Απόψεις

Τα μπαρμπουνάκια της Αλαμουντίν

 

Πόσα χρειάζεται το χρόνο για να ζήσει μια τετραμελής οικογένεια; Μόλις 4.800 ευρώ. Ετσι τα υπολόγισαν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος και ο αδίστακτος θίασος που λέγεται κυβέρνηση. Δηλαδή 13 ευρώ την ημέρα. Ο άγαμος, ο άνθρωπος που ζει μόνο του, τα καταφέρνει και με 6 ευρώ την ημέρα.

Με πόσα θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να «στήσει» μία επικοινωνιακή επιχείρηση που θα του φτιάξει το προφίλ του επιτυχημένου κυβερνήτη, ο οποίος καλπάζων ανοίγει τάφους, ανασύρει ναυάγια και μονομαχεί για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα; 11.000 ευρώ φτάνουν; Θα δείξει στο τέλος.

Πάντως με τόσα χρήματα κοστολογήθηκε το τριήμερο τεσσάρων ανθρώπων στην Αθήνα, με τη μετακίνησή τους, τη διαμονή τους, το φαγητό τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η Αμάλ Αλαμουντίν, οι δύο Βρετανοί δικηγόροι Τζέφρυ Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα Ντέηβιντ Χιλ.

Δηλαδή την ώρα που η κυβέρνηση ήταν στο Ζάππειο, μοίραζε ξεροκόμματα στο λαό και διαλαλούσε ως ύψιστη κοινωνική πολιτική τη νομοθέτηση της φτώχειας, κάπου στο Πειραιά πλήρωνε μπαρμπούνια και γαρίδες και έψαχνε παπούτσια για τη νύφη για να μπορεί να ανέβει στην Ακρόπολη! Και πριν προλάβει κανείς να συνοφρυωθεί και να πει «μα τι λαϊκισμός, όλα αυτά γίνονται για ιερό σκοπό», να σας πούμε το εξής: για τους ιερούς σκοπούς χρησιμοποιούνται και σεμνοί τρόποι.

Το μόνο «ιερό» για ετούτη την κυβέρνηση είναι η διαρκής της αγωνία της να ικανοποιηθούν τα αρπακτικά που καιροφυλακτούν να «ψωνίσουν» σε τιμή ευκαιρίας. Πόσες κυβερνητικές θητείες χρειάζονται γι’ αυτό; Ε… γι’ αυτό παλεύει η κυβέρνηση.

Πιστεύει κανείς πως αν υπάλληλος στο βρετανικό δικηγορικό γραφείο δεν ήταν η σύζυγος Τζωρτζ Κλούνεϊ, θα μαθαίναμε ποτέ για όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονται πάντα με κλειστές θύρες ; Πιστεύει κανείς ότι είναι η πρώτη φορά που ένα δικηγορικό γραφείο προσεγγίζει την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προσφέρει – και όχι αμισθί φυσικά – νομικές υπηρεσίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα; Θεωρεί κανείς ότι κάθε νομική συμβουλή ειδικά όταν προέρχεται από τέτοια διάσημα γραφεία δεν ακριβοπληρώνεται;

Όταν τελειώσει και αυτό το τριήμερο του διεθνούς τζετ – σετ, τότε η κυβέρνηση θα κάνει ταμείο: πόση ομίχλη ρίξαμε στο λαό με τα μπαρμπουνάκια της Αλαμουντίν για να μην σκέφτεται ότι δεν του περισσεύουν ούτε τρία ευρώ για γαύρο;

(Visited 4 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend