανάλογη άποψη, όταν βγήκαν από της φυλακές οι χουντικοί που αλυσοδέσανε αυτόν τον τόπο για εφτά χρόνια; Που στείλανε στον τάφο το Μουστακλή, τον Ελή κι άλλους καταδικάσανε σε αργό θάνατο στα ξερονήσια; Ούτε που ίδρωσε το αυτάκι τους, για όλους αυτούς, επειδή απλούστατα ήταν δικά τους ενεργούμενα. Και τα ξέρει καλά ο Κίσινγκερ, στη Τζόρτζταουν, λίγα μέτρα πιο πάνω από το Λευκό Οίκο.

Και ποιοι μιλάνε για τρομοκρατία; Αυτοί που η επίσημη αστυνομία τους κάθε μια και λίγο τραβάει με την παραμικρή αφορμή το πιστόλι και το αδειάζει σε κατά προτίμηση και πλειοψηφία μαύρους… Ποιοι μιλάνε για τρομοκρατία; Αυτοί που έχουν ισοπεδώσει σχολεία με ανήλικα παιδάκια στην Τεχεράνη και χαρακτήρισαν την πράξη τους ως…παράπλευρη απώλεια. Είναι αυτοί πού εξωραϊσανε το έγκλημα, ορίζοντάς το ως «παράπλευρη απώλεια»…

Και ποιοι μας μιλάνε για σωφρονιστική πολιτική; Αυτοί που μέσα από μια διάτρητη ποινική δικονομία στέλνουν στη φυλακή δεκάδες αθώους πολίτες και κάποιους απ΄ αυτούς στό εκτελεστικό απόσπασμα! Ακόμα σε αρκετές από τις Πολιτείες τους, ισχύει αναχρονιστικά η θανατική ποινή!

Ποιοι μιλάνε για σεβασμό ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διασφάλιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων; Αυτοί που έχουν καταντήσει σύμβολο του Δικαιικού τους Συστήματος το Γκουαντάναμο. Μια φυλακή κολαστήριο, με λυκόσκυλα που επιτίθενται με τις προσταγές των αφεντικών τους σε γυμνούς κρατουμένους! Μια φυλακή, που αντί για κελιά έχει κλουβιά στα οποία ούτε μαϊμούδες πια δεν φιλοξενούνται. Εκεί όμως, κάθε κλουβί έχει έναν άνθρωπο ανακούρκουδα. Αλλά, πέρα από τις συνθήκες κράτησης, εκείνο που προκαλεί κάθε ευνομούμενη Πολιτεία είναι, ότι η προφυλάκιση μετατρέπεται σε…ισόβια, καθώς πολλές δικές χρονίζουν.

Ποιοι μας μιλάνε για εύνοια τρομοκρατών; Αυτοί πού με τούς πράκτορες τους επεμβαίνουν νύκτωρ σε όποια χώρα γουστάρουν και με τα τζετ της CIA απαγάγουν όποιον θεωρούν απλά ύποπτο για να τον φάει το μαύρο σκοτάδι!

Και μιας και κόπτονται για τη 17 Νοέμβρη, μπας κι ευαρεστείται η εδώ Πρεσβεία τους, ή Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να μας πει ποιος ήταν ο ρόλος του Ουέλς στην Αμερικάνικη Πρεσβεία;

Λοιπόν, ας τους δώσουμε μια απάντηση τέλος πάντων κάποια στιγμή και ευκαιρίας δοθείσης, ας τους τη δώσουμε τώρα: Ότι αυτή εδώ η χώρα δεν είναι «Αμέρικαν Μπαρ». Όσο και να μας έχουνε πηδήξει και να μας έχουν οδηγήσει με τις πολυεθνικές τους και τους εξοπλισμούς τους στον οικονομικό πάτο,εξακολουθούμε να είμαστε χώρα Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η ΤΗ. Και ως τέτοια, νομοθετούμε, ψηφίζουμε κι αποφασίζουμε εμείς για τις τύχες μας. Κι ας επιστραφεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως απαράδεκτη η παρέμβαση τους, γιατί ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ τον ελληνικό λαό. Άντε μπράβο!

(Επισκέψεις: 25 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend